ریختن این سبزی در قرمه سبزی ممنوع! | اگه میخوای قورمهسبزی خوشمزه بپزی، این سبزی رو فراموش کن
خورش قورمه سبزی از محبوب ترین خورش های ایرانی است که تاریخچه آن به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش بر می گردد که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود. البته در برخی شهرها این خورش با مواد دیگری طبخ می شود که خیلی متفاوت نیستند مثلا به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی های معطر کوهی و محلی استفاده می شود. در ادامه سبزی ممنوعه خورشت قورمه سبزی را بشناسید.
چوچاق یا زولنگ نوعی سبزی محلی است که در برخی غذاها کاربرد دارد. در ادامه این پست خواهیم گفت آیا چوچاق در قورمه سبزی باعث خوشمزه شدن آن می شود یا نه.
چوچاق از سبزی های معطر شمالی است که اتفاقا سبزی تقریبا گرانی میباشد. مصرف این سبزی به دلیل عطر و طعم خاصش در شمال کشور بسیار پر طرفدار است و اگر درست استفاده شود بسیار خوشمزه است و به خوشمزه شدن غذاها نیز کمک می کند.. در ادامه این مطلب خواهیم گفت چوچاق در قورمه سبزی خوشمزه میکند یا نه ؟
آیا چوچاق قرمه سبزی را خوشمزه میکند؟
چوچاق ، نوعی سبزی محلی است که در شمال ایران به خصوص گیلان رشد میکند. این سبزی محلی خواص دارویی زیادی دارد و دارای مزاج و طبع گرم است. به سبزی چوچاق، زولنگ نیز گفته میشود. این سبزی خاص و معطر مانند مرزه و ترخون موارد استفاده خاصی دارد. حتی میتوانید از چوچاق خشک به عنوان دمنوش هم استفاده کنید. همانطور که گفتیم چوچاق بسیار معطر است برای غذاهای مختلفی از آن می توان استفاده کرد مانند:
سبزی پلو با ماهی
مرغ شکم پر
ماهی شکم پر
کوکو سبزی
زیتون پرورده
ترشیجات (هفت بیجار ، لیته ، بادمجان ، …)
برای ماست و دوغ
ترش واش
مرغ ترش
در میان اخبار
بادمجان شکم پر
کال کباب محلی
دلال محلی میوه و ماست
اناربیج
کباب ترش
جوجه ترش و …..
سوال: اما اگر برای شما این سوال مطرح شده است که آیا میشود از سبزی چوچاق در قورمه سبزی استفاده کرد یا نه باید بگوییم خیر.
از چوچاق در قرمه سبزی استفاده نمیشود. استفاده از سبزی چوچاق در قورمه سبزی باعث تلخ شدن خورشت شده و همچنین بوی بدی به غذا میدهد.
البته مصرف سبزیجات در هر منطقه متفاوت است و گاهی برخی از مردم شمال در تهیه قورمه سبزی از نوعی سبزی به نام خالواش استفاده میکنند و در کنار آن از مقدار کمی چوچاق نیز استفاده میکنند.
در تهیه قورمه سبزی از سبزی هایی همچون گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله و برای لعاب دار شدن قورمه سبزی از اسفناج استفاده میکنند. مقدار مصرف شنبلیله نسبت به باقی سبزیجات کمتر است چرا که به خاطر طعم تند و تیزش اگر بیش از حد استفاده شود خورشت را تلخ میکند.
خواص چوچاق
این سبزی مانند سبزیجات دیگر دارای خواص زیادی است. از جمله مصارف دارویی. این گیاه، مسکن درد، اشتها آور، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
همچنین از گیاه چوچاق می توان برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن هم استفاده کرد..
خاصیت اصلی چوچاق در ریشه آن نهفته است. ریشه چوچاق برای درمان سیاه سرفه، عفونت های ادراری، بیماری های کبد و کلیه ها، تحلیل ورم ها و ناراحتی های پوستی استفاده می شود.
دیدگاه ها
این سبزی رو فقط شمالیا میریزن بقیه شهرها از همون سبزی اصل قورمه سبزی استفاده میکنن
عه
وای دهنم آب افتاد دلم به تاپتاپ افتاد (قرمه سبزی در قدیم غدای مخصوص شاهان ودرحال حاضر.....)
من خودم شمالی ام، تو این غذاهایی که گفتین چوچاق نمیریزیم کاربرد اصلی چوچاق توی ترشیجاته درضمن اون دلال نیست، اسمش دَلار هستش جناب
درود بر شما واقعاً کسی نیست بگه توی قرمه سبزی گشنیز نباید ریخت؟ چرا کارهای اشتباه گفته نمیشه ؟ اون دیگه قرمه سبزی نیست سبزی آشه و در ضمن خانمی ،گفتند دلال ، درستش دلار هست ، خیر ، دلال درسته...
