ترفند تهیه سوهان کنجدی خانگی | مزش با همه اونایی که از بیرون خریدی فرق میکنه! +ویدئو
سوهان کنجدی خانگی، یه شیرینی خوشمزه و مقوی!
سوهان کنجدی یکی از شیرینیهای سنتی ایرانیه که به خاطر طعم فوقالعاده و مقوی بودنش طرفدارای زیادی داره. درست کردن این شیرینی تو خونه خیلی راحته و نیاز به مواد اولیه زیادی هم نداره.
در اینجا یه دستور پخت ساده برای تهیه سوهان کنجدی خانگی بهتون ارائه میدم:
مواد لازم:
کنجد: 250 گرم
شکر: 200 گرم
کره: 50 گرم
زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
هل: 2 عدد (آسیاب شده)
طرز تهیه:
کنجدها را بو دهید: ابتدا کنجدها رو توی یه سینی بریزید و به مدت 10 دقیقه در فر با حرارت 170 درجه سانتیگراد قرار بدید تا کمی بو داده و طلایی رنگ بشن.
در میان اخبار
شکر را آب کنید: در یه قابلمه مناسب شکر رو بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. صبر کنید تا شکر به طور کامل آب بشه و به رنگ کاراملی دربیاد.
مواد را مخلوط کنید: کره، زعفران دم کرده، گلاب و هل آسیاب شده رو به شکر آب شده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط بشن.
کنجد را اضافه کنید: کنجدهای بو داده شده رو به مخلوط شکر و کره اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کنجدها به طور یکنواخت به مواد آغشته بشن.
سوهان را در سینی بریزید: یه سینی مناسب رو با کره چرب کنید و مخلوط سوهان رو داخل سینی بریزید. با کمک یه قاشق یا پشت لیوان، سوهان رو به طور یکنواخت در سینی پخش کنید و سطح اون رو صاف کنید.
سوهان را برش بزنید: سینی رو به مدت 30 دقیقه در دمای محیط قرار بدید تا سوهان سفت بشه. بعد از اینکه سوهان سفت شد، اون رو با یه چاقوی تیز به شکل دلخواه برش بزنید.
نکات:
برای اینکه سوهان طعم و عطر بهتری داشته باشه، میتونید از زعفران ساییده شده و هل آسیاب شده بیشتری استفاده کنید.
همچنین میتونید به جای گلاب از عرق هل یا وانیل استفاده کنید.
اگر میخواید سوهان رو تردتر کنید، بعد از اینکه سوهان رو در سینی ریختید، اون رو به مدت 10 دقیقه در فر با حرارت 150 درجه سانتیگراد قرار بدید.
سوهان کنجدی رو میتونید در ظرف دربسته و در دمای خنک به مدت 2 تا 3 هفته نگهداری کنید.
نوش جان!