ترفند تهیه شاه پلو | برعکس اسمش خیلی راحت درست میشه! +ویدئو
شاه پلو، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری رنگارنگ و طعمی بینظیر، زینتبخش سفرههای ایرانی در مهمانیها و مجالس میشود. این غذا از ترکیب برنج، گوشت مرغ یا گوشت قرمز، زعفران، کشمش، زرشک، بادام و پسته تهیه میشود و میتوان آن را به روشهای مختلفی پخت.
کد خبر: 9824
شاه پلو: غذایی مجلسی با عطر و طعم بینظیر
شاه پلو، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری رنگارنگ و طعمی بینظیر، زینتبخش سفرههای ایرانی در مهمانیها و مجالس میشود. این غذا از ترکیب برنج، گوشت مرغ یا گوشت قرمز، زعفران، کشمش، زرشک، بادام و پسته تهیه میشود و میتوان آن را به روشهای مختلفی پخت.
در اینجا، به شما طرز تهیه شاه پلو به روش مخلوط را به صورت مرحله به مرحله آموزش میدهیم:
مواد لازم:
- برای برنج:
- 3 پیمانه برنج ایرانی
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- نمک و روغن به مقدار لازم
- برای مواد میانی:
- 500 گرم گوشت مرغ یا گوشت قرمز (به دلخواه)
- 2 عدد پیاز متوسط
- 2 پیمانه کشمش پلویی
- 1 پیمانه زرشک
- ½ پیمانه بادام خلالی شده
- ½ پیمانه پسته خلالی شده
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 1 قاشق غذاخوری گلاب
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی (اختیاری)
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- برای تزیین:
- زرشک، خلال بادام و پسته
- زعفران دمکرده
مراحل پخت:
آماده سازی برنج:
در میان اخبار
- برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت خیس کنید.
- در یک قابلمه بزرگ، آب به همراه نمک را به جوش برسانید.
- برنج خیسخورده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 7 تا 10 دقیقه بجوشانید تا نیمپز شود.
- برنج را آبکش کنید و در آب سرد بشویید.
- در قابلمه مقداری روغن بریزید و برنج آبکش شده را به همراه زعفران دمکرده به آن اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
- به مدت 30 تا 40 دقیقه برنج را دم بکشید تا کاملاً پخته شود.
آماده سازی مواد میانی:
- گوشت مرغ یا گوشت قرمز را به تکههای کوچک خرد کنید.
- پیازها را نگینی خرد کرده و در 3 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
- تکههای گوشت را به پیازها اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و پخته شود.
- در صورت تمایل، رب گوجهفرنگی را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ رب باز شود.
- کشمش پلویی، زرشک، بادام، پسته، شکر، گلاب، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- به مدت 5 تا 10 دقیقه مواد را تفت دهید تا طعم و مزه آنها به هم بچسبد.
مرحله آخر:
- پس از اینکه برنج دم کشید، مواد میانی را به آرامی روی آن بریزید و با قاشق به طور یکنواخت پخش کنید.
- درب قابلمه را بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم دم بکشید تا عطر و طعم مواد به خورد برنج برود.
- شاه پلو را در ظرف مورد نظر بریزید و با زرشک، خلال بادام و پسته و زعفران دمکرده تزیین کنید.
نکات:
- میتوانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دمکرده استفاده کنید.
- برای اینکه زرشکها رنگ بهتری داشته باشند، میتوانید آنها را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
- اگر میخواهید شاه پلو شما طعم ترشی داشته باشد، میتوانید از کمی آبلیمو یا آب نارنج در مواد میانی استفاده کنید.
- میتوانید از خلال بادام و پسته بو داده شده برای تزیین شاه پلو استفاده کنید.
- شاه پلو را میتوانید با انواع سالاد و ماست سرو کنید.
نوش جان!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/456ao2