رول کلم | رول کلم با سس مخصوص

ترفند درست کردن رول کلم با سس مخصوص | یکی از خوشمزه‌ترین غذاها برای مهمونی قطعاً همینه+ویدئو

رول کلم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که از برگ‌های کلم و موادی مانند برنج، گوشت، پیاز، سیر، جعفری و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این غذا در کشورهای دیگری مانند ترکیه، رومانی، بلغارستان و روسیه نیز با نام‌های مختلف تهیه می‌شود.
کد خبر: 2816
ترفند درست کردن رول کلم با سس مخصوص | یکی از خوشمزه‌ترین غذاها برای مهمونی قطعاً همینه+ویدئو

رول کلم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که از برگ‌های کلم و موادی مانند برنج، گوشت، پیاز، سیر، جعفری و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این غذا در کشورهای دیگری مانند ترکیه، رومانی، بلغارستان و روسیه نیز با نام‌های مختلف تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه رول کلم

  • کلم: ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم
  • برای پر کردن:
    • برنج: ۱.۵ فنجان (با فنجان ۲۰۰ میلی‌لیتری)
    • گوشت گوساله: ۲۰۰ گرم
    • پیاز بزرگ: ۱ عدد
    • سیر: ۳ حبه
    • جعفری: ۱ مشت
    • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
    • فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
  • برای چسباندن:
    • روغن زیتون یا آفتابگردان: ۶۰ میلی لیتر
    • فلفل قرمز: ۱.۵ قاشق چایخوری
    • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
    • نعنا: ۱ قاشق چایخوری
    • سماق: ۱/۲ قاشق چایخوری
    • زیره آسیاب شده: ۱/۲ قاشق چایخوری
    • نمک: به مقدار لازم
  • برای سس:
    • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
    • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
    • آب گرم: به اندازه کافی
    • نمک: به مقدار لازم

برای قیمه، پیاز و جعفری را ریز خرد کنید. سیر را رنده کنید. روی برنج آب گرم بریزید و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه بماند. سپس برنج را با آب سرد فراوان بشویید و کاملا آبکش کنید. تمام مواد لازم را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید.

۲. آب را در یک قابلمه بزرگ بجوشانید. ساقه، یعنی قسمت سخت کلم را با کمک چاقو جدا کنید. آن را به طور کامل در آب جوش بریزید و ۵-۱۰ دقیقه بجوشانید. به این ترتیب برگ ها به راحتی بیرون می آیند. مراقب باشید، برگ ها باید به اندازه ای نرم باشند که بتوانید در دست بگیرید.

۳. سپس قسمت میانی سفت را ببرید و به اندازه ای که می خواهید برگ ها را بپیچید برش دهید. هر برگ را در یک رول بپیچید. کناره ها را بدون تا زدن می پیچم. تا زمانی که برگ ها از بین بروند تکرار کنید.

۴. چند برگ کلم باقی مانده را در قابلمه مناسب بریزید و قیمه پر شده را در قابلمه قرار دهید. روغن و رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و کمی تفت دهید. ۵۰۰ میلی لیتر آب داغ اضافه کنید و مقداری نمک اضافه کنید. سپس آن را روی انگورهای پر شده بریزید. در صورت لزوم، کمی آب داغ اضافه کنید. انگورها باید با ۱ سانتی متر آب پوشانده شوند.

۵. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید رول کلم به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد. در صورت لزوم، کمی آب داغ اضافه کنید تا رول کلم کاملا بپزد.

نکات

  • برای اینکه رول کلم بهتر بپیچد، می توانید از یک قاشق چایخوری روغن زیتون برای چرب کردن برگ ها استفاده کنید.
  • می توانید به دلخواه از ادویه‌جات دیگری نیز در قیمه استفاده کنید.
  • اگر می خواهید رول کلم شما طعم ترش‌تری داشته باشد، می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به سس اضافه کنید.

رول کلم را می توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. این غذا را می توانید به عنوان یک غذای اصلی یا یک پیش‌غذای لذیذ سرو کنید.

 

منبع ویدئو 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4p67d3

پربیننده ترین




اخبار داغ