بهترین روش درمان زخم دیابتی
زخم دیابت یک عارضه جدی است که به دلیل ترکیبی از گردش خون ضعیف، حساسیت به عفونت و آسیب عصبی ناشی از سطوح بالای قند خون ایجاد می شود. هنگامی که جریان خون محدود به ناحیه زخمی وجود دارد، بدن برای بهبود زخم های پوستی خود تلاش می کند. بنابراین، این زخم ها به زخم دیابت تبدیل می شوند. زخم های دیابتی در میان سالمندان دیابتی شیوع بیشتری دارد. تخمین زده می شود که یک چهارم افراد مبتلا به دیابت در مرحله ای دچار زخم پا می شوند و حتی ممکن است به نقص عضو نیز دچار شوند. در ادامه قصد داریم تا شما را با بهترین روش درمان زخم دیابتی آشنا سازیم، پس با ما همراه شوید.
مراقبت از زخم دیابتی
درمان زخم دیابتی شامل مراقبت های زیر می شود:
-تمیز نگه داشتن زخم
با استفاده از آب ولرم و صابون نرم، زخم را به دقت شستشو دهید و سپس خشک کنید. دقت کنید که مواد ضدعفونی ملایم مانند محلول های آنتی سپتیک برای تمیز کردن زخم استفاده کرده و از لوازم تمیز و یکبار مصرف مانند دستمال های پنبهای استفاده کنید. همیشه دستهایتان را با آب و صابون قبل از تغییر دادن بانداژ یا مداومت با زخم بشویید. هرگونه تغییر در حالت یا رنگ زخم را به پزشک خود اطلاع دهید. چرا که مراقبت از هر نوع علائم عفونت محیطی یا تغییرات در زخم بسیار حیاتی می باشد.
- تغذیه مناسب
تغذیه مناسب برای درمان زخم دیابتی شامل مصرف غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات کم چرب و حبوبات و همچنین میوه و سبزیجات می شود. تا بدن از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برخوردار شود. در ضمن مصرف غذاهای حاوی روی و روغن های اسید چرب امگا-3 برای افزایش فرآیند بازسازی بافت های زخمی و کنترل مصرف قند ، کربوهیدرات و انجام تغییرات لازم در رژیم غذایی توسط پزشک یا متخصص تغذیه را نیز فراموش نکنید.
-کنترل قند خون
برای کنترل قند خون و درمان زخم دیابتی، پیگیری رژیم غذایی مناسب برای کنترل قند خون، مصرف داروهای ضد دیابت مطابق دستور پزشک را انجام دهید. همچنین انجام فعالیت های ورزشی منظم برای کاهش قند خون و مانیتورینگ قند خون به صورت منظم را به پزشک گزارش دهید.
- استفاده از داروهای مناسب
برای استفاده از داروهای مناسب برای درمان زخمهای دیابتی، شما باید به دستور پزشک عمل کنید. پزشک شما ممکن است داروهای ضدعفونی، ضد التهاب یا دیگر داروهای مرتبط را تجویز کند. در نتیجه مقدار داروها را به صورت صحیح مصرف کنید و در صورت وقوع هرگونه عوارض جانبی یا تغییرات غیرعادی، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
-استفاده از تکنیک های پوشانی و پانسمان ها
برای استفاده از تکنیک های پوشانی و پانسمان ها ابتدا زخم باید تمیز شده و از مایع ضدعفونی استفاده گردد. سپس پانسمان مناسب را انتخاب کنید و بر روی زخم دیابتی قرار دهید. توجه کنید که پانسمان باید مناسب با اندازه زخم باشد و به طور منظم تعویض شود.
بهترین روش درمان زخم دیابتی
شاک ویو تراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که برای بهبود ترمیم زخم های دیابتی استفاده می شود. این روش شامل استفاده از امواج فرکانس بالا برای تحریک فرایند های ترمیمی در بافت های زخم دیابتی می باشد. همچنین شاک ویو تراپی می تواند منجر به افزایش جریان خون، تحریک رشد سلول های جدید و کاهش التهاب در محل زخم شود. این روش می تواند بهبود قابل توجهی در درمان زخم های دیابتی ایجاد کند و به سرعت بهبودی و کاهش درد و التهاب این زخم ها کمک شایانی نماید.
چه افرادی می توانند از شاک ویو تراپی برای درمان زخم دیابتی استفاده کنند ؟
افرادی که زخم دیابتی دارند و به دلیل عواملی نظیر عدم توانایی در بهبود زخم، عفونت مزمن، تاخیر در ترمیم زخم یا عدم پاسخ به روشهای درمانی معمولی نیاز به روشهای جدیدی برای درمان دارند، می توانند از شاک ویو تراپی برای درمان زخمهای دیابتی استفاده کنند. اما قبل از استفاده از این روش، توصیه می شود که با پزشک معالج خود مشورت کرده و اطمینان حاصل کنید که آیا شاک ویو تراپی برای شرایط خاص شما مناسب است یا خیر.
هزینه درمان شاک ویو تراپی
هزینه درمان شاک ویو تراپی برای زخم های دیابتی متغیر می باشد و بستگی به محل ارائه خدمات، تعداد جلسات مورد نیاز، وضعیت زخم و سایر عوامل دارد. در این مورد، توصیه می شود با کلینیک زخم اهواز تماس گرفته تا اطلاعات دقیق تری درباره هزینه های مربوط به شاک ویو تراپی را دریافت کنید.
