ترفند تهیه قلیه مرغ | کی گفته فقط قلیه با ماهی درست میشه وقتی اینقدر گرونه؟ +ویدئو
قلیه مرغ، یکی از خوشمزهترین و اصیلترین خورشهای ایرانی است که اصالت آن به خطه جنوب کشور، به خصوص بوشهر، برمیگردد. این خورش با طعم ترش و تیز خود، طرفداران زیادی دارد و به عنوان یکی از غذاهای محبوب در مهمانیها و مراسم مختلف سرو میشود.
کد خبر: 9690
قلیه مرغ، خورشتی اصیل با عطر جنوب
قلیه مرغ، یکی از خوشمزهترین و اصیلترین خورشهای ایرانی است که اصالت آن به خطه جنوب کشور، به خصوص بوشهر، برمیگردد. این خورش با طعم ترش و تیز خود، طرفداران زیادی دارد و به عنوان یکی از غذاهای محبوب در مهمانیها و مراسم مختلف سرو میشود.
در اینجا، طرز تهیه قلیه مرغ با تمرهندی را به شما آموزش میدهیم:
در میان اخبار
مواد لازم:
- مرغ: 500 گرم (سینه یا ران به دلخواه)
- سبزی قلیه: 500 گرم (شامل گشنیز و شنبلیله)
- تمرهندی: 100 گرم
- پیاز: 2 عدد
- سیر: 3 حبه
- روغن: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل: به مقدار لازم
- زعفران: به مقدار لازم
- گوجه: 2 عدد (اختیاری)
طرز تهیه:
- آماده سازی سبزی: سبزی قلیه را پاک کرده، ساطوری ریز خرد کنید و سپس بشویید و آب آن را بگیرید.
- سرخ کردن سبزی: در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شیشهای شود. سپس سبزی قلیه را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سبزی کاملاً سرخ شده و عطر آن آزاد شود.
- آماده سازی مرغ: مرغ را به تکههای متوسط خرد کنید و با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید.
- پخت قلیه: در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. مرغ را به همراه کمی پیاز داغ به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ سرخ شود. سپس آب تمرهندی را که از قبل خیس کرده و صاف کردهاید به همراه 2 لیوان آب به مرغ اضافه کنید. زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- اضافه کردن گوجه: 10 دقیقه مانده به پایان پخت، گوجهها را که از وسط نصف کردهاید به خورش اضافه کنید.
- طعم دهی: در این مرحله نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. میتوانید به دلخواه از کمی رب انار یا رب گوجه فرنگی نیز برای طعم دهی بیشتر استفاده کنید.
- سرو قلیه: قلیه مرغ را به همراه پلو، نان و یا نان ته چین سرو کنید.
نکات:
- برای طعم ترشتر قلیه، میتوانید از مقدار بیشتری تمرهندی استفاده کنید.
- اگر تمایل به طعم تندتر دارید، میتوانید از فلفل قرمز یا پودر فلفل قرمز به خورش اضافه کنید.
- میتوانید به جای تمرهندی از آبلیمو یا رب نارنج نیز استفاده کنید.
- برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید از کمی پودر زنجبیل و یا پودر زیره به خورش اضافه کنید.
- اگر وقت کافی ندارید، میتوانید از سبزی قلیه آماده استفاده کنید.
نوش جان!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2rrly2