اگردک همدانی | درست کردن اگردک همدانی

ترفند درست کردن اگردک همدانی | خوشمزه‌ترین نون روغنی دنیا رو به راحتی توی خونه درست کن+ویدئو

اگردک یکی از نان‌های سنتی و محبوب همدان است که به دلیل طعم و عطر بی‌نظیرش، طرفداران زیادی دارد. این نان خوشمزه از خمیر شیرین تهیه می‌شود و در روغن سرخ می‌شود.
کد خبر: 2025
ترفند درست کردن اگردک همدانی | خوشمزه‌ترین نون روغنی دنیا رو به راحتی توی خونه درست کن+ویدئو

اگردک یکی از نان‌های سنتی و محبوب همدان است که به دلیل طعم و عطر بی‌نظیرش، طرفداران زیادی دارد. این نان خوشمزه از خمیر شیرین تهیه می‌شود و در روغن سرخ می‌شود.

مواد لازم برای تهیه اگردک:

  • آرد ۳۰۰ گرم
  • شکر ۸۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
  • زعفران ۱ قاشق چایخوری
  • شیر ولرم ۱۲۰ گرم
  • خمیر مایه فوری ۴ گرم
  • کره یا روغن جامد هم دما با محیط ۱۵ گرم

طرز تهیه اگردک:

۱. ابتدا شیر را با ۱ قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه مخلوط کنید و هم بزنید. سپس روی آن را بپوشانید و ۱۰ دقیقه بگذارید تا عمل بیاید و کف کند.

۲. در کاسه ای دیگر، شکر، تخم مرغ، نمک، کره یا روغن، زعفران و خمیر مایه عمل آمده را با همزن دستی بزنید.

۳. کم کم آرد را اضافه کنید و ورز دهید تا به خمیر لطیف و یکدستی برسید.

۴. خمیر را داخل کاسه چرب شده بگذارید، روی آن را بپوشانید و در جای گرم بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.

۵. بعد از دو ساعت که خمیر عمل آمد، از آن چونه های اندازه نارنگی بردارید و با وردنه باز کنید.

۶. چونه های باز شده را در روغن داغ سرخ کنید.

نکات:

  • برای اینکه خمیر شما بهتر عمل بیاید، می توانید از شیر ولرم استفاده کنید.
  • اگر می خواهید خمیر شما طعم زعفرانی تری داشته باشد، می توانید مقدار زعفران را بیشتر کنید.
  • برای اینکه اگردک های شما ترد شوند، بعد از سرخ شدن، آنها را روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته شود.

اندازه های اگردک به پیمانه:

  • ۳۰۰ گرم آرد = ۲ و نیم لیوان فرانسوی
  • ۸۰ گرم شکر = حدود نصف لیوان فرانسوی
  • ۴ گرم پودر خمیر مایه = ۱ قاشق غذاخوری پر

تاریخچه اگردک:

تاریخچه دقیق اگردک مشخص نیست، اما گفته می شود که این نان از دیرباز در همدان تهیه می شده است. اگردک در گذشته در تنورهایی که با هیزم گرم می شد، پخته می شد. امروزه اگردک را می توان در اکثر نانوایی های همدان و همچنین در برخی از نانوایی های سایر شهرهای ایران یافت.

اگردک در سفره های همدانی

اگردک یکی از نان های پرمصرف در همدان است و در کنار انواع غذاهای محلی این شهر سرو می شود. این نان خوشمزه را می توان به عنوان میان وعده یا صبحانه نیز میل کرد.

طرز تهیه اگردک در فر:

اگر می خواهید اگردک را در فر تهیه کنید، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. خمیر را بعد از استراحت، به شکل دلخواه درآورید و روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است، بگذارید.

۲. سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا اگردک ها پخته شوند.

نکات:

  • برای اینکه اگردک های شما در فر پخته شوند، باید دمای فر را به تدریج زیاد کنید.
  • اگر می خواهید اگردک های شما طلایی رنگ شوند، می توانید در ۱۰ دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید.

منبع ویدئو 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/366x93

پربیننده ترین




اخبار داغ