ترفند تهیه ترشی موز | مطمئنم تاحالا ترشی موز رو امتحان نکردی! +ویدئو
ترشی موز، خوشمزه و مقوی
ترشی موز یکی از ترشیهای محبوب و خوشطعم در جنوب ایران است که به دلیل سادگی در تهیه و طعم بینظیر، طرفداران زیادی دارد. این ترشی را میتوان به تنهایی یا در کنار غذاهای مختلف سرو کرد و از خواص آن نیز بهرهمند شد.
در این مقاله، به بررسی طرز تهیه ترشی موز به دو روش میپردازیم:
روش اول: ترشی موز ساده
مواد لازم:
موز سفت: 1 کیلوگرم
سرکه: به مقدار لازم
نمک: 1.5 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
دارچین: 1 قاشق غذاخوری
پودر گل سرخ: 1 قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
موزها را شسته و به صورت حلقهای برش دهید.
موزهای حلقه شده را در یک ظرف مناسب بچینید و روی آنها نمک بپاشید.
ظرف حاوی موز را به مدت 3 تا 4 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا آب موزها گرفته شود.
در یک ظرف جداگانه، سرکه را به همراه زردچوبه، دارچین و پودر گل سرخ مخلوط کنید.
بعد از 4 ساعت، موزها را آبکش کرده و در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید.
مخلوط سرکه را روی موزها بریزید تا کاملاً غوطهور شوند.
درب شیشهها را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.
نکات:
برای تهیه این ترشی، از موزهای سفت و نارس استفاده کنید تا بعد از جا افتادن، له نشوند.
میتوانید از ادویههای دیگری مانند فلفل سیاه، زنجبیل یا پودر سیر نیز در این ترشی استفاده کنید.
برای طعم ترشتر، میتوانید از سرکه ترشتر استفاده کنید.
بعد از یک هفته، ترشی موز آماده سرو است. میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید و تا چند ماه از آن لذت ببرید.
روش دوم: ترشی موز و انبه
مواد لازم:
موز: 2 عدد
در میان اخبار
انبه: 1 کیلوگرم
شکر: ¼ پیمانه
سرکه سفید: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
زنجبیل رنده شده: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
انبه را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
یک عدد موز را به همراه انبه در مخلوط کن ریخته و پوره کنید و موز دیگر را به صورت نگینی خرد نمایید.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری از انبهها را هم به جای پوره کردن، نگینی خرد کنید.
زنجبیل را پوست گرفته و رنده کنید.
پوره میوه را با شکر، پودر دارچین، فلفل قرمز، نمک و زنجبیل رنده شده مخلوط کنید.
موزهای نگینی خرد شده و انبههای نگینی را به پوره اضافه کرده و داخل شیشههای تمیز و استریل شده بریزید.
روی مواد را با سرکه پر کنید تا کاملاً غوطهور شوند.
درب شیشهها را محکم ببندید و به مدت یک ماه در یخچال قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.
نکات:
برای تهیه این ترشی، از انبههای رسیده و معطر استفاده کنید.
میتوانید از شکر کمتر یا بیشتر، بسته به ذائقه خود استفاده کنید.
اگر طعم تند دوست دارید، میتوانید مقدار فلفل قرمز را افزایش دهید.
بعد از یک ماه، ترشی موز و انبه آماده سرو است. میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید و تا چند ماه از آن لذت ببرید.
نوش جان!