پوست کندن پیاز | پوست کندن پیاز با قاشق

ترفند پوست کندن پیاز با قاشق چایخوری | با این روش دیگه چشمت عمرا نمی‌سوزه! +ویدئو

بسیاری از افراد بر این باورند که گذاشتن قاشق فلزی در دهان هنگام پوست کندن پیاز، از سوزش چشم جلوگیری می‌کند. اما آیا این روش پایه علمی دارد؟
کد خبر: 8995
ترفند پوست کندن پیاز با قاشق چایخوری | با این روش دیگه چشمت عمرا نمی‌سوزه! +ویدئو

گذاشتن قاشق در دهان هنگام پوست کندن پیاز: واقعیت یا افسانه؟

بسیاری از افراد بر این باورند که گذاشتن قاشق فلزی در دهان هنگام پوست کندن پیاز، از سوزش چشم جلوگیری می‌کند. اما آیا این روش پایه علمی دارد؟

علم پشت اشک ریختن هنگام پوست کندن پیاز:

اشک ریختن هنگام پیاز خرد کردن، به دلیل آنزیم لاکریماز موجود در پیاز است. زمانی که سلول‌های پیاز آسیب می‌بینند، این آنزیم آزاد می‌شود و با گوگرد موجود در هوا ترکیب شده و به سولفوریک اسید تبدیل می‌شود. سولفوریک اسید، چشم را تحریک کرده و باعث سوزش و اشک ریزش می‌شود.

راهکارهای موثر برای جلوگیری از سوزش چشم:

  • استفاده از چاقوی تیز: چاقوی تیز برش‌های تمیزتری ایجاد می‌کند و سلول‌های پیاز را کمتر آسیب می‌رساند.
  • خنک کردن پیاز: قرار دادن پیاز در یخچال یا آب سرد به مدت 30 دقیقه قبل از پوست کندن، فعالیت آنزیم لاکریماز را کند کرده و از آزاد شدن سولفوریک اسید می‌کاهد.
  • استفاده از تهویه مناسب: تهویه مناسب آشپزخانه یا روشن کردن هود، به تهویه گازهای ساطع شده از پیاز و دور شدن آنها از چشم کمک می‌کند.
  • پوشیدن عینک: استفاده از عینک یا عینک شنا می‌تواند مانع رسیدن گاز پیاز به چشم شود.

روش صحیح پوست کندن پیاز:

  1. پیاز را زیر آب سرد جاری بشویید.
  2. ریشه و انتهای پیاز را ببرید.
  3. از چاقوی تیز برای جدا کردن پوست پیاز استفاده کنید.
  4. به محض جدا شدن هر لایه پوست، آن را دور بیندازید.
  5. از ریشه پیاز شروع به برش کنید و به تدریج به سمت بالا حرکت کنید.
  6. اگر اشک در چشمتان جمع شد، با دستمال تمیز آن را پاک کنید.

منبع ویدئو 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3zad62

پربیننده ترین




اخبار داغ