ترفند تهیه گز خانگی | با کمترین مواد ممکن این خوراکی خوشمزه رو درست کن! +ویدئو
طرز تهیه گز خانگی
گز یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. تهیه گز در خانه ممکن به نظر میرسد، اما با کمی حوصله و دقت میتوانید گز خانگی خوشمزه و باکیفیت تهیه کنید. در اینجا دو روش برای تهیه گز خانگی، گز آردی و گز انگشتپیچ به شما آموزش میدهم:
مواد لازم برای گز آردی:
سفیده تخم مرغ: 2 عدد
شکر: 1 پیمانه
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
گلوکز: 1/2 پیمانه
پودر قند: به مقدار لازم
پسته، بادام، گردو: به مقدار لازم
مراحل تهیه گز آردی:
سفیده تخم مرغ را بزنید: سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا سفت و سفید شود.
شربت را آماده کنید: شکر و گلاب را در قابلمهای مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. هم بزنید تا شکر حل شود. سپس گلوکز را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط صاف شود. شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
سفیده و شربت را مخلوط کنید: شربت خنک شده را به تدریج به سفیدههای زده شده اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط حجیم و کشسان شود.
گز را شکل دهید: سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. مخلوط گز را داخل قیف بریزید و با ماسوره به شکل دلخواه روی سینی بریزید.
گز را بپزید: سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا گز بپزد.
گز را تزیین کنید: گز را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. سپس روی آن پودر قند بپاشید و با خلال پسته، بادام و گردو تزیین کنید.
نکات:
برای تهیه گز آردی میتوانید از آرد نخودچی نیز استفاده کنید.
برای اینکه گز طعم بهتری داشته باشد، میتوانید از زعفران، هل و یا گل محمدی نیز در تهیه آن استفاده کنید.
اگر گز را در فر برقی میپزید، از المنتهای پایین فر استفاده کنید.
مواد لازم برای گز انگشتپیچ:
سفیده تخم مرغ: 2 عدد
شکر: 1 پیمانه
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
پسته: به مقدار لازم
مراحل تهیه گز انگشتپیچ:
سفیده تخم مرغ را بزنید: سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا سفت و سفید شود.
شربت را آماده کنید: شکر و گلاب را در قابلمهای مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. هم بزنید تا شکر حل شود. شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
سفیده و شربت را مخلوط کنید: شربت خنک شده را به تدریج به سفیدههای زده شده اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط حجیم و کشسان شود.
گز را شکل دهید: پستهها را به صورت خلالی خرد کنید. مخلوط گز را روی سطح کار بریزید و کمی ورز دهید تا صاف و یکدست شود. سپس با دستتان گز را به شکل لوله درآورید و در پودر پسته بغلتانید.
نکات:
برای اینکه گز طعم بهتری داشته باشد، میتوانید از زعفران، هل و یا گل محمدی نیز در تهیه آن استفاده کنید.
میتوانید از بادام و گردو نیز به جای پسته استفاده کنید.