ترفند ساده پیچیدن دلمه برگ مو | تو یک چشم به هم زدن دلمه درست کن! +ویدئو
دلمه برگ مو: یک غذای خوشمزه و پرطرفدار
دلمه برگ مو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که از برگ مو، برنج، گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر تهیه می شود. این غذا به دلیل طعم لذیذ و ارزش غذایی بالا، طرفداران زیادی دارد و در بسیاری از مناسبت ها و مهمانی ها سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:
- برگ مو تازه: 500 گرم
- برنج: 2 پیمانه
- گوشت چرخ کرده: 500 گرم
- پیاز: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- سبزی معطر (جعفری، شوید، نعنا): 1 پیمانه
- نمک، فلفل و ادویه جات: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو:
-
برگ موها را آماده کنید: برگ موهای تازه را به دقت بشویید و ساقه های آنها را جدا کنید. سپس برگ ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب جوش خیس کنید تا نرم شوند.
-
برنج را آماده کنید: برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید. سپس آب برنج را خالی کرده و برنج را با مقداری روغن و نمک مخلوط کنید.
-
مواد داخل دلمه را آماده کنید: پیازها را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای رنگ شود. گوجه فرنگی ها را رنده کرده و به همراه رب گوجه فرنگی، سبزی های معطر، نمک، فلفل و ادویه جات به گوشت اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
در میان اخبار
-
دلمه ها را بپیچید: برگ موی خیس شده را روی یک سطح صاف قرار دهید. به اندازه یک قاشق غذاخوری از مواد داخل دلمه را روی قسمت انتهایی برگ مو بریزید و آن را به صورت منظم و محکم بپیچید.
-
دلمه ها را بپزید: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و دلمه ها را به صورت مرتب در قابلمه بچینید. سپس به اندازه ای آب به قابلمه اضافه کنید که روی دلمه ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت 1 تا 2 ساعت بپزید تا دلمه ها پخته و سس غلیظ شود.
-
دلمه را سرو کنید: دلمه برگ مو را می توانید به تنهایی یا با ماست، سالاد و سبزیجات تازه سرو کنید.
نکات:
- برای طعم بهتر دلمه، می توانید از برگ های موی مویز یا انگور استفاده کنید.
- می توانید از سبزیجات دیگری مانند هویج، نخود فرنگی یا لوبیا سبز نیز در داخل دلمه استفاده کنید.
- برای عطر و طعم بیشتر، می توانید از زعفران دم کرده در دلمه استفاده کنید.
- اگر دلمه ها را برای مدت طولانی نگه می دارید، می توانید آنها را در فریزر فریز کنید.
دلمه برگ مو یک غذای خوشمزه، مغذی و پرطرفدار است که می توانید به راحتی در خانه آن را تهیه کنید. با کمی حوصله و دقت، می توانید دلمه هایی خوشمزه و بی عیب و نقص بپزید که همه از خوردن آن لذت خواهند برد.