ترفند تهیه خورش ریحان | مطمئنم تاحالا همچین خورشی رو امتحان نکردی! +ویدئو
خورش ریحان، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی شمالی ایران است که به دلیل طعم و بوی بی نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما میآورد. این خورش را میتوان با گوشت، مرغ یا بادمجان تهیه کرد و از آن به عنوان یک غذای کامل و مغذی در کنار خانواده و دوستان خود لذت برد.
کد خبر: 9420
خورش ریحان: طعمی به یاد ماندنی و معطر!
خورش ریحان، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی شمالی ایران است که به دلیل طعم و بوی بی نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما میآورد. این خورش را میتوان با گوشت، مرغ یا بادمجان تهیه کرد و از آن به عنوان یک غذای کامل و مغذی در کنار خانواده و دوستان خود لذت برد.
در این مقاله، به ارائه ی دو روش برای تهیه ی خورش ریحان با گوشت و مرغ به روش های سنتی و رستورانی میپردازیم:
روش اول: طرز تهیه خورش ریحان با گوشت (سنتی)
مواد لازم (برای 4 نفر):
در میان اخبار
- 500 گرم گوشت گوسفندی (ران یا سردست)
- 2 پیمان برنج
- 2 عدد پیاز متوسط
- 3 حبه سیر
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق چای خوری زعفران دم کرده
- 1/2 پیمان ریحان تازه خرد شده
- 1/2 پیمان جعفری تازه خرد شده
- 1 قاشق چای خوری نمک
- 1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گوشت را به تکه های متوسط خرد کنید و بشویید.
- پیازها را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه ی مناسب با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
- سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید.
- گوشت های خرد شده را به پیازها و سیر اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت ها قهوه ای رنگ شوند.
- رب گوجه فرنگی، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را به گوشت ها اضافه کنید و به هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
- به اندازه ی 4 پیمان آب به گوشت ها اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.
- پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت بپزید تا گوشت ها tender شوند.
- برنج را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
- در یک قابلمه ی مناسب، روغن را گرم کنید و ته قابلمه را با سیب زمینی یا نان بپوشانید تا برنج ته دیگ ببندد.
- برنج خیس شده را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی آب اضافی آن را بگیرید.
- به اندازه ی 2 تا 3 بند انگشت آب به برنج اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.
- پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
- به مدت 30 تا 40 دقیقه دیگر برنج را دم بکشید تا پخته شود.
- ریحان و جعفری خرد شده را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
- خورش ریحان را به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا طعم و عطر ریحان به خورد خورش برود.
- خورش ریحان را با برنج و ته دیگ سرو کنید.
نکات تکمیلی:
- می توانید از گوشت گوساله یا مرغ به جای گوشت گوسفندی در این خورش استفاده کنید.
- اگر می خواهید خورش ریحان شما طعم ترش و ملس داشته باشد، می توانید از کمی آبلیمو یا رب انار در آن استفاده کنید.
- می توانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی تازه رنده شده نیز در این خورش استفاده کنید.
- خورش ریحان را می توانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید و مجددا گرم کنید.
روش دوم: طرز تهیه خورش ریحان با مرغ (رستورانی)
مواد لازم (برای 4 نفر):
- 700 گرم سینه مرغ بدون پوست و استخوان
- 2 پیمان برنج
- 2 عدد پیاز متوسط
- 3 حبه سیر
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق چای خوری زعفران دم کرده
- 1/2 پیمان ریحان تازه خرد شده
- 1/2 پیمان جعفری تازه خرد شده
- 1 قاشق چای خوری نمک
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3wrx54