ترفند تهیه کاچی | سنتی ترین دسر ایرانی که یه بار امتحانش کنی عاشقش میشی! +ویدئو
کاچی، یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین دسرهای ایرانی است که قدمتی دیرینه دارد و از گذشتههای دور در سفرههای ایرانیها جای داشته است. این دسر به دلیل طعم و عطر بینظیر و همچنین خواص فراوانی که دارد، طرفداران زیادی دارد و در مناسبتهای مختلف و به عنوان عصرانه یا میان وعده سرو میشود
کد خبر: 11088
کاچی، دسری سنتی با طعم و عطری به یاد ماندنی
کاچی، یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین دسرهای ایرانی است که قدمتی دیرینه دارد و از گذشتههای دور در سفرههای ایرانیها جای داشته است. این دسر به دلیل طعم و عطر بینظیر و همچنین خواص فراوانی که دارد، طرفداران زیادی دارد و در مناسبتهای مختلف و به عنوان عصرانه یا میان وعده سرو میشود.
در این مقاله، طرز تهیه کاچی سنتی را به صورت مرحله به مرحله و با نکاتی کاربردی شرح میدهیم:
مواد لازم:
- برای شهد:
- نبات: ۲۷۰ گرم
- آب سرد: ۴ لیوان (فرانسوی دسته دار)
- زعفران دم کرده: ۵ قاشق غذاخوری
- هل: ۲ عدد
- گلاب: ۵ قاشق غذاخوری
- برای کاچی:
- آرد: ۷ قاشق غذاخوری
- کره یا روغن حیوانی: ۱۵۰ گرم (نصف کره و نصف روغن حیوانی)
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل: ¼ قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی: ۱/۸ قاشق چایخوری
مراحل پخت:
مرحله اول: تهیه شهد
در میان اخبار
- نبات و آب سرد را در یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید تا نبات به طور کامل در آب حل شود.
- زعفران دم کرده، هل و گلاب را به شهد اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
- سپس شهد را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله دوم: تهیه کاچی
- آرد را در یک قابلمه مناسب الک کنید و روی حرارت خیلی کم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی تغییر رنگ بدهد.
- ادویهها شامل زردچوبه، زنجبیل، دارچین، پودر هل و پودر جوز هندی را به آرد اضافه کنید و به مدت چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر و طعم ادویهها آزاد شود.
- کره یا روغن حیوانی را به آرد و ادویهها اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شوند.
- شهد خنک شده را به تدریج و در سه مرحله به مخلوط آرد و ادویهها اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، به سرعت هم بزنید تا گلوله نشود.
- بعد از اینکه تمام شهد را اضافه کردید، کاچی را به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید تا غلیظ و جا افتاده شود.
- در نهایت، کاچی را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر بریزید.
- کاچی را میتوانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
نکات:
- برای تهیه کاچی میتوانید از آرد گندم، آرد برنج یا مخلوطی از هر دو استفاده کنید.
- اگر میخواهید کاچی شما رنگ روشنتری داشته باشد، میتوانید از زعفران بیشتری استفاده کنید.
- همچنین میتوانید به دلخواه از خلال بادام، پسته یا کشمش برای تزیین کاچی استفاده کنید.
- کاچی را میتوانید به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید و قبل از سرو، آن را گرم کنید.
خواص کاچی:
- کاچی منبع خوبی از انرژی و کالری است و به همین دلیل برای افراد ضعیف، کمخون و convalescent بسیار مفید است.
- این دسر سنتی به دلیل داشتن زعفران، خاصیت آرامشبخش و ضدافسردگی دارد.
- همچنین کاچی به هضم غذا کمک میکند و برای سیستم گوارش مفید است.
- این دسر منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و فسفر است.
نوش جان!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4pjyr4