مانی پلو | مانی پلو دامغانی

ترفند تهیه مانی پلو دامغانی | یه رسپی متفاوت و جدید واسه طرفداران پلو مخلوط اونم چی؟به سبک دامغانی‌ها +ویدئو

مانی پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شهر دامغان است که با ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و ادویه‌های محلی، طعمی بی‌نظیر و اصیل را به شما هدیه می‌دهد. این غذا به دلیل مواد مغذی و طعم لذیذ، انتخابی مناسب برای وعده‌های غذایی مختلف است.
کد خبر: 9996
ترفند تهیه مانی پلو دامغانی | یه رسپی متفاوت و جدید واسه طرفداران پلو مخلوط اونم چی؟به سبک دامغانی‌ها +ویدئو

مانی پلو دامغانی: طعمی اصیل از دیار آفتاب

مانی پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شهر دامغان است که با ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و ادویه‌های محلی، طعمی بی‌نظیر و اصیل را به شما هدیه می‌دهد. این غذا به دلیل مواد مغذی و طعم لذیذ، انتخابی مناسب برای وعده‌های غذایی مختلف است.

در این مقاله، به شما روش تهیه مانی پلو دامغانی به روشی ساده و گام به گام آموزش می‌دهیم:

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • سبزی گشنیز و جعفری: 1/2 پیمانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه (اختیاری)
  • خشکبار دلخواه (کشمش، خلال بادام، پسته): به مقدار دلخواه (اختیاری)

مراحل پخت:

  1. آماده سازی مواد:

    • برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
    • پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کنید.
    • سبزی گشنیز و جعفری را به خوبی بشویید و ساطوری کنید.
  2. پخت برنج:

    • در یک قابلمه مناسب، آب را به جوش آورید.
    • برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که نیم‌پز شود، بپزید.
    • برنج را آبکش کنید و آب سرد را از روی آن عبور دهید تا شوری آن گرفته شود.
  3. پخت گوشت:

    • در یک تابه مناسب، مقداری روغن گرم کنید.
    • گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و سیر خرد شده در روغن تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
    • نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید تا طعم مواد متعادل شود.
  4. ترکیب مواد:

    • سبزی گشنیز و جعفری را به مواد گوشتی اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
    • زعفران دم کرده و خشکبار دلخواه را به مواد اضافه کنید (اختیاری).
  5. دم کردن مانی پلو:

    • در یک قابلمه مناسب، ته آن را روغن بمالید.
    • یک لایه برنج آبکش شده را در کف قابلمه بریزید.
    • مخلوط گوشت و سبزیجات را روی لایه برنج بریزید.
    • باقی‌مانده برنج را روی مواد بریزید و به طور یکدست پخش کنید.
    • درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا مانی پلو به مدت 40 تا 50 دقیقه دم بکشد.
  6. سرو مانی پلو:

    • مانی پلو را در ظرف دلخواه خود بکشید و با سالاد یا ماست سرو کنید.

نکات مهم:

  • برای طعم بهتر مانی پلو، می‌توانید از گوشت چرخ کرده مخلوط با گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.
  • همچنین می‌توانید از انواع سبزیجات معطر مانند شوید، نعناع یا تره در تهیه مانی پلو استفاده کنید.
  • اگر تمایل دارید مانی پلو شما طعم شیرین‌تری داشته باشد، می‌توانید از کشمش یا خرما در تهیه آن استفاده کنید.
  • مانی پلو را می‌توانید تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید.

با استفاده از این روش ساده، می‌توانید مانی پلو دامغانی خوشمزه و لذیذ در منزل خود تهیه کنید و از آن برای لذت بردن از طعمی اصیل و سنتی در کنار خانواده و دوستان خود استفاده کنید.

نوش جان!




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/456ox2

پربیننده ترین




اخبار داغ