آش دوغ | درست کردن آش دوغ

ترفند درست کردن آش دوغ | آش دوغ رو به روش اردبیلی‌های اصیل درست کن+ویدئو

آش دوغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه‌ی ایرانی است که اصالت آن به اردبیل برمی‌گردد. این آش از مواد اولیه‌ی ساده‌ای تهیه می‌شود و طعم ترش آن بسیار دلچسب است.
کد خبر: 2236
ترفند درست کردن آش دوغ | آش دوغ رو به روش اردبیلی‌های اصیل درست کن+ویدئو

آش دوغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه‌ی ایرانی است که اصالت آن به اردبیل برمی‌گردد. این آش از مواد اولیه‌ی ساده‌ای تهیه می‌شود و طعم ترش آن بسیار دلچسب است.

مواد لازم:

  • برنج نیم دانه: ۱ پیمانه سرپر
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد برنج یا آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۴ حبه
  • دوغ ترش: ۲ لیتر
  • نمک: به میزان لازم
  • سبزی (تره، گشنیز و سیرتازه): ۲۰۰ گرم
  • نخود پخته: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه:

۱. از شب قبل نخود را خیس می‌کنیم و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم. سپس آن را می‌پزیم. ۲. برنج را خوب می‌شوییم و آبکش می‌کنیم. سپس آن را با تخم مرغ، آرد و سیر رنده شده مخلوط می‌کنیم. ۳. مواد را داخل قابلمه می‌ریزیم و دوغ را به آن اضافه می‌کنیم. قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار می‌دهیم و مرتب هم می‌زنیم تا مخلوط به جوش بیاید. (تخم مرغ و مرتب هم زدن باعث می‌شود دوغ نبرد.) ۴. بعد از اینکه آش به جوش آمد، حرارت را کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت نیم ساعت بپزد. ۵. اگر دوغ شما خیلی غلیظ و ترش بود، می‌توانید ۲ لیوان آب هم به آش اضافه کنید. ۶. پس از نیم ساعت، سبزی آش، نخود پخته و نمک را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آش به مدت ۱ ساعت با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. ۷. در این مرحله می‌توانید اگر دوست داشتید، گوشت قلقلی هم به آش اضافه کنید. ۸. برای روی آش، نعنا داغ درست می‌کنیم و با آن روی آش را تزئین می‌کنیم.

نکات:

  • برای اینکه آش دوغ شما خوشمزه‌تر شود، از دوغ ترش محلی استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید آش شما ترش‌تر باشد، می‌توانید مقدار دوغ را بیشتر کنید.
  • برای اینکه آش دوغ شما صاف‌تر شود، می‌توانید آن را با گوشتکوب بکوبید.
  • برای اینکه آش دوغ شما جا بیفتد، باید آن را با حرارت کم بپزید.

نعنا داغ:

  • نعنا تازه: ۱ دسته
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه نعنا داغ:

۱. نعنا تازه را می‌شوییم و خشک می‌کنیم. ۲. نعنا را ریز خرد می‌کنیم. ۳. روغن را در تابه‌ای روی حرارت ملایم داغ می‌کنیم. ۴. نعنا را به روغن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا سبز شود. ۵. نمک را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. ۶. نعنا داغ را از روی حرارت برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم خنک شود.

نوش جان!

منبع ویدئو 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2lyvr3

پربیننده ترین




اخبار داغ