ترفند تهیه عدس پلو گیاهی | بدون گوشت یک غذای مجلسی درست کن! +ویدئو
عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل ترکیب مغذی و خوشمزه آن، همواره مورد توجه بوده است. این غذا را میتوان به صورت گیاهی و بدون استفاده از گوشت تهیه کرد که در این مقاله به طرز تهیه آن با استفاده از مواد گیاهی میپردازیم.
کد خبر: 12288
طرز تهیه عدس پلو گیاهی
عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل ترکیب مغذی و خوشمزه آن، همواره مورد توجه بوده است. این غذا را میتوان به صورت گیاهی و بدون استفاده از گوشت تهیه کرد که در این مقاله به طرز تهیه آن با استفاده از مواد گیاهی میپردازیم.
در میان اخبار
مواد لازم برای ۴ نفر
- برنج: 1.5 پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- هویج: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- رب انار: نصف قاشق غذاخوری
- زعفران: کمی
- کشمش: 2 قاشق غذاخوری
- زرشک: 2 قاشق غذاخوری
- گردو: 4 عدد
- گوجهفرنگی: 1 عدد
- خلال پسته: به مقدار دلخواه
- ادویهجات: نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز، پول بیبر
دستور تهیه
مرحله اول: پخت عدس
- خیس کردن عدس: عدس را از قبل به مدت چند ساعت در آب خیس کنید.
- پختن عدس: عدس خیس خورده را با آب بپزید تا نرم شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: آمادهسازی مواد
- تفت دادن پیاز: پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- افزودن هویج و گوجه: هویجها را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید. گوجهفرنگی را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید.
- افزودن گردو و ادویهجات: مغز گردوها را خرد کرده و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و پول بیبر به مواد اضافه کنید. همه مواد را تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود.
- افزودن عدس و زعفران: عدس پخته شده و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و همه را به خوبی مخلوط کنید.
مرحله سوم: پخت برنج
- آبکش کردن برنج: برنج را با آب و نمک بپزید و وقتی که به حالت نیمپز درآمد، آن را آبکش کنید.
- لایهگذاری برنج و مواد: در یک قابلمه، یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط عدس و سبزیجات بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
- دم کردن برنج: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
مرحله چهارم: تفت دادن کشمش و زرشک
- تفت دادن کشمش و زرشک: کشمش و زرشک را به همراه خلال پسته در کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله پنجم: سرو کردن
- سرو برنج: عدس پلو را در ظرف سرو بریزید و با کشمش، زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
نتیجهگیری
عدس پلو گیاهی با ترکیبی از عدس، هویج، گردو، و ادویههای معطر یک غذای خوشمزه و سالم است که میتواند گزینهای عالی برای وعدههای اصلی باشد. این غذا نه تنها مغذی است بلکه به دلیل استفاده از مواد طبیعی و گیاهی، برای تمامی افراد با رژیمهای غذایی مختلف مناسب است. امیدواریم از تهیه و خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4p7dr4