سماق پلو | تهیه سماق پلو

ترفند تهیه سماق پلو | بیا بهت یک پلو متفاوت و خوشمزه یاد بدم+ویدئو

سماق پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با برنج، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیر، سبزی‌های معطر و سماق تهیه می‌شود. این غذا طعم و عطر بی‌نظیری دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده کامل یا همراه با غذاهای دیگر سرو شود.
کد خبر: 10029
ترفند تهیه سماق پلو | بیا بهت یک پلو متفاوت و خوشمزه یاد بدم+ویدئو

سماق پلو، معطر و خوشمزه

سماق پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با برنج، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیر، سبزی‌های معطر و سماق تهیه می‌شود. این غذا طعم و عطر بی‌نظیری دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده کامل یا همراه با غذاهای دیگر سرو شود.

مواد لازم:

  • برنج ایرانی: ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • سبزی‌های معطر شامل (نعنا، جعفری، گشنیز، چوچاق، شوید و کمی برگ سیر): از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
  • سماق: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. آماده سازی مواد:

    • برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید.
    • پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید.
    • سیر را رنده کنید.
    • سبزی‌های معطر را به طور ریز خرد کنید.
  2. پخت گوشت:

    • در یک تابه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
    • گوشت چرخ‌کرده را به همراه پیاز رنده شده در تابه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
    • سپس سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت کاملا پخته شود.
  3. دم کردن برنج:

    • آب برنج را خالی کنید و آن را در قابلمه بریزید.
    • به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت آب به برنج اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب برنج بجوشد.
    • پس از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد.
  4. اضافه کردن سماق و سبزیجات:

    • پس از اینکه برنج تقریباً دم کشید، گوشت پخته شده، سماق و سبزی‌های معطر را به برنج اضافه کنید و به آرامی با هم مخلوط کنید.
    • در قابلمه را مجدداً ببندید و اجازه دهید سماق پلو به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر دم بکشد.
  5. سرو غذا:

    • سماق پلو را در ظرف مورد نظر خود بریزید و همراه با سالاد، ماست یا ترشی سرو کنید.

نکات تکمیلی:

  • می‌توانید از زعفران دم کرده نیز برای طعم و عطر بهتر سماق پلو استفاده کنید.
  • اگر به طعم تند غذا علاقه دارید، می‌توانید از کمی فلفل قرمز یا پودر فلفل چیلی در مواد سماق پلو استفاده کنید.
  • برای اینکه سماق پلو شما رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد، می‌توانید از گوجه فرنگی نگینی یا فلفل دلمه ای رنگی نیز در آن استفاده کنید.
  • اگر گوشت چرخ‌کرده را به صورت قلقلی درآورید و سرخ کنید، سماق پلو شما شکل زیباتری خواهد داشت.

منبع ویدئو: @Cookwhen




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2akle3

پربیننده ترین




اخبار داغ



دیدگاه ها


شهلا اطمینان6 ماه پیش

دوست دارم تاجاییکه امکان دارد برق کم