شله مشهدی | درست کردن شله مشهدی

ترفند درست کردن شله مشهدی | معروفترین غذای مشهد رو یک بار هم که شده باید امتحان کنی+ویدئو

شله مشهدی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان نذری نیز تهیه می‌شود. این غذا از ترکیب حبوبات، بلغور گندم، برنج و گوشت تهیه می‌شود و به دلیل طعم و مزه خاص خود طرفداران زیادی دارد.
کد خبر: 1377
ترفند درست کردن شله مشهدی | معروفترین غذای مشهد رو یک بار هم که شده باید امتحان کنی+ویدئو

شله مشهدی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان نذری نیز تهیه می‌شود. این غذا از ترکیب حبوبات، بلغور گندم، برنج و گوشت تهیه می‌شود و به دلیل طعم و مزه خاص خود طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم برای حدودا ۶۰۰ نفر

  • ماش: ۵ کیلو یا ۱واحد
  • عدس: ۵ کیلو ۱واحد
  • لوبیا قرمز: ۵ کیلو یا ۱واحد
  • نخود: ۵ کیلو یا ۱واحد
  • لوبیا رشتی یا چیتی :۵ کیلو یا ۱واحد
  • بلغور گندم ۱۵ کیلو یا ۳واحد
  • برنج نیمه دانه : ۱۵ کیلو یا ۳واحد
  • گلاب‌: ۲عدد یا نصف استکان برای هر واحد
  • روغن مایع: ۱ عدد یا مقدار لازم برای پیاز داغ
  • گوشت: ۴۵ کیلو یا ۹واحد
  • مثلا حبوبات ۳۰ گرم گوشت میشه ۲۷۰ گرم
  • قلم گوسفند یا گوساله : ۳۰ کیلو یا ۶واحد
  • حبوبات ۳۰ گرم قلم میشه ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۱۰ کیلو یا برای هر واحد ۴عدد
  • ادویه لازم:
  • فلفل قرمز و فلفل سیاه و دارچین و ریشه جوز و زنجبیل ‌جوز هندی و‌ نمک

طرز تهیه

  1. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
  2. گوشت و قلم را نیز از شب قبل در آب سرد خیس کنید.
  3. روز بعد، حبوبات را با مقداری آب در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
  4. زمانی که حبوبات نیم‌پز شدند، عدس و ماش را اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد کاملاً پخته شوند.
  5. در این فاصله، گوشت و قلم را نیز بپزید و پس از پخت، آب آن را جدا کنید.
  6. بلغور گندم و برنج را به حبوبات پخته‌شده اضافه کنید و اجازه دهید تا بلغور گندم و برنج نیز کاملاً بپزند.
  7. در این فاصله، پیاز را ریز خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا نرم شود.
  8. ادویه‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.
  9. پیاز داغ و ادویه را به شله اضافه کنید و اجازه دهید تا شله به مدت ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
  10. در صورت نیاز، می‌توانید در حین پخت شله، مقداری آب به آن اضافه کنید.
  11. پس از پخت شله، آن را در ظرف مناسب سرو کنید و با قیمه و پیاز داغ تزئین کنید.

نکات

  • برای اینکه شله شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید از حبوبات تازه استفاده کنید.
  • در صورت تمایل، می‌توانید به شله خود مقداری سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و شوید نیز اضافه کنید.
  • برای اینکه شله شما ته نگیرد، بهتر است از قابلمه نچسب استفاده کنید و مرتب آن را هم بزنید.
  • در صورت پخت شله در حجم زیاد، می‌توانید از کپچه برای هم زدن شله استفاده کنید.
  • شله مشهدی معمولاً با قیمه سرو می‌شود. برای تهیه قیمه، گوشت را با پیاز و ادویه‌های دلخواه تفت دهید و سپس با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

ادویه مخصوص شله

  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
  • جوز هندی: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • جوز: ۱/۲ قاشق چایخوری

برای تهیه ادویه مخصوص شله، ابتدا تمام ادویه‌ها را در آسیاب بریزید و خوب آسیاب کنید تا یکدست شوند. سپس، ادویه آسیاب‌شده را در یک ظرف درب‌دار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

منبع ویدئو: شیما دیلی 

 

 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2axll4

پربیننده ترین




اخبار داغ



دیدگاه ها


رویا از مشهدیک سال پیش

مقدار ادویه برای مصرف خانگی خوب بود نه برای حجم زیاد شله