روش صحیح انجام غسل جنابت | اگر این گونه غسل نکنید همیشه در جنابت هستید
احکام غسل جنابت در زنان مقداری با آقایان متفاوت است. مسائلی نظیر متاهل یا مجردبودن یا تشخیص منی از دیگر ترشحات واژن، مسائل جنابت بانوان را تا حدودی پیچیده میکند.
آیا غسل جنابت در زنان و مردان تفاوتی دارد؟ به کسی که منی از او خارجشده یا با شخصی رابطهی جنسی داشته، "جنب" میگویند. از نظر فقهی، این شخص برای انجام وظایف شرعی باید "غسل جنابت" بجاآورد. احکام جنابت و غسل جنابت در بانوان، تا حدودی با احکام جنابت در آقایان متفاوت است. علاوه بر این، تشخیص منی از دیگر ترشحات جنسی، شیوههای خاصی دارد که باید با دقت نظر بررسی شود. در این مقاله قصد بررسی این مسائل را داریم.
غسل جنابت در زنان و مردان، با دو شیوهی ترتیبی و ارتماسی انجام میشود:
۱. غسل ترتیبی
ابتدا سر و گردن خود را بشویید. پس از آن، تمام نیمه راست بدن را بشویید، سپس تمام نیمه چپ بدن را بشویید.
۲. غسل ارتماسی
تمام بدن را باهم در آب فرو ببرید، بطوریکه آب به همهجای بدن برسد. مثلا در آب استخر یا حوض بپرید.
نیت غسل جنابت چنانکه بدیهی هم هست، انجام غسل به قصد تطهیر از جنابت خواهد بود. البته باید توجه داشته باشید که غسلها معمولا شبیه به هم انجام میشوند و فقط بوسیله نیتهای متفاوت از هم جدا میشوند، پس نیت را فراموش نکنید.
به شخصی که غسل جنابت بر او واجب باشد"جُنُب" میگویند. دو راه برای واجبشدن غسل جنابت، وجود دارد:
دخول: آلت تناسلی مرد تا محدوده ختنهگاه وارد شود. در این صورت، هر دو طرف جنب میشوند.
تخلیهی منی در خواب یا بیداری: زمانی که از شخصی منی خارج شود، آن شخص جنب شده است و باید غسل جنابت بجا آورد.
راههای تشخیص در زنان
معمولا منی با دیگر ترشحاتِ واژن اشتباه گرفته میشود و تشخیص آن نسبتا سخت به نظر میرسد. به همین خاطر، ما به مهمترین راه تشخیص جنابت در بانوان اشاره میکنیم.
خروج منی در زنان مانند مردان همراه با اوج لذت جنسی از بدن است.
موضوع دیگر اینکه شکل ظاهری منی در آقایان با منی در بانوان، متفاوت است و منیِ بانوان بهسبب نداشتن برخی از ترکیبات منی آقایان، حجم کمتری دارد و در بیشتر موارد کمرنگتر هم هست؛ پس برای جنبشدن انتظار چیزی شبیه به آن را نداشته باشید.
نکته: در نظر داشتهباشید که مسئلهی بالا، نظر اکثریت مراجع تقلید است.
۱. نظر آیتالله بهجت
مطابق با نظر آیتالله بهجت، سه نشانه برای تشخیص منی وجود دارد.
بدن سست شود،
با جستن خارج شود،
همراه با اوج لذت جنسی باشد.
اگر هیچیک از این نشانهها ظاهر نشد رطوبت خارجشده، حکم منی را ندارد. اگر فقط دو نشانه آخر باشد احتمال اینکه آن رطوبت، منی باشد زیاد است و بهتر است که غسل انجام شود. البته در زن یا مرد که کسالت دارند، لازم نیست که خارجشدن همراه با جستن باشد یعنی نشانه دوم بر افراد مریض صدق نمیکند.
۲. نظر آیتالله تبریزی و آیتالله نوری همدانی
اگر خروج ترشحات همراه با اوج لذت (در اصطلاح ایشان، همراه با شهوت خاص) و سست شدن باشد، آن شخص جنب شده است اما اگر یکی از این نشانهها یا هر دو وجود نداشت، ترشحات خارجشده منی نیست، مگر اینکه به روش دیگری اثبات شود
۳. نظر آیتالله سیستانی
در میان اخبار
مطابق با نظر آیتالله سیستانی، شرط دیگری هم وجود دارد که به تشخیص منی کمک شایانی میکند. ایشان بیان میکنند که علاوه بر دلیلهایی که ذکر شد، ترشحات باید زیاد باشند، بطور مثال تا حدی که لباس را آلوده کنند. یعنی از نظر ایشان، ترشحاتِ کم که معمولا بدونِ احساس اوج لذت از بدن خارج میشوند، حکم منی را ندارند و غسل جنابت را واجب نمیکنند.
