ترفند تهیه کدو پلو | یه پلو مخلوط خوشمزه و مقوی شمالی +ویدئو
کدو پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روشهای مختلفی میتوان آن را تهیه کرد. این غذا به دلیل سادگی در تهیه و طعم لذیذش، میتواند به عنوان یک گزینه عالی برای شام یا ناهار محسوب شود.
کد خبر: 10348
طرز تهیه کدو پلو به دو روش مجلسی و ساده
کدو پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روشهای مختلفی میتوان آن را تهیه کرد. این غذا به دلیل سادگی در تهیه و طعم لذیذش، میتواند به عنوان یک گزینه عالی برای شام یا ناهار محسوب شود.
در این مقاله، دو روش مختلف برای تهیه کدو پلو به شما آموزش میدهیم:
روش اول: کدو پلو مجلسی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- 3 پیمانه برنج
- 500 گرم کدو حلوایی
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز متوسط
- 2 حبه سیر
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
- 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
- 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نمک به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- خلال بادام و کشمش برای تزیین (اختیاری)
طرز تهیه:
-
آماده سازی مواد:
- برنج را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
- کدو حلوایی را پوست بگیرید و به مکعبهای متوسط خرد کنید.
- پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده کنید.
- زعفران را در مقداری آب جوش حل کنید.
-
پخت کدو پلو:
در میان اخبار
- در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن گرم کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم و شیشهای شود.
- سپس سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
- گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.
- کدو حلوایی خرد شده را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با بقیه مواد مخلوط شوند.
- به اندازه 2 پیمانه آب به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
- شعله را کم کنید و به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید تا کدوها نرم شوند و خورش جا بیفتد.
- در یک قابلمه دیگر، آب و نمک را به جوش برسانید. سپس برنج آبکش شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید تا کمی سفت شود.
- برنج پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید.
- زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا برنج به طور یکنواخت زعفرانی شود.
- درب قابلمه را ببندید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بگذارید تا کدو پلو کاملاً جا بیفتد.
-
سرو کدو پلو:
- کدو پلو را به همراه خلال بادام و کشمش تزیین شده سرو کنید.
- میتوانید از مقداری جعفری یا گشنیز ساطوری برای تزیین بیشتر غذا استفاده کنید.
روش دوم: کدو پلو ساده
مواد لازم (برای 4 نفر):
- 3 پیمانه برنج
- 500 گرم کدو حلوایی
- 2 عدد پیاز متوسط
- 2 حبه سیر
- 1 قاشق غذاخوری روغن
- 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
- 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
آماده سازی مواد:
- برنج را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
- کدو حلوایی را پوست بگیرید و به مکعبهای متوسط خرد کنید.
- پیازها را نگینی خرد کنید و سیر را رنده کنید.
-
پخت کدو پلو:
- در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن گرم کنید و پیازها را در آن تفت دهید تا نرم و شیشهای شوند.
- سپس سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
- کدو حلوایی خرد شده را به پیازها اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با بقیه مواد مخلوط شوند.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/456nd2