ترفند تهیه پنیر لیقوان خانگی | دیگه پنیر لیقوان رو گرون نخر! +ویدئو
پنیر لیقوان: سفری به طعم و عطر آذربایجان!
پنیر لیقوان، یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین پنیرهای سنتی ایران است که در روستای لیقوان از توابع شهرستان آذرشهر در استان آذربایجان شرقی تولید می شود. این پنیر با طعم و عطر منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی در سراسر ایران و حتی کشورهای دیگر دارد.
در این مقاله، به بررسی روش تهیه ی سنتی پنیر لیقوان می پردازیم و نکات و فوت و فن های این کار را با شما به اشتراک می گذاریم.
در میان اخبار
مواد لازم:
- شیر گوسفند
- مایه ی پنیر
- نمک
طرز تهیه:
- شیر گوسفند را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید.
- پس از اینکه شیر به جوش آمد، از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
- مایه ی پنیر را به شیر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به طور کامل در شیر حل شود.
- مخلوط را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا شیر ببندد و پنیر تشکیل شود.
- پس از اینکه پنیر به طور کامل سفت شد، آن را از ظرف جدا کرده و در پارچه ای تمیز بریزید.
- پنیر را به مدت چند ساعت در یخچال آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
- پنیر لیقوان را به قطعات دلخواه برش دهید و در ظرفی مناسب قرار دهید.
- پنیر لیقوان را در یخچال نگهداری کنید و تا ۲ ماه پس از تولید می توانید از آن استفاده کنید.
نکات تکمیلی:
- برای تهیه ی پنیر لیقوان، از شیر تازه و با کیفیت گوسفند استفاده کنید.
- مایه ی پنیر را می توانید از عطاری ها یا فروشگاه های لوازم لبنی تهیه کنید.
- مقدار مایه ی پنیر مورد استفاده، بسته به نوع مایه ی پنیر و دستورالعمل آن متفاوت است.
- دمای محیط برای تشکیل پنیر لیقوان باید بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد باشد.
- اگر می خواهید پنیر لیقوان شما طعم شور تری داشته باشد، می توانید بعد از برش دادن پنیر، آن را در آب نمک به مدت چند ساعت خیس کنید.
- پنیر لیقوان را می توانید به تنهایی یا به عنوان چاشنی در کنار غذاهای مختلف سرو کنید.
نوش جان!
امیدواریم با مطالعه ی این مقاله، با روش تهیه ی سنتی پنیر لیقوان آشنا شده باشید و بتوانید در منزل این پنیر خوشمزه و پر خاصیت را تهیه کنید و از طعم و عطر منحصر به فرد آن لذت ببرید.
دیدگاه ها
باشیر گاو ھم میشہ
اینشخصاصلااز۱۰۰کیلومتریلیقوانهمنگذشته
باور نکنید هر گردی گردو نیست پنیر لیقوان فقط بع شیر نیست به علف لیقوان وابسته است اینو هم فراموش نکنید و دوما شیر را نمی جوشانند
پربیننده ترین
دیدگاه ها
باشیر گاو ھم میشہ
اینشخصاصلااز۱۰۰کیلومتریلیقوانهمنگذشته
باور نکنید هر گردی گردو نیست پنیر لیقوان فقط بع شیر نیست به علف لیقوان وابسته است اینو هم فراموش نکنید و دوما شیر را نمی جوشانند