عدس پلو گیاهی | طرز تهیه عدس پلو گیاهی

ترفند تهیه عدس پلو گیاهی | بدون گوشت یک غذای مجلسی درست کن! +ویدئو

عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل ترکیب مغذی و خوشمزه آن، همواره مورد توجه بوده است. این غذا را می‌توان به صورت گیاهی و بدون استفاده از گوشت تهیه کرد که در این مقاله به طرز تهیه آن با استفاده از مواد گیاهی می‌پردازیم.
کد خبر: 12288
ترفند تهیه عدس پلو گیاهی | بدون گوشت یک غذای مجلسی درست کن! +ویدئو

طرز تهیه عدس پلو گیاهی

عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل ترکیب مغذی و خوشمزه آن، همواره مورد توجه بوده است. این غذا را می‌توان به صورت گیاهی و بدون استفاده از گوشت تهیه کرد که در این مقاله به طرز تهیه آن با استفاده از مواد گیاهی می‌پردازیم.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج: 1.5 پیمانه
  • عدس: نصف پیمانه
  • هویج: 2 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • رب انار: نصف قاشق غذاخوری
  • زعفران: کمی
  • کشمش: 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک: 2 قاشق غذاخوری
  • گردو: 4 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 1 عدد
  • خلال پسته: به مقدار دلخواه
  • ادویه‌جات: نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز، پول بیبر

دستور تهیه

مرحله اول: پخت عدس

  1. خیس کردن عدس: عدس را از قبل به مدت چند ساعت در آب خیس کنید.
  2. پختن عدس: عدس خیس خورده را با آب بپزید تا نرم شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده‌سازی مواد

  1. تفت دادن پیاز: پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
  2. افزودن هویج و گوجه: هویج‌ها را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید. گوجه‌فرنگی را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید.
  3. افزودن گردو و ادویه‌جات: مغز گردوها را خرد کرده و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و پول بیبر به مواد اضافه کنید. همه مواد را تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود.
  4. افزودن عدس و زعفران: عدس پخته شده و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و همه را به خوبی مخلوط کنید.

مرحله سوم: پخت برنج

  1. آبکش کردن برنج: برنج را با آب و نمک بپزید و وقتی که به حالت نیم‌پز درآمد، آن را آبکش کنید.
  2. لایه‌گذاری برنج و مواد: در یک قابلمه، یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط عدس و سبزیجات بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
  3. دم کردن برنج: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

مرحله چهارم: تفت دادن کشمش و زرشک

  1. تفت دادن کشمش و زرشک: کشمش و زرشک را به همراه خلال پسته در کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.

مرحله پنجم: سرو کردن

  1. سرو برنج: عدس پلو را در ظرف سرو بریزید و با کشمش، زرشک و خلال پسته تزیین کنید.

نتیجه‌گیری

عدس پلو گیاهی با ترکیبی از عدس، هویج، گردو، و ادویه‌های معطر یک غذای خوشمزه و سالم است که می‌تواند گزینه‌ای عالی برای وعده‌های اصلی باشد. این غذا نه تنها مغذی است بلکه به دلیل استفاده از مواد طبیعی و گیاهی، برای تمامی افراد با رژیم‌های غذایی مختلف مناسب است. امیدواریم از تهیه و خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید!




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4p7dr4

پربیننده ترین




اخبار داغ