ترفند شناسایی میوه و سبزیجات مناسب برای خرید | یاد بگیر هر میوهای باید چه زمانی و چجوری بخری
هر محصولی فصل مخصوص به خود را داشته و خرید آن در سایر فصلها، توصیه نمیشود. خرید محصولات در فصل اوج آنها، علاوه بر تازهتر و خوشمزهتر بودن، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر است.
1. سیب
فصل اوج: اواخر شهریور تا اوایل خرداد
نحوه انتخاب: به دنبال سیبهایی باشید که از نظر اندازه محکم و سنگین و از لحاظ ظاهری دارای پوستی صاف، مات، بدون ترک و بدون کبودی باشند.
هر چه سیب کوچکتر باشد، عطر و طعم آن بهتر است.
2. توت فرنگی
فصل اوج: اوایل خرداد تا اوایل شهریور
نحوه انتخاب: به دنبال توت فرنگیهای سالم باشید، جایی که رنگ قرمز روشن تا تمام ساقه گسترش مییابد.
به یاد داشته باشید که انواع توتها باید بوی میوهای تند و قوی داشته باشند.
توت فرنگیهای کوچکتر بهتر هستند
3. موز
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: موزهای رسیده دارای پوستهای زرد یکنواخت و یا برآمدگیهای قهوهای کوچکی هستند که نشان دهنده شیرین بودن آنها است.
4. فلفل دلمهای
فصل اوج: اوایل تیر تا اواخر دی
نحوه انتخاب: یک فلفل دلمهای مناسب باید وزن زیادی متناسب با اندازه بیرونی خود با رنگ روشن و بدون چروک داشته باشد. ساقه آن نیز باید سبز سبز باشد.
5. کلم بروکلی
فصل اوج: اوایل مهر تا اوایل خرداد
نحوه انتخاب: همیشه به دنبال سبزیجاتی با ساقههای سفت و خوشههای فلت محکم تشکیل شده از رنگ سبز عمیق یا بنفش رنگی بگردید.
6. سیب زمینی
فصل اوج: سیب زمینی شیرین: اوایل شهریور تا اواخر دی؛ سیب زمینی سفید: تمام طول سال
نحوه انتخاب: پوست صاف، براق، یکنواخت و سالم
عموما انواع شل و نرم نسبت به انواع سفت و باد کرده کیفیت بهتری دارند.
7. قارچ
فصل اوج: اوایل آبان تا اواسط فروردین
نحوه انتخاب: به دنبال نمونههای با کلاههای محکم و بسته که ظاهر کاملا یکنواخت و سالمی دارند بگردید.
همچنین توجه کنید که قارچهای شما نباید زیاد لاغر و دارای لکههای نرم تیره باشند.
8. هویج
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: هویج باید صاف و نارنجی رنگ روشن باشد.
9. گل کلم
فصل اوج: اوایل شهریور تا اوایل آذر
نحوه انتخاب: هنگام خرید گل کلم، به دنبال انواعی با تاج سفید و برگهای جمع و جور باشید. دقت کنید که نه برگها و نه سطح آن نباید دارای لکههای تیره باشند
10. لیمو و مرکبات
فصل اوج: لیمو: تمام طول سال؛ مرکبات: اوایل اردیبهشت تا اوایل آبان
نحوه انتخاب: لیمو و مرکبات باید به رنگ روشن با پوستی صاف و نازک باشند. بهتر است آنها نسبتا محکم و وقتی فشرده میشوند، کمی نرم باشند.
لیموها نباید زیاد سبز باشند تا خشک و بیآب نشوند.
11. کاهو
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب:برگهای داخلی روشنتر
12. سیر
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: یک بوته سیر تازه باید نسبتا سنگین باشد و در هنگام فشار دادن، محکم و بسته باقی بماند. پوست آن نیز باید به رنگ سفید خالص و روشن و یا دارای نوارهایی به رنگ بنفش باشد.
13. انگور
فصل اوج: اوایل خرداد تا اوایل دی
نحوه انتخاب: به دنبال انگورهایی باشید که حبههای آنها حالت گوشتی و بدون چروک داشته باشند و محکم به ساقهها بچسبند
. دقت کنید که در محل اتصال آنها به ساقه نباید لکههای قهوهای رنگ وجود داشته باشد.
14. لوبیای سبز
فصل اوج: اوایل فروردین تا اوایل آبان
نحوه انتخاب: همیشه لوبیای سبزی که دارای سطح شاداب و صاف و بدون هیچ گونه پژمردگی قابل توجهی هستند، خریداری کنید.
15. بادمجان
فصل اوج: اوایل مرداد تا اوایل مهر
نحوه انتخاب:هنگامی که آنها را فشار میدهید، باید حالت ارتجاعی داشته باشند و نه اسفنجی. همچنین ساقه و کلاه آن باید به رنگ سبز جنگلی باشد و نه قهوهای تیره.
16. کیوی
فصل اوج: اوایل خرداد تا اوایل شهریور
نحوه انتخاب: یک کیوی آماده خوردن، کمی نرم خواهد بود. از مصرف آنهایی که سفت، چروکیده، کبود شده و یا دارای بوی متفاوتی هستند، پرهیز کنید.
17. تره فرنگی
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: به سمت تره فرنگیهای کوچک و متوسط که کمتر سفت و چوبی هستند بروید
18. انجیر
فصل اوج: اوایل تیر تا اوایل مهر
نحوه انتخاب: انجیر باید رنگی کاملا غنی داشته و بزرگ و نرم باشد
19. خربزه و طالبی
فصل اوج: اوایل اردیبهشت تا اوایل مهر
نحوه انتخاب: انتهای ساقه خربزه باید دندانه صاف و همراه با عطر شیرین خود، شکل بیضی و سطح مناسب و یکنواختی داشته باشد. از انتخاب آنهایی که دارای لکههای نرم هستند، خودداری کنید
20. پیاز
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: یک پیاز سالم معمولا شکل زیبا و متناسبی داشته و تورمی در گردن خود ندارد. همچنین پوست خارجی آن باید خشک و شفاف باشد