دلمه کلم | تهیه دلمه کلم

ترفند تهیه دلمه کلم | بیا یک غذای اصیل و خوشمزه بهت یاد بدم! +ویدئو

دلمه کلم یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی بی‌نظیر، در سفره‌های بسیاری از ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا با استفاده از برگ‌های کلم، برنج، سبزی معطر، گوشت و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی سرو شود.
کد خبر: 11768
ترفند تهیه دلمه کلم | بیا یک غذای اصیل و خوشمزه بهت یاد بدم! +ویدئو

دلمه کلم: غذایی اصیل با طعمی به یاد ماندنی

دلمه کلم یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی بی‌نظیر، در سفره‌های بسیاری از ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا با استفاده از برگ‌های کلم، برنج، سبزی معطر، گوشت و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی سرو شود.

در این مقاله، به شما طرز تهیه دلمه کلم را به صورت کامل آموزش می‌دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در منزل خودتان برای عزیزانتان بپزید و از آن لذت ببرید.

مواد لازم (برای 6 تا 8 نفر):

مواد لازم برای دلمه:

  • 2 پیمانه برنج
  • 3 تا 4 پیمانه سبزی معطر خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، نعنا و ترخون)
  • ½ پیمانه لپه
  • ⅓ پیمانه کشمش یا زرشک (دلخواه)
  • 300 گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی
  • 1 عدد کلم برگ
  • ادویه جات:
    • 1 قاشق مربا خوری پودر تخم گشنیز
    • کمی دارچین
    • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
    • نمک و فلفل قرمز و سیاه به مقدار لازم

مواد لازم برای سس:

  • 2 قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه فرنگی
  • ½ پیمانه روغن
  • زعفران به مقدار لازم
  • ½ پیمانه رب انار (دلخواه)
  • ⅓ پیمانه سرکه (در صورت استفاده به جای رب انار)
  • 1 قاشق غذاخوری شکر (در صورت استفاده به جای رب انار)
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 3 ½ پیمانه آب (متناسب با نوع برنج و مقدار آبی که برای پخت آن نیاز دارید)

طرز تهیه:

مرحله اول: آماده سازی مواد:

  1. برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
  2. لپه را نیز بشویید و به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
  3. سبزی‌های معطر را به دقت بشویید و ساطوری خرد کنید.
  4. کشمش یا زرشک را نیز بشویید و در آب ولرم خیس کنید.
  5. پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
  6. گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و به همراه ادویه‌ها (نمک، فلفل، زردچوبه و پودر تخم گشنیز) تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  7. سبزی‌های معطر خرد شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر و بوی سبزی‌ها آزاد شود.
  8. برنج و لپه آبکش شده را به مخلوط مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  9. کشمش یا زرشک خیس شده را نیز به مواد اضافه کنید و مخلوط را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم: پیچیدن دلمه:

  1. برگ‌های کلم را به آرامی از کلم جدا کنید. سعی کنید برگ‌ها سالم و بدون پارگی باشند.
  2. برگ‌های کلم را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند.
  3. به اندازه کافی از مواد دلمه داخل هر برگ کلم قرار دهید و برگ‌ها را به صورت مرتب بپیچید.

مرحله سوم: پخت دلمه:

  1. در قابلمه‌ای که برای پخت دلمه در نظر گرفته‌اید، مقداری روغن بریزید و کف آن را با سیب زمینی یا گوجه حلقه شده بپوشانید.
  2. دلمه‌های پیچیده شده را به صورت مرتب داخل قابلمه بچینید.
  3. سس دلمه را که در ادامه طرز تهیه آن را آموزش می‌دهیم، به آرامی روی دلمه‌ها بریزید.
  4. به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید تا دلمه‌ها تقریباً در آب غوطه‌ور شوند.
  5. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دلمه‌ها به آرامی روی حرارت ملایم پخته شوند.
  6. حدود 2 تا 3 ساعت زمان لازم است تا دلمه‌ها پخته شده و سس جا بیفتد.

مرحله چهارم: تهیه سس دلمه:

  1. رب گوجه فرنگی را در قابلمه‌ای با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن کمی تیره شود



کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3wvmx2

پربیننده ترین




اخبار داغ