ترفند پوست کندن پیاز با قاشق چایخوری | با این روش دیگه چشمت عمرا نمیسوزه! +ویدئو
بسیاری از افراد بر این باورند که گذاشتن قاشق فلزی در دهان هنگام پوست کندن پیاز، از سوزش چشم جلوگیری میکند. اما آیا این روش پایه علمی دارد؟
کد خبر: 8995
گذاشتن قاشق در دهان هنگام پوست کندن پیاز: واقعیت یا افسانه؟
بسیاری از افراد بر این باورند که گذاشتن قاشق فلزی در دهان هنگام پوست کندن پیاز، از سوزش چشم جلوگیری میکند. اما آیا این روش پایه علمی دارد؟
علم پشت اشک ریختن هنگام پوست کندن پیاز:
اشک ریختن هنگام پیاز خرد کردن، به دلیل آنزیم لاکریماز موجود در پیاز است. زمانی که سلولهای پیاز آسیب میبینند، این آنزیم آزاد میشود و با گوگرد موجود در هوا ترکیب شده و به سولفوریک اسید تبدیل میشود. سولفوریک اسید، چشم را تحریک کرده و باعث سوزش و اشک ریزش میشود.
در میان اخبار
- ترفند تهیه پنیر لیقوان خانگی | دیگه پنیر لیقوان رو گرون نخر! +ویدئو
- ترفند تمیز کردن تشک خوشخواب با اتو | مطمئنم این ترفند رو بلد نیستی! +ویدئو
- ترفند تهیه مربا توت فرنگی بدون نیاز به پختن | یک عمر اشتباه مربا درست کردیم! +ویدئو
- ترفند از بین بردن لکه فرش و مبل | با یه قرص ماشین ظرفشویی از شر لکههای مبلمان خلاص شو! +ویدئو
- ترفند تهیه حلوا ارده خانگی | فقط با سه قلم مواد بی دردسر تو خونه حلوا ارده درست کن! +ویدئو
راهکارهای موثر برای جلوگیری از سوزش چشم:
- استفاده از چاقوی تیز: چاقوی تیز برشهای تمیزتری ایجاد میکند و سلولهای پیاز را کمتر آسیب میرساند.
- خنک کردن پیاز: قرار دادن پیاز در یخچال یا آب سرد به مدت 30 دقیقه قبل از پوست کندن، فعالیت آنزیم لاکریماز را کند کرده و از آزاد شدن سولفوریک اسید میکاهد.
- استفاده از تهویه مناسب: تهویه مناسب آشپزخانه یا روشن کردن هود، به تهویه گازهای ساطع شده از پیاز و دور شدن آنها از چشم کمک میکند.
- پوشیدن عینک: استفاده از عینک یا عینک شنا میتواند مانع رسیدن گاز پیاز به چشم شود.
روش صحیح پوست کندن پیاز:
- پیاز را زیر آب سرد جاری بشویید.
- ریشه و انتهای پیاز را ببرید.
- از چاقوی تیز برای جدا کردن پوست پیاز استفاده کنید.
- به محض جدا شدن هر لایه پوست، آن را دور بیندازید.
- از ریشه پیاز شروع به برش کنید و به تدریج به سمت بالا حرکت کنید.
- اگر اشک در چشمتان جمع شد، با دستمال تمیز آن را پاک کنید.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3zad62