هرگز به نان لواش لب نزنید | آسیبهای وحشتناکی که نان لواش به بدن میزند
نان سفید (نانى که سبوس گندم آن کاملاً گرفته شده باشد) بزرگترین لطمه را به سلامتى مردم مىزند.
پوست گندم که به صورت سبوس درمىآید و به وسیله الک کردن از آرد جدا مىشود، دارای مواد مغذی بسیار زیادی است و شاید به همین دلیل سبوس گندم را پوسته عجیب و اسرارآمیز نامیدند، زیرا یکى از مهمترین اعمال حیاتى موجودات زنده اکسیداسیون گوگرد آلى است و در بدن انسان مادهاى به نام گلوتاتیون وجود دارد که این اکسیداسیون را انجام مىدهد و گلوتاتیون از اسید گلوتامیک ساخته شده و این اسید گلوتامیک باید به وسیله غذاها هر روز وارد بدن شود و این ماده در هیچ یک از غذاها به اندازه اى که در گندم هست وجود ندارد.
کدام نان برای مصرف انسان مفید تر است
نان هرچه سفیدترباشد احتمالا نانوا جوش شیرین و زاج بیشتری به آن زده و به شدت"روی"بدن را نابود میکند.
تمام اسید گلوتامیک موجود در گندم، در پوسته، یعنی سبوس آن جمع شده و در آرد سفید مطلقا وجود ندارد و آرد سفید تقریبا از نشاسته خالص ساخته شده است.
بنابراین، نانی که از آرد سفید تهیه شده باشد یکی از مهمترین اعمال حیاتی بدن را دچار وقفه میکند و عوارضی از آن ایجاد میشود.
از دیگر ضررهای نان سفید باید به این نکته اشاره کنیم که در نان سفید، فسفر و منیزیم که از عناصر حیاتی لازم برای بدن هستند وجود ندارد همچنین نان سفید در کاهش نسل بشر تأثیر دارد و آدمی را کم خون میکند چرا که ویتامینها در افزایش نسل اثر گزار است و مهمترین ضرر مصرف نان سفید یبوست است که به ام الامراض تشبیه شده است چرا که یبوست سرچشمه بروز بسیاری از بیماریهاست.
اگر آرد را به طور مناسبی الک کنند که سبوس گندم به اندازه 15 الی 20 درصد در آن موجود باشد، آرد به سهولت مایعات را به خود جذب کرده و سپس در رودهها به تدریج آب را پس داده، مدفوع را نرم میکند و از طرف دیگر بهطور ملایم رودهها را تحریک و به وسیله انقباضات، به دفع مواد زائد کمک میکند.
معتقد بر این است که نانی که از گندم خوب و بدون آفت تهیه شده است، بهترین نان است. نان طبیعی سالم شامل اجساد مخمرهاست که سرشار از پروتئین و ویتامینهاست و یک غذای کامل محسوب میشود.
در میان اخبار
به گفته وی نان با تخمیر طبیعی، ذرات بزرگ نشاسته شکسته شده، پخته و هضم اولیه پیدا کرده و لطیفتر شده و هضم آن برای بدن راحتتر است. برای پخت باید به خمیر فرصت داد که به طور طبیعی و با مخمرهای طبیعی تخمیر شده، حجم آن اضافه شود و کمی مزه شیرینی پیدا کند.
نان لواش برای دانش آموزان ممنوع است
نان لواش سبوس ندارد و خوردن آن هم چون مصرف شکر و قند بوده و فرد را دچار چاقی می کند؛ ویتامین های آن نیز صفر است، بنابراین مصرف آن برای دانش آموزان توصیه نمی شود. یک متخصص تغذیه با تأکید بر لزوم توجه والدین نسبت به تغذیه فرزندانشان در مدرسه گفت:مصرف نان لواش به دلیل نداشتن هیچگونه ویتامین و ایجاد چاقی، برای دانش آموزان توصیه نمی شود.
دکتر مرتضی صفوی در خصوص اهمیت برنامه غذایی در دانش آموزان اظهار داشت : بیشترین رشد جسمی و ذهنی دانش آموزان در دوران مدرسه شکل گرفته و به طور کلی می توان گفت 90 درصد رشد مغزی و 70 درصد رشد قدی دانش آموزان در طی این دوران انجام می گیرد.
برای تداوم رشد دانش آموزان، تضمین سلامتی و تحرک و شادابی آنها لازم است، تغذیه این قشر از جامعه مورد توجه قرار گیرد. بر همین اساس باید به گروه های غذایی اصلی در میان دانش آموزان توجه داشت.
نان و غلات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، شیر، لبنیات، میوه و سبزی ها در گروه های غذایی اصلی دانش آموزان حائز اهمیت است و یک گروه متفرقه شامل قند و چربی که چندان مورد تأکید نیست، نیز مورد توجه قرار دارد.
صفوی در رابطه با گروه غذایی نان و غلات بیان داشت: مصرف انواع نان های مختلف هم چون سنگک، تافتون و بربری به ویژه از نوع سبوس دار برای دانش آموزان توصیه می شود. همچنین نان لواش سبوس ندارد و خوردن آن هم چون مصرف شکر و قند بوده و فرد را دچار چاقی می کند؛ ویتامین های آن نیز صفر است، بنابراین مصرف آن برای دانش آموزان توصیه نمی شود.
والدین از نان های بدون جوش شیرین برای فرزندان دانش آموزان خود استفاده کنند. صفوی با اشاره به اینکه برنج، ماکارونی، رشته، جو و ذرت در گروه نان و غلات جای دارند، افزود :روزانه دانش آموزان 6 تا 11 سهم از گروه های نان و غلات را لازم دارند.
30 گرم نان سنگک، یک کف دست نان بربری و یک کفگیر برنج، هرکدام یک واحد یا سهم از گروه نان و غلات به شمار می رود.
صفوی ادامه داد:انواع غلات بوداده مثل ذرت بوداده نیز ارزش غذایی مناسبی برای میان وعده دانش آموزان دارد، بنابراین مصرف آن برای آنها به صورت روزانه توصیه می شود.