ترفند درست کردن آش غلغل خوزستانی | آش غلغل خوزستانی، یک آش گرم و مقوی برای روزهای سرد+ویدئو
آش غلغل خوزستانی یک غذای جنوبی و یکی از انواع آشهای سنتی و پرطرفدار این استان است که اصالت آن به شهر شوشتر برمیگردد. این غذای جنوبی از ترکیب گندم، حبوبات و گوشت تهیه میشود و طعمی لذیذ و دلپذیر دارد.
مواد لازم برای تهیه آش غلغل خوزستانی
- گندم پوست کنده: یک پیمانه
- باقالی لپه: ۱/۴ پیمانه (اختیاری)
- نخود: ۱/۳ پیمانه
- عدس سبز محلی: نصف پیمانه
- لوبیا قرمز: ۱/۲ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: ۱/۳ پیمانه
- برنج نیم دانه معطر چمپا: یک پیمانه
- پیاز درشت: ۴ عدد
- روغن به مقدار کافی
- نعنا: ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
- ادویه جات: نمک، زردچوبه، فلفل سیاه
طرز تهیه آش غلغل خوزستانی
۱. حبوبات و برنج و گندم را از شب قبل خیس کنید. ۲. گوشت را با مقداری پیاز و ادویه جات تفت دهید و سپس آبپز کنید. ۳. گندم پوست کنده را با ۸ لیوان آب بگذارید به مدت ۳ ساعت با شعله خیلی کم بپزد. ۴. نخود و لوبیا قرمز را جداگانه بپزید. ۵. داخل یک قابلمه که آش قرار است درست شود، برنج نیم دانه، عدس سبز محلی و لوبیا چشم بلبلی را با ۶ لیوان آب اضافه کنید و حدود ۱ ساعت با شعله ملایم اجازه دهید بپزند. ۶. بعد از اینکه گندم کامل پخت و از هم وا رفت، با گوشتکوب کمی بزنید و سپس به برنج اضافه کنید. ۷. گوشت ریش ریش شده را به همراه ادویه جات به دیگر مواد آش اضافه کنید و اجازه دهید با شعله ملایم بپزد. ۸. در آخر مابقی حبوبات پخته شده را اضافه کنید و نیم ساعت تایم دهید تا آش جا بیفتد.
در میان اخبار
نکات مهم در تهیه آش غلغل خوزستانی
- برای اینکه آش غلغل شما خوشمزهتر شود، میتوانید از حبوبات تازه و با کیفیت استفاده کنید.
- گندم پوست کنده را حتما از شب قبل خیس کنید تا زودتر بپزد.
- در صورت تمایل میتوانید از باقالی لپه نیز در تهیه آش غلغل استفاده کنید.
- برای اینکه آش غلغل شما غلیظتر شود، میتوانید مقدار گندم را بیشتر کنید.
- برای تزیین آش غلغل میتوانید از نعنا داغ، پیاز داغ و کشک استفاده کنید.