ترفند تهیه دمپختک به شیوه مامان بزرگها | این دمپختک طعم دمپخت مامان بزرگها رو میده! +ویدئو
دمپختک یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با ترکیبی ساده و در عین حال خوشمزه از برنج، گوجه و ادویههای معطر تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم دلنشین و روش پخت آسان، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی دارد. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه دمپختک را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
کد خبر: 13083
دمپختک؛ طعمی اصیل و خانگی
دمپختک یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با ترکیبی ساده و در عین حال خوشمزه از برنج، گوجه و ادویههای معطر تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم دلنشین و روش پخت آسان، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی دارد. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه دمپختک را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
مواد لازم:
-
برای دمپختک ساده:
- برنج نیمدانه: 2 پیمانه
- گوجه فرنگی نرم و قرمز: 600 گرم
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
-
برای دمپختک با گوشت و لوبیا:
- گوشت: 300 گرم (گوشت گوسفند یا گوساله)
- پیاز: 1 عدد
- لوبیا سبز پخته: نصف لیوان
- ادویهها: برگ بو، چوب دارچین (خیلی کم)، زردچوبه، ادویه ۴ قلم، فلفل سیاه (هر کدام 1 قاشق چایخوری)
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
آمادهسازی گوشت:
- گوشت را با ادویهها و پیاز بپزید.
- پس از پخت، گوشت را ریش ریش یا تکه کنید.
تهیه پیاز داغ و تفت دادن مواد:
در میان اخبار
- پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن فراوان تفت دهید تا طلایی شود.
- زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- لوبیا سبز پخته شده را اضافه کرده و تفت دهید.
- گوشت ریش ریش شده و کمی گرد لیمو را اضافه کرده و تفت دهید.
- گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن کشیده شود و سرخ شود.
- آب گوشت را به مواد اضافه کرده و به جوش آورید.
پخت برنج:
- برنج نیمدانه را به مدت 15 دقیقه خیس کنید.
- برنج خیس خورده را به مواد اضافه کنید. آب باید به اندازهای باشد که یک بند انگشت روی برنج را بگیرد.
- اجازه دهید آب برنج کشیده شود و سپس حرارت را کم کرده و دم بگذارید.
نکات مهم:
- نمک را قبل از اضافه کردن برنج به مواد اضافه کنید تا آب گوجه خوش نمک شود.
- دانههای برنج باید کمی نرم باشند و حالت کتهای داشته باشند.
- از استفاده زیاد ادویه خودداری کنید تا طعم اصلی گوجه و برنج مشخص باشد.
- برای طعم بهتر میتوانید از زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
نکات تکمیلی
- دمپختک با سبزیجات: برای تنوع میتوانید از سبزیجات دیگری مانند نخود فرنگی، هویج و یا سبزیهای معطر مانند شوید و نعناع در دمپختک استفاده کنید.
- دمپختک با ماهی: برای تهیه دمپختک با ماهی، میتوانید از ماهی قزلآلا یا ماهی کولی استفاده کنید. ماهی را به همراه پیاز و ادویهها بپزید و سپس به مواد دمپختک اضافه کنید.
- دمپختک با لوبیا چیتی: برای تهیه دمپختک با لوبیا چیتی، لوبیا را از قبل خیس کرده و بپزید. سپس به همراه سایر مواد به دمپختک اضافه کنید.
نتیجهگیری
دمپختک یک غذای ساده و در عین حال بسیار خوشمزه است که میتوانید آن را به عنوان یک غذای اصلی یا یک غذای جانبی سرو کنید. با کمی خلاقیت میتوانید انواع مختلف دمپختک را با ترکیبات متنوع تهیه کنید.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3kp9q2