برنجک یا بئودونه | درست کردن برنجک یا بئودونه

ترفند درست کردن برنجک یا بئودونه یا بهاردونه شمالی | برنج‌های اضافه رو دور نریز، این شیرینی سنتی رو درست کن+ویدئو

برنجک یا بئودونه، یکی از شیرینی‌های سنتی استان مازندران است که در شب یلدا، مراسم عروسی و سایر جشن‌ها و مراسم‌های مذهبی و سنتی این استان سرو می‌شود. این شیرینی خوشمزه و مقوی از دو ماده اصلی برنج و شکر تهیه می‌شود.
کد خبر: 1827
ترفند درست کردن برنجک یا بئودونه یا بهاردونه شمالی | برنج‌های اضافه رو دور نریز، این شیرینی سنتی رو درست کن+ویدئو

برنجک یا بئودونه، یکی از شیرینی‌های سنتی استان مازندران است که در شب یلدا، مراسم عروسی و سایر جشن‌ها و مراسم‌های مذهبی و سنتی این استان سرو می‌شود. این شیرینی خوشمزه و مقوی از دو ماده اصلی برنج و شکر تهیه می‌شود.

مواد لازم

  • یک کاسه آبگوشتی برنج خشک شده
  • دو کاسه ماست خوری آب
  • دو کاسه ماست خوری شکر
  • نصف کاسه ماست خوری آب نارنج یا آب لیمو
  • روغن مقدار کافی

طرز تهیه

  1. برنج را مانند پلو بپزید و دم کنید. برنج را بشویید و روی پارچه یا سینی بگذارید تا در آفتاب خشک شود. به حدی که مغز برنج هم خشک شود.
  2. مانند تصویر در تابه روغن داغ بریزید و به داخل یک توری مانند ویدیو پفی درست کنید. روغن حتما باید داغ باشد تا خوب پف کند.

تهیه شهد

  1. شکر و آب و آب نارنج یا آب لیمو را در قابلمه بریزید و بگذارید تا جوش بیاید و غلیظ شود. مانند ویدیو در آب سرد بریزید و اگر کش آمد یعنی آماده است.

ترکیب برنج پفی و شهد

  1. برنج پفی را به شهد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
  2. مخلوط برنج و شهد را در سینی بریزید و تا داغ است با دست منسجم کنید.
  3. قبل از این کار یک کاسه آب سرد کنار دستتان بگذارید و دستتان را در آب سرد بگذارید تا خیس باشد و شیرینی داغ به دستتان نچسبد.
  4. راز انسجام شیرینی ضربه ها و حالت هایی است که با دست به آن می زنیم.
  5. بعد با یک چاقوی تیز، تا ولرم هستند برش دهید. در غیر این صورت برش ها بد می شود.

نکات

  • اگر آب نارنج یا آب لیمو نریزید، برنجک به هم نمی چسبد و باز می شود.
  • اگر آب زیاد بریزید، باعث می شود برنجک نرم شود.
  • شهد را زیاد روی شعله نگه ندارید چون رنگش تیره می شود.

تاریخچه برنجک

تاریخچه دقیق برنجک مشخص نیست، اما گفته می‌شود که این شیرینی از زمان‌های بسیار قدیم در استان مازندران تهیه می‌شده است. برخی معتقدند که برنجک از شیرینی‌های چینی یا ژاپنی گرفته شده است، اما برخی دیگر بر این باورند که این شیرینی اصالتاً ایرانی است.

خواص برنجک

برنجک یک شیرینی مقوی و سرشار از کربوهیدرات است. این شیرینی همچنین منبع خوبی از پروتئین و فیبر است. برنجک می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند و برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، مفید است.

طرز سرو برنجک

برنجک را معمولاً به صورت برش‌های کوچک و مربعی شکل سرو می‌کنند. این شیرینی را می‌توان به تنهایی یا همراه با چای، شیر یا سایر نوشیدنی‌ها سرو کرد.

نوش جان!

 

منبع ویدئو: راضیه محمدپور




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/48l6l2

پربیننده ترین




اخبار داغ