ترفند کاشت خرما در گلدان خانگی | هسته خرما رو دور نریز، به راحتی بکار و برداشت کن
در این ویدئو طریقه کاشت هسته خرما در گلدان به شما آموزش داده می شود تا گیاهی زیبا در خانه داشته باشید.
خرما میوه ای لذیذ است که روی گیاهانی به نام نخل خرما رشد میکند این گیاه گرما دوست است به همین دلیل در نواحی رشد میکند که هوای گرم غالب باشد. نخل برای رشد در خانه نیاز به نور مستقیم دارد و تا زمانی که نور آن تامین شود به خوبی رشد میکند. پرورش این گیاه در خانه به دلیل شرایط متفاوتی که دارد شاید کمی سخت باشد حتی ممکن است سالها طول بکشد تا نخل میوه بدهند.
با این وجود هنوز کسانی هستند که به کاشت هسته خرما در گلدان و کاشت هسته خرما در خانه علاقه دارند و میخواهند گلدانی از نخل در خانه خود داشته باشند. کاشت خرما معمولا به دو روش از هسته خرما و از بذر آن انجام میشود که در این مقاله از کادوهوم به شرح کامل آن میپردازیم.
کاشت خرما به روش جوانه زنی بذر
- برای کاشت خرما از طریق جوانه زنی بذر باید چند دانه خرمای تازه و سالم تهیه کنید سپس آنها را از وسط نصف کنید و هسته یا دانه خرما را بیرون بکشید. برای نتیجه بهتر میتوانید از حداقل 4 تا 5 دانه خرما استفاده کنید.
- در مرحله بعدی باید دانهها را بشویید تا از شر هر گونه تفاله یا میوه اضافی خلاص شوید برای اینکار باید دانه ها را زیر آب تمیز نگه دارید. هر چه بذرها یا هسته خرما تمیزتر باشند، احتمال رشد کپک یا باکتریهای دیگر در حین جوانه زدن کمتر است.
- بذرها را به مدت 1 تا 2 روز در یک فنجان آب خیس کنید تا جوانه بزنند. برای جوانه زنی دانهها، نباید بیش از 2 روز آنها را خیس کنید زیرا رطوبت زیاد هم موجب پوسیدگی و کپک زدگی هسته خرما خواهد شد.
- بعد از 2 روز دانهها را داخل دستمال کاغذی قرار داده و آن را چند بار تا کنید تا کوچک شود و همیشه آن را مرطوب نگهدارید.
- سپس دستمال را در یک کیسه در بسته قرار دهید تا رطوبت نتواند از آن خارج شود.
- اگر رطوبت دستمال کاغذی از بین برود، دانه ها خشک میشوند و بدین ترتیب نمیتوانند جوانه بزنند.
- کیسه را برای چند هفته در یک نقطه گرم و تاریک قرار دهید، این کار به ریشه زدن دانهها کمک بسیاری میکند. در این میان حداقل یک یا دو بار در طول این 2 هفته دانهها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هنوز مرطوب هستند.
- سعی کنید کیسه یا ظرف را در مکانی قرار دهید که دمای آن 75 درجه فارنهایت (24 درجه سانتیگراد) است تا بهترین نتیجه را از کاشت دانهها بگیرید.
- میتوانید کیسه را در کابینت آشپزخانه یا روی طاقچه در یک جعبه قرار دهید.
- 2 هفته بعد جوانهها باید شروع به رشد کنند، بعد از 2 هفته باید دانهها را بررسی کنید اگر جوانهها رشد کرده بودند دانه خرما آماده انتقال به بستر خاک است. حتی اگر جوانه ها قبل از پایان 2 هفته شروع به رشد کرده باشند، باز هم اشکالی ندارد که 2 هفته کامل صبر کنید تا قویتر و قابل مشاهدهتر شوند.
کاشت هسته خرما در گلدان
کاشت هسته خرما در گلدان کار سخت و دشواری نیست، برای کاشت هسته باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
- یک گلدان کوچک را با خاک مناسب کاشت خرما یا سایر مواد مغذی با زهکشی خوب پر کنید. عرض گلدانی که انتخاب میکنید حداقل باید 13 سانتی متر باشد و آن را با خاک گلدان غنی از مواد مغذی پر کنید. خاک مناسب کاشت دانه خرما مخلوطی از ماسه، ورمیکولیت و پیت ماس در آن است و باید سه پنجم گلدان را با آن پر کنید.
- گلدانی را که انتخاب میکنید باید سوراخهای زهکشی خوبی داشته باشد تا آب اضافی را خارج کند و مانع پوسیدگی گیاه شود.
- نسبت ورمیکولیت و ماسه برای خاک 1:4 یا 1:3 است، در حالی که میتوانید 1 قسمت پیت ماس را نیز اضافه کنید تا گیاه تقویت شود.
- تورفتگی های کوچکی به فاصله 5 سانتیمتر از یکدیگر روی خاک ایجاد کنید تا دانهها فضای کافی برای رشد داشته باشند، به راحتی میتوانید انگشت خود را به داخل خاک فشار دهید تا سوراخ ایجاد شود.
