نان بربری سنتی | نان بربری سنتی بدون ورز خمیر

ترفند درست کردن نان بربری سنتی بدون ورز خمیر | خودت نون بربری بپز، حتی بهتر از نونوایی+ویدئو

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نان بربری سنتی سبوسدار بدون ورز خمیر را به شما آموزش دهیم. این روش تهیه نان بربری بسیار ساده و راحت است و نیازی به ورز دادن خمیر ندارد.
کد خبر: 2253
ترفند درست کردن نان بربری سنتی بدون ورز خمیر | خودت نون بربری بپز، حتی بهتر از نونوایی+ویدئو

نان بربری یکی از انواع نان‌های سنتی ایرانی است که از آرد گندم، آب، خمیرمایه و نمک تهیه می‌شود.

طرز تهیه نان بربری سنتی سبوسدار بدون ورز خمیر

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نان بربری سنتی سبوسدار بدون ورز خمیر را به شما آموزش دهیم. این روش تهیه نان بربری بسیار ساده و راحت است و نیازی به ورز دادن خمیر ندارد.

مواد لازم

  • آرد فانتزی (یا آرد نول قوی): ۲۰۰ گرم (۱ و نیم پیمانه)
  • آرد کامل گندم: ۴۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری)
  • نمک: ۵ گرم (۱ و نیم قاشق چایخوری)
  • شکر: ۵ گرم (۱ قاشق چایخوری)
  • خمیرمایه: ۴ گرم (۱ قاشق چایخوری)
  • روغن مایع: ۱۰ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
  • آب هم دمای محیط: ۱۸۰ گرم (از یک پیمانه ۲ قاشق غذاخوری کمتر)

مواد رومال

  • آرد: ۵ گرم (نصف قاشق غذاخوری)
  • آب: ۱۰۰ گرم (۱/۲ پیمانه)
  • جوش شیرین: ۱ گرم (۱/۳ قاشق چایخوری)

نکاتی برای تهیه نان بربری بدون ورز خمیر

  • در این روش تهیه نان بربری، به جای ورز دادن خمیر، از کشش و تا استفاده می‌کنیم.
  • کشش و تا باعث می‌شود که خمیر به خوبی پف کند و نان ترد شود.
  • برای کشش و تا، خمیر را به شکل مستطیل باز کنید و سپس آن را به صورت طولی تا کنید.
  • مجدداً خمیر را باز کنید و دوباره تا کنید.
  • این کار را چند بار تکرار کنید تا خمیر به خوبی کش بیاید.

​​​​​

طرز تهیه

۱. ابتدا تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید.

۲. آب و روغن را اضافه کنید و با لیسک کاملاً مواد را مخلوط کنید تا هیچ گونه آرد باقی نماند.

۳. روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

۴. کشش و تا را انجام دهید.

۵. مجدداً ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

۶. کشش و تای آخر را انجام دهید و خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید.

۷. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده برگردانید و چونه بزنید.

۸. چونه را روی سطحی که سبوس فراوری شده است قرار دهید، طوری که درز چونه زیر قرار بگیرد.

۹. روی چونه را آرد پاشی کنید و نایلون بکشید.

۱۰. به مدت ۲۵ دقیقه استراحت دهید.

۱۱. رومال را آماده کنید.

۱۲. روی چونه رومال بزنید و با انگشت روی آن حفره ایجاد کنید.

۱۳. روی ورق نسوز پهن کنید.

۱۴. سینی را از قبل داخل فر بگذارید و فر را کاملاً داغ کنید.

۱۵. نان را در سینی فر قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید.

نکات

  • نان را بیشتر از ۱۲ دقیقه داخل فر قرار ندهید، در غیر این صورت خشک می‌شود.
  • اگر دوست دارید روی نان بیشتر رنگ بگیرد، مقدار جوش شیرین را بیشتر کنید.

دمای فر برقی: ۲۴۰ درجه المنت بالا و پایین با فن

دمای فر گازی: ۲۵۰ درجه (بعد از ۶ دقیقه که از پخت گذشت، حرارت بالا روشن کرده و حدود ۶ دقیقه با حرارت بالا بپزد)

  • برای تهیه نان بربری، بهتر است از آرد فانتزی (یا آرد نول قوی) استفاده کنید.
  • می‌توانید از آرد کامل گندم بیشتری برای تهیه نان استفاده کنید تا نان شما سبوسدارتر شود.
  • خمیر نان بربری باید به اندازه کافی استراحت کند تا پف کند و طعم بهتری داشته باشد.
  • برای پخت نان، از دمای بالا استفاده کنید تا نان به خوبی پخته شود و حالت تردی خود را حفظ کند.
  • برای تزئین نان، می‌توانید از کنجد، سیاه دانه یا هر نوع ادویه دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

منبع ویدئو 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2adee2

پربیننده ترین




اخبار داغ



دیدگاه ها


مجتبی شهسواری یک سال پیش

دوستان عزیزخیلی اموزش مفیدومناسبی بود.برای کسانی که به خوردن نان تازه وداغ بربری علاقه دارند.

ایرانییک سال پیش

بیکاریم یه نون میخریم راحت میخوریم دیگه