ترفند تهیه قیمه شاه عباسی | مطمئنم تاحالا قیمه رو به صورت پلو مخلوط درست نکردی! +ویدئو
قیمه پلو، یکی از اصیلترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که با ظاهری مجلسی و طعمی بینظیر، میتواند زینتبخش سفرههای شما در مناسبتهای مختلف باشد. این غذا از ترکیب برنج، قیمه و زعفران تهیه میشود و عطر و طعم بینظیر آن، هر ذائقهای را به خود جذب میکند.
کد خبر: 11659
قیمه پلو: شاهکاری از طعم و عطر در دل آشپزی ایرانی
قیمه پلو، یکی از اصیلترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که با ظاهری مجلسی و طعمی بینظیر، میتواند زینتبخش سفرههای شما در مناسبتهای مختلف باشد. این غذا از ترکیب برنج، قیمه و زعفران تهیه میشود و عطر و طعم بینظیر آن، هر ذائقهای را به خود جذب میکند.
در این مقاله، طرز تهیه قیمه پلو را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برای قیمه:
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 عدد پیاز بزرگ
- ½ پیمانه لپه
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 پیمانه پوره گوجه فرنگی
- 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق چایخوری زردچوبه
- ½ قاشق چایخوری پودر لیمو
- نمک به مقدار لازم
- ½ قاشق چایخوری پودر گل سرخ
- ½ قاشق چایخوری پودر دارچین
- ½ قاشق چایخوری پودر هل
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- برای پلو:
- 4 پیمانه برنج
- روغن به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- برای ته دیگ:
- سیب زمینی یا نان به دلخواه
طرز تهیه:
1. پخت قیمه:
- پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شیشهای شوند.
- گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- ادویهها شامل فلفل سیاه، زردچوبه، پودر لیمو و نمک را به گوشت اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- رب گوجه فرنگی و پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه تفت دهید تا سس قیمه جا بیفتد.
- در 5 دقیقه آخر پخت، پودر گل سرخ، پودر دارچین و پودر هل را اضافه کنید تا عطر و طعم آنها حفظ شود.
- لپههای پخته شده را به قیمه اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
2. پخت برنج:
- برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
- در یک قابلمه بزرگ، آب به همراه مقداری نمک بجوشانید.
- برنج را از آبکش خارج کرده و به آب جوش اضافه کنید.
- پس از اینکه برنج به جوش آمد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
- به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که برنج پخته شود، به آن زمان دهید.
3. دم کردن قیمه پلو:
در میان اخبار
- ته قابلمه را با سیب زمینی یا نان دلخواه به دلخواه تزیین کنید.
- مقداری از برنج آبکش شده را در کف قابلمه بریزید.
- یک لایه از قیمه را روی برنج بریزید.
- به همین ترتیب، لایههای برنج و قیمه را تا انتهای قابلمه ادامه دهید.
- زعفران دم کرده را روی برنج و قیمه بریزید.
- درب قابلمه را بگذارید و به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم دم کنید.
4. سرو:
قیمه پلو را به همراه سالاد شیرازی، ماست و ترشی سرو کنید.
نکات تکمیلی:
- میتوانید از گوشت گوسفندی به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
- برای طعم بهتر قیمه، میتوانید از قلم گاو یا دنبه نیز استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از کشمش و خلال بادام برای تزیین قیمه پلو استفاده کنید.
- برای اینکه ته دیگ قیمه پلو شما
- ته دیگ نان: نان را به صورت مربع یا مستطیل برش بزنید و کف قابلمه بچینید.
- ته دیگ سیب زمینی: سیب زمینیها را به صورت حلقهای برش بزنید و کف قابلمه بچینید.
نوش جان!
امیدواریم با این دستور پخت، بتوانید به راحتی این غذای خوشمزه و پرطرفدار را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3kzma3