- دانهها باید از کنارههای گلدان فاصله داشته باشند.
- هر دانه را در یک سوراخ قرار دهید و روی آن را با خاک بپوشانید و در زمان کاشت هسته توجه کنید که جوانه به سمت بالا در خاک قرار بگیرند، جوانه سفید جایی است که برگها در نهایت شروع به رشد میکنند.
- گلدان را در محلی قرار دهید که نور خورشید صبحگاهی زیاد باشد. خرما عاشق نور خورشید است و باید در مکانی قرار گیرد که هر روز در معرض تابش نور مستقیم خورشید باشد. اگر گلدان داخل خانه است را نزدیک پنجره قرار دهید تا در صورت امکان چندین ساعت نور خورشید صبحگاهی دریافت کند.
- هر بار که خاک خشک شد آن را آبیاری کنید. هنگامی که برای اولین بار دانهها را در خاک قرار دادید، خاک را کامل آبیاری کنید تا مطمئن شوید که سطح خاک مرطوب است. قبل از آبیایر سطح خاک را بررسی کنید و در صورت نیاز به گلدان آب دهید. زمانی که خاک هنوز مرطوب است از آبیاری آن خودداری کنید زیرا میتواند منجر به خیس شدن ریشهها شود.
- دانههای جوانه زده زمانی که ریشه کردند باید به گلدان بزرگتری منتقل کنید. همانطور که دانههای خرما شروع به رشد میکنند، متوجه خواهید شد که ریشهها از سوراخهای گلدان خارج میشوند و این نشان میدهد که زمان تعویض آن رسیده است که آنها را در گلدان بزرگتری قرار دهید. هنگامی که این اتفاق افتاد، یک گلدان بزرگتر را با همان خاکی که بار اول استفاده کردید پر کنید، ریشه خرما را به آرامی از گلدان قدیمی خارج کرده و داخل گلدان جدید قرار دهید.
- 7-8 سال صبر کنید تا میوهها رشد کنند تا دانههای خرما به اندازه کافی بلند و قوی شوند. به آبیاری و مراقبت از گیاه خرما ادامه دهید تا شاهد بزرگتر شدن آن باشید. بعد از گذشت 7 سال از زمانی که بذر را کاشتید، گیاه خرمای باید میوه دهد.
اصول مهم در کاشت هسته خرما در گلدان یا خانه
برای اینکه هسته کاشته شده به یک نهال زیبا تبدیل شود باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید:
در میان اخبار
انتخاب زمان مناسب برای کاشت: خرما باید در آب و هوای گرم کاشته شود تا هسته آن بتواند جوانه زند و به یک درخت زیبا تبدیل شود. پس برای کاشت هسته خرما در خانه یا گلدان به زمان آن توجه کنید. بهترین موفقیت است.
اندازه گیری دمای خاک: دمای خاک ترجیحا باید بین 30-40 درجه باشد. اگر در دمای پایینتری هسته خرما یا جوانه آن را بکارید ممکن است دچار یخ زدگی شود زیرا این گیاه مناسب آب و هوای گرم و خشک است.
میزان آبیاری: آبیاری گیاه باید با بررسی خاک آن انجام شود زیرا آبیاری بیش از حد به ریشه گیاه آسیب میرساند.
نوع خاک: خاک مناسب گیاه نخل میتواند بستر مناسبی برای رشد آن مهیا کند به همین دلیل نباید از هر نوع خاکی استفاده کنید.
مراقبتهای لازم بعد از کاشت خرما
- گلدان را باید در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید و پشت پنجره جنوبی میتواند مکانی مناسب برای قرار دادن گلدان باشد.
- گیاه را بعد از خشک شدن خاک آبیاری کنید زیرا درخت خرما یکبار در هفته نیاز به آبیاری دارد.
- تعویض گلدان را باید در فصل رشد گیاه انجام دهید در غیر اینصورت ممکن است به جوانه و ریشه گیاه آسیب وارد شود.
منبع: کادو هوم
دیدگاه ها
شما که از تکثیر درخت خرما چیزی بلد نیستی ،چرا الکی نظر میدید روش تکثیر درخت خرما بوسیله پا جوش درخت خرما از جنس ماده است اگر هسته بکاری درخت نخل نر بهت میده و درخت نر هم میوه نمیده
ای داد بیداد مگر هسته خرما درخت خرمای ماده میشود ومیوه میدهد
بله ماده هم میشه ولی شبیه خودش نمیشه البته نوددرصدهسته ها نر میشه
پربیننده ترین
دیدگاه ها
شما که از تکثیر درخت خرما چیزی بلد نیستی ،چرا الکی نظر میدید روش تکثیر درخت خرما بوسیله پا جوش درخت خرما از جنس ماده است اگر هسته بکاری درخت نخل نر بهت میده و درخت نر هم میوه نمیده
ای داد بیداد مگر هسته خرما درخت خرمای ماده میشود ومیوه میدهد
بله ماده هم میشه ولی شبیه خودش نمیشه البته نوددرصدهسته ها نر میشه