ترفند تهیه خورش فسنجان با اردک | بیا بهت طرز تهیه خورش فسنجان با اردک رو مرحله به مرحله یاد بدم! +ویدئو
خورش فسنجان با اردک: طعمی اصیل و مجلسی
خورش فسنجان یکی از خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که در نقاط مختلف کشور با روشهای متفاوتی پخته میشود. گوشت اردک به دلیل طعم و بافت خاص خود، میتواند طعمی منحصر به فرد به این خورشت بدهد و آن را به یک غذای مجلسی و لذیذ تبدیل کند.
در اینجا دستور پخت خورش فسنجان با اردک را برای 4 نفر ارائه میکنیم:
مواد لازم:
- اردک: 1 عدد (حدود 1.5 تا 2 کیلوگرم)
- گردو: 400 گرم
- پیاز: 2 عدد بزرگ
- رب انار: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- روغن: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
آماده سازی اردک: اردک را به طور کامل بشویید و چربی اضافی آن را جدا کنید. سپس آن را به تکههای متوسط خرد کنید. برای گرفتن بوی زهم اردک، میتوانید چند قطعه لیمو و پیاز به همراه مقداری نمک و فلفل به تکههای اردک اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
-
گردو را آسیاب کنید: گردوها را به طور کامل آسیاب کنید تا پودر نرمی به دست آید.
-
پیاز را تفت دهید: پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمهای با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شیشهای شوند.
-
گردو را اضافه کنید: پودر گردو را به پیازها اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
در میان اخبار
-
رب انار، شکر، نمک و فلفل را اضافه کنید: رب انار، شکر، نمک و فلفل را به مخلوط گردو و پیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند.
-
آب اضافه کنید: به تدریج آب جوش به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مایه خورش به غلظت دلخواهتان برسد.
-
اردک را اضافه کنید: تکههای اردک را به همراه آب لیمو و پیاز که در آن خیس خورده بودند، به مایه خورش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد و اردک بپزد.
-
زمان پخت: زمان پخت خورش فسنجان با اردک حدود 2 تا 3 ساعت است. در این مدت، هر چند وقت یکبار به خورش سر بزنید و در صورت نیاز آب اضافه کنید.
-
سرو خورش: هنگامی که خورش جا افتاد و اردک پخته شد، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو و یا نان تازه میل کنید.
نکات:
- برای طعم بهتر خورش فسنجان با اردک، میتوانید از زعفران و آبلیمو نیز استفاده کنید.
- اگر میخواهید خورش فسنجان شما ترشتر باشد، میتوانید از رب انار ترش بیشتری استفاده کنید.
- همچنین میتوانید به جای رب انار از آب انار استفاده کنید. در این صورت، باید آب انار را به مقدار 3 تا 4 لیوان به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد و طعم انار به خورد مواد برود.
- برای از بین بردن چربی اضافی اردک، میتوانید قبل از پخت، پوست آن را جدا کنید.
- اگر وقت کافی ندارید، میتوانید از گوشت اردک پخته شده در تهیه این خورش استفاده کنید.
نوش جان!