طرز تهیه حلیم بادمجان
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، بادمجان، حبوبات و کشک، طعمی خاص و دلپذیر دارد. این غذا از جمله غذاهای مقوی و پرانرژی به شمار میرود و معمولاً در مهمانیها و مجالس سرو میشود. در ادامه با مراحل تهیه حلیم بادمجان آشنا میشویم.
مواد لازم:
- 800 گرم گوشت گردن
- 1 عدد پیاز
- 2/3 پیمانه عدس
- 2/3 پیمانه برنج
- 1 پیمانه لوبیا سفید
- 1 کیلوگرم بادمجان
- پیاز داغ به میزان لازم
- 3 قاشق غذاخوری کشک
- نعنا داغ و سیر داغ به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
-
پخت گوشت:
ابتدا گوشت گردن را به همراه یک عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمهای با آب کافی قرار دهید و بگذارید گوشت کاملاً بپزد و نرم شود. بعد از پخت، گوشت را ریشریش کنید و آب گوشت را نگه دارید. -
پخت حبوبات:
عدس، برنج و لوبیا سفید را جداگانه در آب بپزید تا کاملاً نرم شوند. پس از پخت، آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید. -
سرخ کردن بادمجان:
بادمجانها را پوست بگیرید و به صورت ورقهای برش بزنید. بادمجانها را در کمی نمک قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود، سپس آنها را شسته و در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ کردن، بادمجانها را با گوشتکوب یا غذاساز له کنید تا به حالت پوره درآیند.در میان اخبار
-
ترکیب مواد:
در یک قابلمه بزرگ، گوشت ریشریش شده، حبوبات پخته، بادمجان لهشده و آب گوشت را مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و بافتی یکدست به دست آید. در این مرحله، میتوانید مقداری از پیاز داغ و سیر داغ را به مواد اضافه کنید تا طعم بیشتری به غذا بدهد. -
اضافه کردن کشک:
کشک را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کشک کاملاً با مواد مخلوط شود. بگذارید حلیم بادمجان با حرارت ملایم کمی جا بیفتد و غلیظ شود. -
تزئین و سرو:
پس از آماده شدن حلیم بادمجان، آن را در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید. میتوانید از مقداری کشک برای تزئین بیشتر استفاده کنید.
نکات:
- برای گرفتن تلخی بادمجان، میتوانید آنها را پس از برش دادن، به مدت 30 دقیقه در آب و نمک قرار دهید و سپس آنها را بشویید.
- اگر میخواهید حلیم بادمجان شما نرمتر و یکدستتر باشد، میتوانید تمام مواد را پس از ترکیب در مخلوطکن یا با گوشتکوب برقی له کنید.
- مقدار کشک و نعنا داغ بستگی به ذائقه شما دارد. میتوانید این مواد را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
نتیجه نهایی:
حلیم بادمجان با ترکیب گوشت، حبوبات و بادمجان، یک غذای خوشمزه و مقوی است که به دلیل داشتن مواد متنوع، طعمی بینظیر و دلپذیر دارد. این غذا با کشک و نعنا داغ تزئین شده و در کنار نان تازه یا برنج سرو میشود و میتواند انتخابی عالی برای دورهمیها و مهمانیها باشد.