ترفند تهیه مانی پلو دامغانی | یه رسپی متفاوت و جدید واسه طرفداران پلو مخلوط اونم چی؟به سبک دامغانیها +ویدئو
مانی پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شهر دامغان است که با ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و ادویههای محلی، طعمی بینظیر و اصیل را به شما هدیه میدهد. این غذا به دلیل مواد مغذی و طعم لذیذ، انتخابی مناسب برای وعدههای غذایی مختلف است.
کد خبر: 9996
مانی پلو دامغانی: طعمی اصیل از دیار آفتاب
مانی پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شهر دامغان است که با ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و ادویههای محلی، طعمی بینظیر و اصیل را به شما هدیه میدهد. این غذا به دلیل مواد مغذی و طعم لذیذ، انتخابی مناسب برای وعدههای غذایی مختلف است.
در این مقاله، به شما روش تهیه مانی پلو دامغانی به روشی ساده و گام به گام آموزش میدهیم:
مواد لازم:
- برنج: 3 پیمانه
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- سبزی گشنیز و جعفری: 1/2 پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه (اختیاری)
- خشکبار دلخواه (کشمش، خلال بادام، پسته): به مقدار دلخواه (اختیاری)
مراحل پخت:
-
آماده سازی مواد:
- برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
- پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کنید.
- سبزی گشنیز و جعفری را به خوبی بشویید و ساطوری کنید.
-
پخت برنج:
- در یک قابلمه مناسب، آب را به جوش آورید.
- برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که نیمپز شود، بپزید.
- برنج را آبکش کنید و آب سرد را از روی آن عبور دهید تا شوری آن گرفته شود.
-
پخت گوشت:
در میان اخبار
- در یک تابه مناسب، مقداری روغن گرم کنید.
- گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و سیر خرد شده در روغن تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
- نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید تا طعم مواد متعادل شود.
-
ترکیب مواد:
- سبزی گشنیز و جعفری را به مواد گوشتی اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
- زعفران دم کرده و خشکبار دلخواه را به مواد اضافه کنید (اختیاری).
-
دم کردن مانی پلو:
- در یک قابلمه مناسب، ته آن را روغن بمالید.
- یک لایه برنج آبکش شده را در کف قابلمه بریزید.
- مخلوط گوشت و سبزیجات را روی لایه برنج بریزید.
- باقیمانده برنج را روی مواد بریزید و به طور یکدست پخش کنید.
- درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا مانی پلو به مدت 40 تا 50 دقیقه دم بکشد.
-
سرو مانی پلو:
- مانی پلو را در ظرف دلخواه خود بکشید و با سالاد یا ماست سرو کنید.
نکات مهم:
- برای طعم بهتر مانی پلو، میتوانید از گوشت چرخ کرده مخلوط با گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از انواع سبزیجات معطر مانند شوید، نعناع یا تره در تهیه مانی پلو استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید مانی پلو شما طعم شیرینتری داشته باشد، میتوانید از کشمش یا خرما در تهیه آن استفاده کنید.
- مانی پلو را میتوانید تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید.
با استفاده از این روش ساده، میتوانید مانی پلو دامغانی خوشمزه و لذیذ در منزل خود تهیه کنید و از آن برای لذت بردن از طعمی اصیل و سنتی در کنار خانواده و دوستان خود استفاده کنید.
نوش جان!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/456ox2