ترفند درست کردن آش دوغ | آش دوغ رو به روش اردبیلیهای اصیل درست کن+ویدئو
آش دوغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهی ایرانی است که اصالت آن به اردبیل برمیگردد. این آش از مواد اولیهی سادهای تهیه میشود و طعم ترش آن بسیار دلچسب است.
مواد لازم:
- برنج نیم دانه: ۱ پیمانه سرپر
- تخم مرغ: ۱ عدد
- آرد برنج یا آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
- سیر: ۴ حبه
- دوغ ترش: ۲ لیتر
- نمک: به میزان لازم
- سبزی (تره، گشنیز و سیرتازه): ۲۰۰ گرم
- نخود پخته: ۲۵۰ گرم
طرز تهیه:
۱. از شب قبل نخود را خیس میکنیم و چند بار آب آن را عوض میکنیم. سپس آن را میپزیم. ۲. برنج را خوب میشوییم و آبکش میکنیم. سپس آن را با تخم مرغ، آرد و سیر رنده شده مخلوط میکنیم. ۳. مواد را داخل قابلمه میریزیم و دوغ را به آن اضافه میکنیم. قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا مخلوط به جوش بیاید. (تخم مرغ و مرتب هم زدن باعث میشود دوغ نبرد.) ۴. بعد از اینکه آش به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم به مدت نیم ساعت بپزد. ۵. اگر دوغ شما خیلی غلیظ و ترش بود، میتوانید ۲ لیوان آب هم به آش اضافه کنید. ۶. پس از نیم ساعت، سبزی آش، نخود پخته و نمک را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم آش به مدت ۱ ساعت با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. ۷. در این مرحله میتوانید اگر دوست داشتید، گوشت قلقلی هم به آش اضافه کنید. ۸. برای روی آش، نعنا داغ درست میکنیم و با آن روی آش را تزئین میکنیم.
در میان اخبار
نکات:
- برای اینکه آش دوغ شما خوشمزهتر شود، از دوغ ترش محلی استفاده کنید.
- اگر دوست دارید آش شما ترشتر باشد، میتوانید مقدار دوغ را بیشتر کنید.
- برای اینکه آش دوغ شما صافتر شود، میتوانید آن را با گوشتکوب بکوبید.
- برای اینکه آش دوغ شما جا بیفتد، باید آن را با حرارت کم بپزید.
نعنا داغ:
- نعنا تازه: ۱ دسته
- روغن: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه نعنا داغ:
۱. نعنا تازه را میشوییم و خشک میکنیم. ۲. نعنا را ریز خرد میکنیم. ۳. روغن را در تابهای روی حرارت ملایم داغ میکنیم. ۴. نعنا را به روغن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا سبز شود. ۵. نمک را اضافه میکنیم و هم میزنیم. ۶. نعنا داغ را از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم خنک شود.
نوش جان!