دمپختک | تهیه دمپختک

ترفند تهیه دمپختک | بیا یه غذای ساده و خوشمزه بهت یاد بدم!

دمپختک، از جمله غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در سراسر کشور با تنوع و طعم‌های مختلف تهیه می‌شود. این غذا به دلیل سادگی و سرعت پخت، طرفداران زیادی دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی سرو شود.
کد خبر: 9699
ترفند تهیه دمپختک | بیا یه غذای ساده و خوشمزه بهت یاد بدم!

دمپختک، غذایی اصیل و خوشمزه

دمپختک، از جمله غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در سراسر کشور با تنوع و طعم‌های مختلف تهیه می‌شود. این غذا به دلیل سادگی و سرعت پخت، طرفداران زیادی دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی سرو شود.

در اینجا به طور خلاصه به مراحل تهیه دمپختک با باقالی می‌پردازیم:

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • باقالی خشک: 2 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • زعفران (اختیاری): به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

  1. آماده سازی مواد:

    • برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
    • باقالی‌های خشک را نیز به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید.
    • پیاز را نگینی خرد کنید.
  2. پخت دمپختک:

    • در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
    • پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شود.
    • زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.
    • باقالی‌های خیس‌خورده را آبکش کنید و به پیاز اضافه کنید.
    • به مدت 5 تا 7 دقیقه باقالی را تفت دهید تا کمی سرخ شود.
    • برنج خیس‌خورده را به همراه 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
    • نمک و زعفران (در صورت تمایل) را نیز اضافه کنید.
    • حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
    • به مدت 30 تا 40 دقیقه دمپختک را دم بپزید تا آب آن تمام شود و برنج پخته شود.
  3. سرو دمپختک:

    • پس از پخت، دمپختک را از روی حرارت برداشته و 10 دقیقه دیگر دم بکنید.
    • سپس دمپختک را در ظرف مورد نظر بریزید و به دلخواه با شوید، جعفری و یا گوجه فرنگی تزئین کنید.

نکات:

  • می‌توانید از انواع مختلف سبزیجات مانند هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی و یا گوشت در دمپختک استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر دمپختک می‌توانید از زعفران دم‌کرده استفاده کنید.
  • اگر از باقالی تازه استفاده می‌کنید، نیازی به خیس کردن آن‌ها نیست.
  • برای دم کردن برنج، می‌توانید از شعله پخش‌کن استفاده کنید تا برنج به طور یکنواخت پخته شود.

دمپختک غذایی ساده، خوشمزه و مغذی است که به راحتی می‌توانید در منزل تهیه کنید. این غذا می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و یا به عنوان پیش‌غذا سرو شود.

نوش جان!




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/48dpl3

پربیننده ترین




اخبار داغ