ترفند درست کردن دمپختک شیرازی | غذای سه سوته، خوشمزه و سنتی که طعم بهشت میده+ویدئو
دمپختک شیرازی، یک غذای خوشمزه و سنتی است که از عدس، کلم، برنج، گوشت و سبزیجات تهیه میشود.
مواد لازم برای ۷ نفر:
- ۱ عدد کلم برگ متوسط
- ۲ عدد پیاز بزرگ
- ۴ عدد هویج
- گوشت به اندازه لازم
- یک و نیم پیمانه عدس
- ۴ پیمانه برنج
- سبزی: ۳ دسته ریحون، ۲ دسته ترخون، یکدسته شوید، ۱ دسته تره، ۱ دسته جعفری
- نمک و زردچوبه و فلفل سیاه
- یک عدد لیمو ترش کوچک برای کلم
طرز تهیه:
در میان اخبار
۱. کلم برگ را به صورت خلالی خرد کنید و با کمی نمک و آبلیمو، مزه دار کنید. ۲. پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن در یک قابلمه بزرگ تفت دهید تا نرم شوند. ۳. هویجها را رنده کنید و به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. ۴. گوشت را به صورت قیمهای خرد کنید و به پیاز و هویج اضافه کنید و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. ۵. عدس را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. ۶. مقداری آب اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند و بگذارید عدس بپزد. ۷. برنج را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. ۸. سبزیها را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. ۹. نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. ۱۰. آب را به اندازهای اضافه کنید که روی مواد را بپوشاند. ۱۱. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. ۱۲. بعد از اینکه آب جوش آمد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا برنج و عدس دم بکشد.
نکات مهم:
- برای اینکه کلم برگ شما ترد بماند، قبل از اضافه کردن به قابلمه، آن را با کمی نمک و آبلیمو مزه دار کنید.
- اگر میخواهید این غذا را بدون گوشت درست کنید، میتوانید به جای گوشت از استاک گوشت یا مرغ استفاده کنید.
- برای اینکه دمپخت شما خوش عطر و طعم شود، از سبزیجات معطر تازه استفاده کنید.