ترفند تهیه پتا چاپ | پتا چاپ یه غذای قدیمی جنوبی ولی به شدت خوشمزست حتما درستش کن +ویدئو
پتات چاپ یکی از غذاهای محبوب و سنتی جنوب ایران به خصوص بوشهر است. این غذا با ترکیبی از سیب زمینی، گوشت چرخکرده و ادویههای خوش عطر و طعم، طعمی بینظیر دارد. در ادامه، طرز تهیه پتات چاپ خانگی را به شما آموزش میدهیم.
کد خبر: 13587
پتات چاپ خانگی: طعمی لذیذ و خاطره انگیز
پتات چاپ یکی از غذاهای محبوب و سنتی جنوب ایران به خصوص بوشهر است. این غذا با ترکیبی از سیب زمینی، گوشت چرخکرده و ادویههای خوش عطر و طعم، طعمی بینظیر دارد. در ادامه، طرز تهیه پتات چاپ خانگی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- پیاز درشت: 1 عدد
- روغن: به مقدار لازم
- ادویه مخلوط کاری: 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: 2 قاشق چایخوری
- گوشت چرخکرده: 200 گرم
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- زرشک: 100 گرم
- جعفری خرد شده: به مقدار دلخواه
- تخم مرغ: 2 عدد
- سیب زمینی آبپز: 1 کیلوگرم
- آرد سوخاری: 100 گرم
- آب لیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری
- نان باگت کهنه و رنده شده: 1 عدد
طرز تهیه:
-
آماده سازی مواد میانی:
- پیاز را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- ادویه کاری، زردچوبه، پودر سیر، فلفل سیاه، رب گوجهفرنگی، زرشک و جعفری خرد شده را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- از روی حرارت برداشته و اجازه دهید مواد سرد شوند.
-
آماده سازی سیب زمینی:
- سیب زمینیهای آبپز را پوست کنده و با گوشتکوب له کنید.
- تخم مرغها را به سیب زمینی اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- آرد سوخاری، نان باگت رنده شده و آب لیمو را اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
-
قالب زدن پتات چاپ:
- از مواد میانی برداشته و در کف دست پهن کنید.
- مقداری از خمیر سیب زمینی را برداشته و دور مواد میانی بپیچید تا به شکل توپ درآید.
-
سرخ کردن:
در میان اخبار
- روغن را در یک تابه داغ کنید و پتات چاپها را در آن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
-
سرو:
- پتات چاپهای سرخ شده را به همراه سالاد و ترشی سرو کنید.
نکات مهم:
- برای طعم بهتر میتوانید از ادویههای دلخواه دیگری مانند دارچین یا هل استفاده کنید.
- اگر دوست دارید پتات چاپ شما تردتر شود، میتوانید قبل از سرخ کردن، آنها را در آرد سوخاری بغلطانید.
- برای اینکه پتات چاپها به هم نچسبند، میتوانید دست خود را کمی مرطوب کنید.
- برای تهیه یک وعده غذایی کامل، میتوانید پتات چاپ را با برنج یا نان سرو کنید.
نکات اضافی:
- سیب زمینی: برای اینکه سیب زمینیها زودتر پخته شوند، میتوانید آنها را از شب قبل خیس کنید.
- گوشت: میتوانید به جای گوشت چرخکرده از مرغ چرخکرده یا ماهی استفاده کنید.
- ادویه: مقدار ادویهها را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
پتات چاپ یک غذای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که میتوانید آن را به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید. این غذا به دلیل طعم خاص و بافت نرم خود، برای مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی بسیار مناسب است.
آیا میخواهید دستور پخت غذاهای جنوبی دیگری را نیز یاد بگیرید؟
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2oojq2