۴. نظر آیتالله خامنهای
آیتالله خامنهای، معیار تشخیص منی از دیگر ترشحات را همراه بودن با اوج لذت جنسی میدانند.
رسیدن به اوج لذت جنسی
در مواردی خاص، منی همراه با سستشدن بدن یا فشار از بدن خارج میشود. با این حال مهمترین عامل که همیشه صدق میکند، همان خارجشدن همراه با اوج لذت جنسی است که در آن شخص جنب شده و غسل جنابت بر او واجب میشود. در این مورد باید توجه داشتهباشید که حتی اگر شما بدون رابطه جنسی به اوج لذت جنسی برسید، بازهم جنب شدهاید. با این حال، ترشحاتی که مشکوک به منی هستند ولی بدون لذت خارج میشوند، پاک هستند و هیچ حکم شرعی ندارند. این مسئله را فراموش نکنید که اگر زن به اوج لذت جنسی نرسید و دخولی هم انجام نشد ولی مقداری از منی مرد به بدن زن وارد شد، زن جنب نیست و نیازی به غسل جنابت هم ندارد.
این مسئله را بخاطر بسپارید که رسیدن به اوج لذت جنسی، در افراد گوناگون، متفاوت است و شما باید نوع بدن خود را تشخیص دهید. ولی معمولا اوج لذت جنسی با انقباض ماهیچهها در لگن، رحم و مسائلی از این دست اتفاق میافتد و در بعضی مواقع با رعشههای نامنظم همراه است.
تشخیص شخصی
مسئلهی دیگری هم در تشخیص جنابت اهمیت دارد و آنهم تشخیص شخصی است. با مثالی این موضوع را شفاف میکنیم: تصور کنید که شما با توجه به شناختی که از بدن خود دارید میدانید که اگر فلان غذا را میل کنید، شبهنگام جنب خواهید شد و فردای آن روز وقتی از خواب بیدار میشوید ترشحاتی هم مشاهده میکنید. در چنین مواقعی، نیازی به شک نیست و شما با توجه به شناختی که از بدن خود دارید توانایی تشخیصدادن این مسئله را دارید که به فلان علت که قبلا هم تکرار شده، جنب شدهاید.
شک به جنابت
اگر به ترشحات شک کنید که منی هستند یا نه و یا به دخول شک کنید که به حد نصاب وارد شده یا نه، جنب نشدهاید و نیازی هم به غسل جنابت نیست.
احکام جنابت بانوان متأهل و مجرد
جنابت و خروج منی، هم در افراد مجرد و هم در افراد متاهل اتفاق میفتد(معمولا بعد از بلوغ جنسی)، پس تفاوتی ندارد که شما ازدواج کردهباشید، باکره باشید یا ... در هرصورت اگر ترشحاتی همراه با اوج لذت جنسی از شما خارج شد، جنب شدهاید و از نظر شرع باید غسل جنابت بجا آورید.
کمبود زمان برای غسل جنابت
پیرامون احکام غسل جنابت در زنان، بهتر است به این مسئله هم اشاره کنیم که در بعضی مواقع، زمان کافی برای انجامدادن غسل جنابت وجود ندارد و ممکن است واجبی از دست برود مثلا نمازی قضا شود. در چنین شرایطی شما میتوانید با انجام تیممی بجای غسل جنابت (در اصطلاح فقهی، تیمم بدل از غسل)، به واجب خود بپردازید.
پاسخ به یک سوال پرتکرار
ترشحاتی که صرفا براثر تماشای صحنههای برانگیزنده ( فیلم، تصویر و ...) یا ارتباطهای بدون رابطه جنسی، و ... از واژن بانوان خارج میشود، پاک است و نیاز به غسل جنابت ندارد. (البته توجه داشته باشید که منظور، بدون مشاهده نشانههای خروج منی است.)
منبع: ستاره
دیدگاه ها
اینا همش هیچ اثری و منفعتی درش نیست.البته که نظافت و پاکیزه بودن نشان انسانیته.اما اینکه زیر دوش نیت کنیم یا نکنیم چه تاثیری داره.مثل اینکه ادم مرده رو چه بشوری چه نشوری
شخصی که در طول شبانه روز هفت بار انجام دهد بایدبندازه همان هفت بارغسل کند آیا مصرف آب جایز میباشد ممنونم
پربیننده ترین
دیدگاه ها
اینا همش هیچ اثری و منفعتی درش نیست.البته که نظافت و پاکیزه بودن نشان انسانیته.اما اینکه زیر دوش نیت کنیم یا نکنیم چه تاثیری داره.مثل اینکه ادم مرده رو چه بشوری چه نشوری
شخصی که در طول شبانه روز هفت بار انجام دهد بایدبندازه همان هفت بارغسل کند آیا مصرف آب جایز میباشد ممنونم