ترفند درست کردن آش ترخینه لرستان | آش اصیل ایرانی، سرشار از خاصیت و خوشمزگی+ویدئو
آش ترخینه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از بلغور گندم، ترخینه، حبوبات و سبزیجات تهیه میشود. این آش طعمی ترش و ملس دارد و بافتی نرم و لطیف دارد.
مواد لازم
- سه تا قرص ترخینه برای ۶-۸ نفر
- دوغ ترش ۱ لیتر
- سبزی آش ۲۰۰ گرم (تره، جعفری، گشنیز، شوید)
- پونه خشک ۲ قاشق غذاخوری
- نخود و لوبیا چینی یه فنجان سرخالی از هر کدوم
- عدس ۱/۲ فنجان
- پیاز ۳ عدد
- نمک وفلفل و زردچوبه به میزان لازم
- شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. ترخینهها را از روز قبل با دوغ ترش محلی خیس کنید. ۲. حبوبات را نیز از شب قبل خیس کنید. ۳. روز بعد، حبوبات را با مقداری آب بپزید تا نرم شوند. ۴. ترخینههای خیس شده را به حبوبات پخته شده اضافه کنید. ۵. دوغ ترش را نیز به مواد اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. ۶. در این فاصله، سبزی آش را خرد کنید و پیاز را سرخ کنید. ۷. سبزی آش خرد شده را به همراه پیاز داغ، پونه خشک، نمک، فلفل و زردچوبه به آش اضافه کنید. ۸. آش را خوب هم بزنید و اجازه دهید جا بیفتد. ۹. در نهایت، آش را با شوید داغ تزئین کنید و سرو کنید.
در میان اخبار
نکات
- برای اینکه آش ترخینه شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید از دوغ ترش محلی استفاده کنید.
- اگر میخواهید آش شما ترشتر باشد، میتوانید مقدار دوغ ترش را بیشتر کنید.
- میتوانید از هر نوع سبزی آش که دوست دارید استفاده کنید.
- میتوانید به جای پیاز داغ از سیر داغ نیز استفاده کنید.
آش ترخینه یک غذای سنتی و خوشمزه است که میتوانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید. این آش میتواند یک انتخاب عالی برای وعدههای غذایی سرد و زمستانی باشد.