افطاری امروزت با من | یه خرمای قالبی یادت میدم واسه افطاری، هم پرانرژی هم جذاب و سه سوته+ویدئو
خرما قالبی یک دسر سنتی ایرانی است که به دلیل طعم و مزه دلچسب و مواد مغذی فراوانی که دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است. این دسر نه تنها برای پذیرایی در مجالس و مهمانیها مناسب است، بلکه به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی نیز میتوان از آن استفاده کرد.
مواد لازم:
خرما بدون هسته و شیره: ۷۵۰ گرم
کنجد تفت داده شده: نصف پیمانه
پودر نارگیل یا گردو: ۳ قاشق پر
پودر بیسکویت یا آرد تفت داده شده: نصف پیمانه
پودر زنجفیل و پودر هل: نصف قاشق چایخوری
ارده: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
کره ذوب شده: ۲۵ گرم
در میان اخبار
طرز تهیه:
خرما را بدون شیره انتخاب کنید تا انسجام خوبی داشته باشد. خرمای کبکاب برای این دسر مناسب است، اما از خرمای رطب به دلیل نرم بودن، نمیتوان استفاده کرد.
خرما را میتوانید چرخ کنید یا بکوبید. اگر میخواهید خرما را بکوبید، قبل از آن، خرما را با کمی آب بجوشانید تا نرم شود.
کنجد را روی حرارت کم تفت دهید تا رنگ آن قهوهای روشن شود و بوی خامی آن گرفته شود. مراقب باشید که کنجد نسوزد، زیرا در این صورت طعم تلخی پیدا میکند.
همه مواد را به جز کره ذوب شده در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
دستتان را با کره ذوب شده چرب کنید و مواد را به خوبی ورز دهید تا یک خمیر منسجم به دست آید.
قالب مورد نظر خود را چرب کنید و خمیر خرما را داخل آن فشار دهید.
قالب را به مدت 15 تا 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خرمای قالبی سفت شود.
خرمای قالبی را به شکل دلخواه برش دهید و در ظرف مورد نظر خود بچینید.
میتوانید به جای پودر نارگیل یا گردو از پودر بادام یا پسته نیز استفاده کنید.
اگر طعم زنجفیل یا هل را دوست ندارید، میتوانید آنها را از مواد لازم حذف کنید.
برای تنوع بیشتر، میتوانید به خمیر خرما، مغز گردو، بادام یا پسته خرد شده نیز اضافه کنید.
خرمای قالبی را میتوانید تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید.