آب کونوس یا آب دوکوده | آب کونوس یا آب دوکوده شمالی
ترفند درست کردن آب کونوس یا آب دوکوده شمالی | اگه تا الان این خوراکی رو برای شب یلدا درست نمیکردی، امسال حتما امتحانش کن+ویدئو
آب کونوس یا آب دوکوده کونوس یکی از خوردنیهای سنتی و خوشمزه شمال ایران است که در شب های زمستان مخصوصا شب یلدا خورده می شود. این خوراکی از ازگیل خام تهیه می شود و دارای طعمی ترش و شیرین است.
تاریخچه آب کونوس
تاریخچه آب کونوس به زمان های بسیار دور بر میگردد. ازگیل یکی از میوه های بومی ایران است که از دیرباز در شمال کشور کشت میشده است. آب کونوس یکی از روش های نگهداری ازگیل برای استفاده در فصل زمستان بوده است.
طرز تهیه آب کونوس
مواد لازم برای تهیه آب کونوس عبارتند از:
- کونوس (ازگیل خام) ۱ کیلوگرم
- آب جوش خنکشده ۱ لیتر
- نمک نصف قاشق غذا خوری
- سرکه ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه آب کونوس به شرح زیر است:
۱. ابتدا ازگیل ها را شسته و تمیز کرده، می گذاریم تا خشک شود (یعنی خیس نباشد). ۲. حالا مقداری آب را جوش آورده و می گذاریم تا سرد شود. ۳. بعد یک ظرف شیشه ای برداشته و ازگیل ها را در آن می چینیم. ۴. آب جوشیده سرد شده را به ظرف اضافه می کنیم و نمک و سرکه را هم اضافه می کنیم. ۵. و سر ظرف را محکم می بندیم تا هوا نداشته باشد. ۶. بعد از دو هفته سر ظرف را باز می کنیم اگر ازگیل نرم شده آماده ی نوش جان کردن است. اما بهتر است که بیشتر بمونه بعد نوش جان کنید.
در میان اخبار
نکات:
- برای آب کونوس باید کونوس سفت و کال باشد.
- آب باید حتما جوشیده و سرد باشد.
- نمک بسته به ذائقه شما دارد می توان مقدارش را کم و زیاد کرد.
- سرکه برای خوش طعم شدن و زودتر آماده شدن است.
- عده ای آب و سرکه می ریزند، می گذارند دو هفته بماند، بعدش نمک می ریزند، در هر دو صورت درست است.
نکته ی طلایی:
- برای اینکه آب کونوس حالت گاز دار شود و خوشمزه تر شود، می توانید یک تکه نون سنگک به آن اضافه کنید.
دیدگاه ها
123
123
123
پربیننده ترین
دیدگاه ها
123
123
123