ترفند درست کردن شله مشهدی | معروفترین غذای مشهد رو یک بار هم که شده باید امتحان کنی+ویدئو
شله مشهدی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان نذری نیز تهیه میشود. این غذا از ترکیب حبوبات، بلغور گندم، برنج و گوشت تهیه میشود و به دلیل طعم و مزه خاص خود طرفداران زیادی دارد.
کد خبر: 1377
شله مشهدی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان نذری نیز تهیه میشود. این غذا از ترکیب حبوبات، بلغور گندم، برنج و گوشت تهیه میشود و به دلیل طعم و مزه خاص خود طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم برای حدودا ۶۰۰ نفر
- ماش: ۵ کیلو یا ۱واحد
- عدس: ۵ کیلو ۱واحد
- لوبیا قرمز: ۵ کیلو یا ۱واحد
- نخود: ۵ کیلو یا ۱واحد
- لوبیا رشتی یا چیتی :۵ کیلو یا ۱واحد
- بلغور گندم ۱۵ کیلو یا ۳واحد
- برنج نیمه دانه : ۱۵ کیلو یا ۳واحد
- گلاب: ۲عدد یا نصف استکان برای هر واحد
- روغن مایع: ۱ عدد یا مقدار لازم برای پیاز داغ
- گوشت: ۴۵ کیلو یا ۹واحد
- مثلا حبوبات ۳۰ گرم گوشت میشه ۲۷۰ گرم
- قلم گوسفند یا گوساله : ۳۰ کیلو یا ۶واحد
- حبوبات ۳۰ گرم قلم میشه ۱۵۰ گرم
- پیاز: ۱۰ کیلو یا برای هر واحد ۴عدد
- ادویه لازم:
- فلفل قرمز و فلفل سیاه و دارچین و ریشه جوز و زنجبیل جوز هندی و نمک
طرز تهیه
- حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
- گوشت و قلم را نیز از شب قبل در آب سرد خیس کنید.
- روز بعد، حبوبات را با مقداری آب در قابلمهای بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
- زمانی که حبوبات نیمپز شدند، عدس و ماش را اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد کاملاً پخته شوند.
- در این فاصله، گوشت و قلم را نیز بپزید و پس از پخت، آب آن را جدا کنید.
- بلغور گندم و برنج را به حبوبات پختهشده اضافه کنید و اجازه دهید تا بلغور گندم و برنج نیز کاملاً بپزند.
- در این فاصله، پیاز را ریز خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا نرم شود.
- ادویهها را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
- پیاز داغ و ادویه را به شله اضافه کنید و اجازه دهید تا شله به مدت ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
- در صورت نیاز، میتوانید در حین پخت شله، مقداری آب به آن اضافه کنید.
- پس از پخت شله، آن را در ظرف مناسب سرو کنید و با قیمه و پیاز داغ تزئین کنید.
نکات
در میان اخبار
- برای اینکه شله شما خوشمزهتر شود، میتوانید از حبوبات تازه استفاده کنید.
- در صورت تمایل، میتوانید به شله خود مقداری سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و شوید نیز اضافه کنید.
- برای اینکه شله شما ته نگیرد، بهتر است از قابلمه نچسب استفاده کنید و مرتب آن را هم بزنید.
- در صورت پخت شله در حجم زیاد، میتوانید از کپچه برای هم زدن شله استفاده کنید.
- شله مشهدی معمولاً با قیمه سرو میشود. برای تهیه قیمه، گوشت را با پیاز و ادویههای دلخواه تفت دهید و سپس با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
ادویه مخصوص شله
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
- جوز هندی: ۱/۲ قاشق چایخوری
- جوز: ۱/۲ قاشق چایخوری
برای تهیه ادویه مخصوص شله، ابتدا تمام ادویهها را در آسیاب بریزید و خوب آسیاب کنید تا یکدست شوند. سپس، ادویه آسیابشده را در یک ظرف دربدار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
منبع ویدئو: شیما دیلی
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2axll4
دیدگاه ها
رویا از مشهدیک سال پیش
مقدار ادویه برای مصرف خانگی خوب بود نه برای حجم زیاد شله
پربیننده ترین
دیدگاه ها
رویا از مشهدیک سال پیش
مقدار ادویه برای مصرف خانگی خوب بود نه برای حجم زیاد شله