کی گفته شمالیها چوچاق میریزن تو قورمه سبزی؟من خودم توسبزی برای آش ترش، ترشی جات استفاده میکنم،توسبزی کوکو خوب نمیشه،تومرغ ترش هم خوب نمیشه
کاکو ما این سبزیو اسمشم نشنیدیم. یه چیزی بوگو عموم مردم حداقل بشناسنش چ برسه بریزن تو خورش
زنان کدبانو شمالی عشقن .غذا هاشون معرکه ست
دادش چلاق ما کجابود دعوت کنیم به قرمه سبزی
اتفاقا به مقدار اندازه چوچاق و خالواش، اگر تو قورمه سبزی استفاده بشه، مزه خورشت بهشتی میشه، بینهایت خوش عطر و خوشمزه
دادش چلاق ما کجابود دعوت کنیم به قرمه سبزی
زرشک بریزید خوشمزه میشه
قورمه سبزی باتره و جعفری و شنبلیله گشنیز و اسفناج طبخ مشه که مثلا شنبلیله ان بمقدار کم باید باشد چون خورش را تلخ میکند وهرکدام میزان خاصی دارد بقیه من درآوردی و سلیقه نامترادف است
چوچاق اصلن نمیدونم چیه و ندیدم به عمرم
ما تو قورمه سبزی به مقدار کم پیازچه و ریحون هم استفاده می کنیم البته اصل سبزیمون اسفناج تره جعفری و گشتیز و کمی شوید و شمبلیله
ما تو قورمه سبزی به مقدار کم پیازچه و ریحون هم استفاده می کنیم البته اصل سبزیمون اسفناج تره جعفری و گشتیز و کمی شوید و شمبلیله
ببخشید فکر کنم متنبرای گفتن نداشتید چوچاق رو بهانه کردی انگار مردم همه از این سبزی استفاده میکردندکه شما الان اومدی ومنعش کردی ،،،چوچاق ،،،،
پربیننده ترین
دیدگاه ها
این سبزی رو فقط شمالیا میریزن بقیه شهرها از همون سبزی اصل قورمه سبزی استفاده میکنن
عه
وای دهنم آب افتاد دلم به تاپتاپ افتاد (قرمه سبزی در قدیم غدای مخصوص شاهان ودرحال حاضر.....)
من خودم شمالی ام، تو این غذاهایی که گفتین چوچاق نمیریزیم کاربرد اصلی چوچاق توی ترشیجاته درضمن اون دلال نیست، اسمش دَلار هستش جناب
درود بر شما واقعاً کسی نیست بگه توی قرمه سبزی گشنیز نباید ریخت؟ چرا کارهای اشتباه گفته نمیشه ؟ اون دیگه قرمه سبزی نیست سبزی آشه و در ضمن خانمی ،گفتند دلال ، درستش دلار هست ، خیر ، دلال درسته...
کی گفته شمالیها چوچاق میریزن تو قورمه سبزی؟من خودم توسبزی برای آش ترش، ترشی جات استفاده میکنم،توسبزی کوکو خوب نمیشه،تومرغ ترش هم خوب نمیشه
کاکو ما این سبزیو اسمشم نشنیدیم. یه چیزی بوگو عموم مردم حداقل بشناسنش چ برسه بریزن تو خورش
زنان کدبانو شمالی عشقن .غذا هاشون معرکه ست
دادش چلاق ما کجابود دعوت کنیم به قرمه سبزی
اتفاقا به مقدار اندازه چوچاق و خالواش، اگر تو قورمه سبزی استفاده بشه، مزه خورشت بهشتی میشه، بینهایت خوش عطر و خوشمزه
دادش چلاق ما کجابود دعوت کنیم به قرمه سبزی
زرشک بریزید خوشمزه میشه
قورمه سبزی باتره و جعفری و شنبلیله گشنیز و اسفناج طبخ مشه که مثلا شنبلیله ان بمقدار کم باید باشد چون خورش را تلخ میکند وهرکدام میزان خاصی دارد بقیه من درآوردی و سلیقه نامترادف است
چوچاق اصلن نمیدونم چیه و ندیدم به عمرم
ما تو قورمه سبزی به مقدار کم پیازچه و ریحون هم استفاده می کنیم البته اصل سبزیمون اسفناج تره جعفری و گشتیز و کمی شوید و شمبلیله
ما تو قورمه سبزی به مقدار کم پیازچه و ریحون هم استفاده می کنیم البته اصل سبزیمون اسفناج تره جعفری و گشتیز و کمی شوید و شمبلیله
ببخشید فکر کنم متنبرای گفتن نداشتید چوچاق رو بهانه کردی انگار مردم همه از این سبزی استفاده میکردندکه شما الان اومدی ومنعش کردی ،،،چوچاق ،،،،