ترفند درست کردن گیلدیک آشی یا آش گل نسترن | این آش آذربایجانی رو اگر تا حالا نخوردی ضرر کردی+ویدئو
گیلدیک آشی، یکی از خوشمزهترین و مقویترین آشهای مناطق آذربایجان است. این آش، طعمی ترش و شیرین دارد و به دلیل وجود گل نسترن وحشی، خواص درمانی بسیاری نیز دارد.
مواد لازم
- گیلدیک: ۱ کیلوگرم
- آب: به مقدار لازم (حدود ۵ لیتر)
- برنج نیم دانه: ۱ و نیم پیمانه
- نخود پخته: ۱ پیمانه
- لبو: ۱ عدد
- سبزی آش: ۱ پیمانه
- گردو: نصف پیمانه
- زردآلو: ۱ پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- پیاز: ۳ عدد
- سیر: ۱ بوته
- نعناع خشک: چند قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. گیلدیکها را تمیز کنید و پرزهای آنها را بگیرید. ۲. گیلدیکها را به همراه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. ۳. بعد از اینکه گیلدیکها پختند، آنها را از آب جدا کنید و آب آن را صاف کنید. ۴. برنج را در آب گیلدیک خیس کنید. ۵. نخود پخته، لبو، سبزی آش، گردو، زردآلو، نمک، پیاز و سیر را به آب گیلدیک اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آش جا بیفتد. ۶. در صورت تمایل، میتوانید در آخر پخت، کمی نعناع خشک به آش اضافه کنید.
در میان اخبار
نکات
- برای تهیه این آش، میتوانید از گیلدیک خشک نیز استفاده کنید. در این صورت، گیلدیکها را از قبل خیس کنید و بعد از پخت، آنها را از آب جدا کنید.
- میتوانید مقدار گیلدیک را در این آش کم یا زیاد کنید.
- اگر میخواهید آش شما ترشتر باشد، میتوانید مقدار گیلدیک را بیشتر کنید.
- میتوانید از سبزی آش دیگری نیز در این آش استفاده کنید.
آش گیلدیک، غذای سنتی و خوشمزهای است که میتوانید در فصل بهار و تابستان آن را تهیه کنید. این آش، طعمی منحصر به فرد دارد و میتواند گزینهای عالی برای یک وعده غذایی مقوی و لذتبخش باشد.
تا حالا این آش رو خوردی؟