ترفند تهیه فالوده خانگی | با دو قلم مواد میتونی فالوده درست کنی! +ویدئو
طرز تهیه فالوده شیرازی خانگی: خنکای دلچسب تابستان
فالوده شیرازی، دسری سنتی و محبوب ایرانی است که در روزهای گرم تابستان، خنکای دلچسبی را به ارمغان میآورد. درست کردن فالوده در خانه شاید در نگاه اول کمی چالشبرانگیز به نظر برسد، اما با کمی صبر و حوصله و تمرین، میتوانید به راحتی این دسر خوشمزه را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
در این مقاله، دو روش متداول برای تهیه فالوده شیرازی خانگی به شما آموزش داده میشود:
روش اول: تهیه فالوده با نشاسته
مواد لازم:
- نشاسته گل: ۱۰۰ گرم
- آب ولرم: ۸۰۰ میلیلیتر
- آب: ۱۵۰ میلیلیتر
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱۴۰ گرم
- زعفران: به مقدار دلخواه
- آبلیمو یا شربت آلبالو: برای سرو
مراحل تهیه:
مرحله اول: تهیه شربت فالوده
- شکر و آب را داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.
- سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برای 5 دقیقه ریز جوش بزند و شربت کمی غلیظ شود.
- زعفران را به شربت اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ زعفران حل شود.
- شعله را خاموش کرده و شربت را به یک کاسه فلزی انتقال دهید.
- گلاب را به شربت اضافه کرده و آن را برای 4 ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند.
مرحله دوم: تهیه رشته فالوده
در میان اخبار
- نشاسته را با نیمی از آب ولرم (۴۰۰ میلیلیتر) مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
- نصف دیگر آب (۴۰۰ میلیلیتر) را داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- مخلوط نشاسته را به آب در حال جوش اضافه کرده و مدام هم بزنید تا حالت جامد پیدا کرده و خمیری شکل شود.
- بعد از اینکه خمیر خوب پخت و وسط قابلمه جمع شد شعله را خاموش کنید و خمیر را برای چند ثانیه با همزن بزنید.
- خمیر را تا داغ است داخل قیف بریزید و با ماسوره ای با سوراخ های ریز داخل کاسه حاوی آب و یخ بریزید تا رشته های فالوده آماده شود.
- در این روش باید دقت داشته باشید که موقع زدن فالوده ماسوره را حتما داخل آب سرد فرو کنید تا رشته ها بعد از خارج شدن از قیف خودش را بگیرد.
مرحله سوم: سرو فالوده
- رشته های فالوده را از آب خارج کرده و داخل شربت یخ زده بریزید و مخلوط کنید.
- فالوده را به همراه آبلیمو یا شربت آلبالو در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات:
- برای تهیه فالوده میتوانید از نشاسته ذرت نیز استفاده کنید.
- اگر رشتههای فالوده خیلی ضخیم شدند، میتوانید با چاقو آنها را کمی نازکتر کنید.
- برای طعم بهتر فالوده، میتوانید از گلاب مرغوب و زعفران ساییده شده استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از خلال بادام، پسته و یا میوههای خشک برای تزیین فالوده استفاده کنید.
روش دوم: تهیه فالوده با رشته آماده
اگر وقت کافی برای تهیه رشته فالوده ندارید، میتوانید از رشته فالوده آماده استفاده کنید. در این روش، مراحل تهیه شربت فالوده و سرو آن مشابه روش اول است.
مواد لازم:
- رشته فالوده: به مقدار لازم
- شربت فالوده (طبق دستور روش اول)
- آبلیمو یا شربت آلبالو: برای سرو
مراحل تهیه:
- رشته فالوده را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود.
- رشتههای فالوده را در آبکش بریزید و آب اضافی آنها را بگیرید.
- رشتههای فالوده را به همراه شربت فالوده یخ زده مخلوط کنید.
- فالوده را به همراه آبلیمو یا شربت آلبالو در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات:
- برای خیس کردن رشته فالوده میتوانید از گلاب یا زعفران دمکرده نیز استفاده کنید.
- اگر رشتههای فالوده خیلی بلند هستند، میتوانید آنها را با قیچی به اندازه دلخواه برش دهید.
دیدگاه ها
اصلا خوب نبود چون با صدا نبود
پربیننده ترین
دیدگاه ها
اصلا خوب نبود چون با صدا نبود