چه چیزی باعث زخم دیابت می شود؟
زخم دیابتی زمانی رخ می دهد که یک زخم یا زخم کوچک بهبود نیابد و به یک زخم متعفن تبدیل شود. بهتر است بدانید که چیزی به سادگی یک تاول، پوست خشک و ترک خورده یا یک بریدگی کوچک می تواند به یک زخم دیابتی تبدیل شود. این زخم ها در حال تبدیل شدن به یکی از علل اصلی قطع عضو هستند. زخم ها در دیابتی ها به دو دلیل با سرعت بیشتری ایجاد می شوند: اول، دیابت می تواند باعث گردش خون ضعیف شود و جریان خون به محل زخم را برای بهبود و مبارزه با عفونت دشوار کند. دوم، بی حسی ناشی از نوروپاتی محیطی دیابتی که بیماران اکثرا حتی متوجه وجود آن نمی شوند. بدون دانستن نیاز به درمان، زخم زمان دارد تا به یک زخم عفونی تبدیل شود که نگهداری و درمان آن دشوار می گردد.
مدیریت کلینیک : 09168403168☎ تماس و نوبت دهی 1 : 09058131039☎ تماس و نوبت دهی 2 : 06133372066☎ |
زخم دیابتی چه مقدار طول می کشد تا بهبود یابد؟
زمان بهبودی زخم دیابتی بستگی به اندازه و عمق زخم، وضعیت عمومی بیمار، مراقبتهای پزشکی و تغذیه مناسب دارد. در برخی موارد، زخم های دیابتی می تواند تا چند هفته یا حتی ماهها بهبود پیدا کند. همانطور که گفتیم مهم ترین عوامل در بهبود زخم دیابتی شامل مراقبت مناسب، کنترل قند خون، تغذیه سالم، استراحت کافی و داروهای مناسب می باشند. مهم است که برنامهی درمانی توسط پزشک معالج تعیین شود و بیمار به توصیه های پزشک خود عمل کند تا بهبود زخم با سرعت بیشتری صورت گیرد.
پیشگیری از زخم دیابت
برای کاهش خطر زخم، مراقبت منظم از پا برای مبتلایان به دیابت مهم است. این اقدامات را برای کاهش صدمات و زخم های پا می توانید روزانه انجام دهید:
در میان اخبار
- هر روز پای خود را از نظر لکه های قرمز، بریدگی، تورم یا تاول چک کنید.
- از یک آینه استفاده کنید یا برای بررسی کف پای خود کمک بگیرید.
- پاهای خود را هر روز بشویید و با دقت خشک کنید، به خصوص بین انگشتان پا.
- روزانه پاهای خود را مرطوب کنید. در حالت ایده آل پس از شستن، پوست را نرم و صاف نگه دارید.
- یک لایه نازک از لوسیون را روی بالا و پایین پاهای خود ماساژ دهید. اما نه بین انگشتان پا، زیرا پوست نازک تر است و بیشتر مستعد پارگی است.
- حداقل هفته ای یکبار لکه های پوستی سخت کف پا یا انگشتان پا را جدا کنید تا از ایجاد زخم پا در زیر آن جلوگیری کنید.
- ناخن های پا را کوتاه نگه دارید تا از بریدن آنها به انگشتان پا جلوگیری کنید.
- ناخن های پا را مستقیماً برش دهید و لبه ها را سوهان بکشید، هرگز به طرفین نروید زیرا باعث رشد ناخن ها می شود.
- سعی کنید در صورت امکان با کفش و جوراب راه بروید. همچنین از راه رفتن با پای برهنه خودداری کنید.
- اطمینان حاصل کنید که کفش ها راحت و مناسب هستند.
- زمانی که نشسته آید پاهای خود را بالا ببرید و انگشتان پای خود را تکان دهید.
- نکته ی بسیار مهمی که وجود دارد این است که برای مدت طولانی پاهای خود را بر روی هم هرگز قرار ندهید.
- سیگار نکشید. سیگار آسیب زیادی به گردش خون وارد می کند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد.
چه کسانی به زخم دیابتی مبتلا می شوند؟
افرادی که دیابت دارند و قند خونشان برای مدت زمان طولانی بیش از حد بالا بوده یا کنترل خوبی بر روی آن ندارند، بیشتر به زخم های دیابتی دچار می شوند. همچنین بهتر است بدانید عوامل دیگری که می توانند خطر ابتلا به زخم دیابتی را افزایش دهند شامل عواملی مانند سن بالا، چاقی، عدم تحرک کافی، عدم توانایی در احساس درد یا فشار، و عرضه به عوامل خطر زا مانند عفونت ها و عوامل محیطی نظیر دود شدن و تردستی پوست می شود.
سوالات متداول
1-آیا زخم های دیابتی قابل درمان هستند؟
بله، زخم های دیابتی با پیگیری مراقبت های پزشکی، مراقبت های پوستی مناسب، کنترل قند خون و تغذیه صحیح قابل درمان می باشند.
2-زخم دیابتی چه علائمی دارد ؟
علائم ممکن شامل قرمزی، تورم، درد، خونریزی، حرارت محل زخم و بوی نامطبوع باشد.
3- برای پیشگیری از زخم های دیابتی چه اقداماتی باید انجام داد؟
اقدامات شامل مراقبت مداوم از پوست، کنترل مستمر قند خون، حفظ تمیزی و خشکی پوست، استفاده از پوشاننده ها و پانسمان های مناسب و انجام تمرینات ورزشی منظم می باشد.
۴-آیا خوردن مواد غذایی خاصی می تواند در درمان زخم های دیابتی مفید باشد؟
بله، مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین، ویتامین C و روی، مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، مواد غذایی آنتی اکسیدان و مواد غذایی حاوی روی می تواند در تسریع فرآیند ترمیم زخم های دیابتی مؤثر باشد.