ترفند درست کردن شله زرد مجلسی | اصولیترین روش پخت شله زرد همینه+ویدئو
شله زرد یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که از زمانهای قدیم در ایران تهیه میشده است. این دسر معمولاً در مراسمهای مذهبی مانند عید نوروز، ماه رمضان و محرم تهیه میشود.
مواد لازم
- برنج (۲۵۰ گرم) ۱ و یک چهارم لیوان
- شکر ۳۵۰ گرم (الی ۵۰۰ گرم)
- آب ۱۸ الی ۲۰ لیوان
- زعفران (نیم مثقال) ۲ قاشق غذا خوری
- کره (۵۰ گرم) ۱/۴ لیوان
- گلاب (۱۲۵ گرم) ۱/۲ لیوان
- خلال بادام ۵۰ گرم نصف لیوان
- روغن مایع ۱۰ قاشق غذا خوری (یک سوم لیوان)
- دارچین برای تزئین
- خلال پسته برای تزئین
طرز تهیه
۱. یک شب قبل برنج را خیس کنید. سپس برنج را با همان آبی که خیس کردیم روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد. ما بین پخت به هیچ وجه نباید آب اضافه کنیم چون شله زرد آب می اندازد. اگر نیاز به آب اضافه کردن بود حتما اب داغ باشه.
۲. وقتی برنج حالت شل شد از این به بعد شروع به بهم زدن می کنیم و ابتدا زعفران را اضافه می کنیم.
۳. پس از اندازه کردن میزان شکر به دلخواه خود، روغن مایع، کره، خلال بادام، گلاب و عرق هل را اضافه کنید.
۴. برای جا افتادن شله زرد، روی درب قابلمه دم کنی گذاشته و زیر قابلمه شعله پخش کن گذاشته حرارت کاملا ملایم حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه زمان می دهیم تا دم بکشد. وقتی دم کشید از روی حرارت برداشته، تزیین و نوش جان کنید.
نکات
در میان اخبار
-
در شله زرد ابتدا باید حتما اول زعفران به برنج اضافه شود و بعد از زعفران، شکر اضافه شود. شکر مانع از رنگ دادن زعفران به برنج میشود و مغز برنج سفید می ماند.
-
دقت کنید که قبل از باز شدن کامل برنج شکر را به آن اضافه نکنید چون باعث خام ماندن مغز برنج میشود.
-
اگر هنگام پخت برنج، آب آن تمام شد، مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
-
برای چشیدن میزان شکرِ شله زرد، مقداری از آن را در ظرفی ریخته تا سرد شود، سپس آن را مزه کنید زیرا در صورت داغ بودن، میزان شیرینی شله زرد دقیق نخواهد بود. به طور معمول اندازه شکر تقریبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته میشود.
-
برای اضافه کردن هل به شله زرد، بهترین روش به دست آوردن عرق هل است که یعنی چند دانه ی هل را با مقدار کمی آب جوش توی ظرف در بسته ای ریخته و روی بخار آب به مدت نیم ساعت دم بکشد و موقع اضافه کردن عرق هل به شله زرد، دانه های هل را خارج کنید.
-
با این مقدار مواد حدودا ۴ کاسه ی متوسط شله زرد خواهید داشت.
-
زعفران حتما باید ساییده شده و حل شده در آب باشد.
-
برای بهترشدن طعم بادام، خلال بادام را در همان مقدار گلابی که میخواهیم به شله زرد اضافه کنیم، قرار میدهیم و در نیم ساعت آخر پخت شله زرد، اضافه میکنیم.