ترفند تهیه قیمه ریزه | با خیال راحت جایگزین کوفته کن که اصلا وا نمیره +ویدئو
قیمه ریزه، یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی فوقالعاده، در بین ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذا به دو صورت قیمه ریزه با نخودچی و قیمه ریزه با لپه قابل تهیه است و میتوان آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی در مهمانیها و دورهمیها سرو کرد.
کد خبر: 10725
قیمه ریزه: غذایی خوشمزه و اصیل با روش پخت آسان
قیمه ریزه، یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی فوقالعاده، در بین ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذا به دو صورت قیمه ریزه با نخودچی و قیمه ریزه با لپه قابل تهیه است و میتوان آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی در مهمانیها و دورهمیها سرو کرد.
در این مقاله، طرز تهیه قیمه ریزه با نخودچی را به صورت مرحله به مرحله و با نکات کلیدی برای پخت یک قیمه ریزه خوشمزه و اصیل به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز رنده شده و آب گرفته: 1 عدد
- آرد نخودچی: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- مرزه و ترخون: 1 قاشق غذاخوری
- نعنا: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس:
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- ترخون و مرزه: 1 قاشق غذاخوری
- نعنا: 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- سیب زمینی: 1 عدد
طرز تهیه:
1. آماده سازی مواد:
- پیازها را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
- سبزیهای معطر (مرزه، ترخون و نعنا) را ریز خرد کنید.
2. تهیه مایه قیمه ریزه:
در میان اخبار
- در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و آب گرفته، آرد نخودچی، زردچوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک و سبزیهای معطر (مرزه، ترخون و نعنا) را با هم مخلوط کنید.
- مواد را به خوبی ورز دهید تا یکدست شوند.
- از مایه قیمه ریزه به اندازه گردو برداشته و به صورت کوفتههای کوچک فرم دهید.
3. پخت قیمه ریزه:
- در یک قابلمه مناسب، روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید.
- کوفتههای قیمه ریزه را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- پس از اینکه کوفتهها سرخ شدند، آنها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
4. تهیه سس:
- در همان قابلمه که کوفتهها را سرخ کردید، پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا نرم و شیشهای شود.
- رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
- زردچوبه، فلفل قرمز و نمک را به سس اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- مقداری آب به سس اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد و غلیظ شود.
5. پخت نهایی:
- کوفتههای قیمه ریزه سرخ شده را به سس اضافه کنید.
- سیب زمینیهای نگینی خرد شده را به قیمه ریزه اضافه کنید.
- درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
- اجازه دهید تا سیب زمینیها پخته و قیمه ریزه جا بیفتد.
6. سرو قیمه ریزه:
- قیمه ریزه را به همراه برنج، نان یا لیمو ترش سرو کنید.
نکات کلیدی:
- برای اینکه کوفتههای قیمه ریزه وا نروند، حتماً مایه آنها را به خوبی ورز دهید.
- میتوانید از زعفران دم کرده برای طعم دهی بیشتر به قیمه ریزه استفاده کنید.
- میتوانید به جای سیب زمینی از هویج یا نخود فرنگی نیز در قیمه ریزه استفاده کنید.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/36mvy4