ترفند تهیه دمی گوجه ترکیهای | یک بار هم که شده دمی گوجه رو اینطوری درست کن! +ویدئو
دمی گوجه فرنگی به سبک ترکیه ای: سفری به طعمهای مدیترانهای
دمی گوجه فرنگی، که به نام "بلغور پلو" یا "استانبولی" هم شناخته میشود، یک غذای ساده و خوشمزه است که در سراسر خاورمیانه و مدیترانه محبوب است. این غذا با بلغور، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات تهیه میشود و میتوان آن را با گوشت، مرغ یا به صورت گیاهی سرو کرد.
در این مقاله، طرز تهیه دمی گوجه فرنگی به سبک ترکیه ای را به شما آموزش میدهیم. این دستور پخت ساده و سریع است و برای یک وعده غذایی سالم و مغذی در شبهای هفته ایدهآل است.
مواد لازم:
2 پیمانه بلغور
4 پیمانه آب
4 عدد گوجه فرنگی بزرگ، پوست کنده و خرد شده
1 عدد پیاز بزرگ، نگینی خرد شده
2 حبه سیر، رنده شده
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1 قاشق چایخوری زیره
1/2 قاشق چایخوری فلفل قرمز
1/4 قاشق چایخوری نمک
1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
جعفری خرد شده برای تزیین (اختیاری)
طرز تهیه:
بلغور را در یک کاسه بزرگ بریزید و با آب سرد بشویید. سپس بلغور را به مدت 15 دقیقه خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
سیر، رب گوجه فرنگی، زیره، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه دیگر بپزید تا گوجه ها نرم شوند و آبشان را آزاد کنند.
بلغور آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با مواد دیگر مخلوط شود.
4 پیمانه آب گرم به قابلمه اضافه کنید و به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که بلغور پخته شود و آب آن جذب شود، بپزید.
از روی حرارت بردارید و به مدت 5 دقیقه دم بگذارید.
دمی گوجه فرنگی را با جعفری خرد شده (اختیاری) تزیین کنید و گرم سرو کنید.
نکات:
می توانید از 1 پیمانه بلغور و 2 پیمانه برنج به جای 2 پیمانه بلغور استفاده کنید.
برای طعم قوی تر، می توانید 1/2 قاشق چایخوری فلفل پاپریکا یا 1/4 قاشق چایخوری فلفل هالوپینو به مواد اضافه کنید.
می توانید از 1/2 پیمانه نخود فرنگی یا ذرت پخته شده به دمی گوجه فرنگی اضافه کنید.
دمی گوجه فرنگی را می توان با ماست یا سالاد سرو کرد.
نوش جان!