آش دوغ | تهیه آش دوغ

ترفند تهیه آش دوغ اصیل اردبیل | با این روش درست کن مطمئنم عاشقش میشی! +ویدئو

آش دوغ، یکی از آش‌های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن به استان اردبیل می‌رسد. این آش خوشمزه، بافتی لطیف و طعمی ترش و ملس دارد و به عنوان یک وعده غذایی کامل یا پیش‌غذا سرو می‌شود.
کد خبر: 9195
ترفند تهیه آش دوغ اصیل اردبیل | با این روش درست کن مطمئنم عاشقش میشی! +ویدئو

آش دوغ: غذای اصیل ایرانی با طعمی دلچسب

آش دوغ، یکی از آش‌های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن به استان اردبیل می‌رسد. این آش خوشمزه، بافتی لطیف و طعمی ترش و ملس دارد و به عنوان یک وعده غذایی کامل یا پیش‌غذا سرو می‌شود.

آش دوغ را می‌توان به روش‌های مختلفی تهیه کرد، اما مواد اولیه اصلی آن شامل دوغ، سبزی آش، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس)، برنج، پیاز، سیر، نعناع و ادویه است.

در اینجا طرز تهیه آش دوغ به روشی ساده و اصیل را به شما ارائه می‌کنیم:

مواد لازم (برای 4 نفر):

  • 1 پیمانه برنج
  • ½ پیمانه نخود
  • ¼ پیمانه لوبیا چیتی
  • 500 گرم سبزی آش (شامل تره، گشنیز، شوید، اسفناج و برگ چغندر)
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 4 حبه سیر
  • 2 قاشق غذاخوری نعناع خشک
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • ½ قاشق چایخوری تخم گشنیز
  • نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
  • 1 لیتر دوغ محلی (یا ماست چکیده و آب)
  • 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 2 قاشق غذاخوری آرد برنج (اختیاری)

دستور پخت:

  1. خیساندن حبوبات: نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید.
  2. پخت حبوبات: نخود و لوبیا را به همراه مقداری آب و نمک در قابلمه‌ای بپزید تا نرم شوند. سپس آب آن‌ها را صاف کرده و کنار بگذارید.
  3. پخت برنج: برنج را به همراه مقداری آب و نمک در قابلمه‌ای دیگر بپزید تا نیم‌پز شود.
  4. آماده کردن سبزی آش: سبزی آش را پاک کرده و خوب بشویید. سپس آن را ریز خرد کنید.
  5. تفت دادن پیاز و سیر: پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه‌ای با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شود. سپس سیرهای رنده شده را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
  6. اضافه کردن سبزی: سبزی آش را به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دهید تا سبزی کمی سرخ شود.
  7. اضافه کردن حبوبات و برنج: نخود و لوبیا پخته شده و برنج نیم‌پز را به سبزی‌ها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  8. اضافه کردن ادویه: زردچوبه، تخم گشنیز، نمک و فلفل قرمز را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  9. اضافه کردن دوغ: به تدریج دوغ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا آش یکدست شود.
  10. پخت آش: حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید. آش را به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزید تا جا بیفتد و غلیظ شود.
  11. آماده کردن نعناع داغ: در تابه ای جداگانه، مقداری روغن داغ کرده و نعناع خشک را به آن اضافه کنید تا سرخ و عطر آن آزاد شود.
  12. سرو آش: آش دوغ را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین و سرو کنید.

نکات:

  • می‌توانید از ماست چکیده به جای دوغ استفاده کنید. در این صورت، به مقداری آب برای رقیق کردن آش نیاز خواهید داشت.
  • اگر آش دوغ را با ماست چکیده تهیه می‌کنید، می‌توانید کمی سرکه یا آبلیمو به آن اضافه کنید تا طعم ترش آن را بیشتر کنید.
  • برای لعاب دار شدن آش، می‌توانید 2 قاشق غذاخوری آرد برنج را در مقداری آب حل کرده و در اواخر پخت به آش اضافه کنید.
  • می‌توانید از انواع سبزیجات معطر دیگر مانند شنبلیله یا ترخون نیز در آش دوغ استفاده کنید.
  • آش دوغ را می‌توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.

نوش جان!

منبع ویدئو




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3zanb2

پربیننده ترین




اخبار داغ



دیدگاه ها


علوی6 ماه پیش

آش دوغ اردبیل اصلا لوبیا نداره، زرد چوبه نداره، پیاز نداره، فقط حبوباتش عدس و نخود هست .