پنیر لیقوان | پنیر لیقوان خانگی

ترفند تهیه پنیر لیقوان خانگی | دیگه پنیر لیقوان رو گرون نخر! +ویدئو

پنیر لیقوان، یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین پنیرهای سنتی ایران است که در روستای لیقوان از توابع شهرستان آذرشهر در استان آذربایجان شرقی تولید می شود. این پنیر با طعم و عطر منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی در سراسر ایران و حتی کشورهای دیگر دارد.
کد خبر: 9334
ترفند تهیه پنیر لیقوان خانگی | دیگه پنیر لیقوان رو گرون نخر! +ویدئو

پنیر لیقوان: سفری به طعم و عطر آذربایجان!

پنیر لیقوان، یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین پنیرهای سنتی ایران است که در روستای لیقوان از توابع شهرستان آذرشهر در استان آذربایجان شرقی تولید می شود. این پنیر با طعم و عطر منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی در سراسر ایران و حتی کشورهای دیگر دارد.

در این مقاله، به بررسی روش تهیه ی سنتی پنیر لیقوان می پردازیم و نکات و فوت و فن های این کار را با شما به اشتراک می گذاریم.

مواد لازم:

  • شیر گوسفند
  • مایه ی پنیر
  • نمک

طرز تهیه:

  1. شیر گوسفند را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید.
  2. پس از اینکه شیر به جوش آمد، از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
  3. مایه ی پنیر را به شیر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به طور کامل در شیر حل شود.
  4. مخلوط را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا شیر ببندد و پنیر تشکیل شود.
  5. پس از اینکه پنیر به طور کامل سفت شد، آن را از ظرف جدا کرده و در پارچه ای تمیز بریزید.
  6. پنیر را به مدت چند ساعت در یخچال آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  7. پنیر لیقوان را به قطعات دلخواه برش دهید و در ظرفی مناسب قرار دهید.
  8. پنیر لیقوان را در یخچال نگهداری کنید و تا ۲ ماه پس از تولید می توانید از آن استفاده کنید.

نکات تکمیلی:

  • برای تهیه ی پنیر لیقوان، از شیر تازه و با کیفیت گوسفند استفاده کنید.
  • مایه ی پنیر را می توانید از عطاری ها یا فروشگاه های لوازم لبنی تهیه کنید.
  • مقدار مایه ی پنیر مورد استفاده، بسته به نوع مایه ی پنیر و دستورالعمل آن متفاوت است.
  • دمای محیط برای تشکیل پنیر لیقوان باید بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد باشد.
  • اگر می خواهید پنیر لیقوان شما طعم شور تری داشته باشد، می توانید بعد از برش دادن پنیر، آن را در آب نمک به مدت چند ساعت خیس کنید.
  • پنیر لیقوان را می توانید به تنهایی یا به عنوان چاشنی در کنار غذاهای مختلف سرو کنید.

نوش جان!

امیدواریم با مطالعه ی این مقاله، با روش تهیه ی سنتی پنیر لیقوان آشنا شده باشید و بتوانید در منزل این پنیر خوشمزه و پر خاصیت را تهیه کنید و از طعم و عطر منحصر به فرد آن لذت ببرید.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4jgxo4

پربیننده ترین




اخبار داغ



دیدگاه ها


6 ماه پیش

باشیر گاو ھم میشہ

6 ماه پیش

این‌شخص‌اصلا‌از‌۱۰۰‌کیلومتری‌لیقوان‌هم‌نگذشته

aliakbarzabarjadpor 6 ماه پیش

باور نکنید هر گردی گردو نیست پنیر لیقوان فقط بع شیر نیست به علف لیقوان وابسته است اینو هم فراموش نکنید و دوما شیر را نمی جوشانند