ترفند تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی | مرغ رو اینطوری درست کن تا همه مهمونا عاشقش بشن! +ویدئو
زرشک پلو با مرغ مجلسی: طعمی به یاد ماندنی برای مهمانیهای شما
زرشک پلو با مرغ، یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که به خاطر طعم بینظیر و ظاهر مجلسیاش، در سفرههای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این غذا از ترکیب برنج زعفرانی، مرغ پخته یا سرخشده، زرشک، خلال پسته و زعفران دمکرده تهیه میشود.
در اینجا، طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را به صورت کامل به شما آموزش میدهیم:
مواد لازم (برای 4 نفر):
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 500 گرم
پیاز: 1 عدد
زرشک: 1/2 پیمانه
خلال پسته: به مقدار لازم
خلال بادام: به مقدار لازم
کشمش: به مقدار لازم
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت:
مرغ را آماده کنید: مرغ را به تکههای دلخواه خرد کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید.
مرغ را بپزید: پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمهای با روغن تفت دهید تا نرم و شیشهای شود. سپس مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ پخته و طلایی شود.
برنج را بپزید: برنج را خیس کرده و آب آن را بگیرید. سپس در قابلمهای آب جوش بریزید و مقداری نمک اضافه کنید. برنج را به آب جوش اضافه کرده و طبق دستورالعمل روی بسته بپزید.
زرشک را آماده کنید: زرشک را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود. سپس زرشک را آبکش کرده و با زعفران دمکرده مخلوط کنید.
زرشک پلو را دم بکشید: ته قابلمه را با روغن چرب کنید و مقداری از برنج پخته شده را به همراه زعفران دمکرده کف قابلمه بریزید. سپس مرغ پخته شده را روی برنج بچینید و زرشک، خلال پسته، خلال بادام و کشمش را به صورت دلخواه روی آن تزیین کنید. باقیمانده برنج را روی مواد بریزید و درب قابلمه را بگذارید. حرارت را کم کنید و به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشید.
نکات:
برای طعم بهتر مرغ، میتوانید از زعفران، آبلیمو و گلاب برای مزه دار کردن مرغ استفاده کنید.
برای اینکه زرشک پلو مجلسیتر به نظر برسد، میتوانید از خلالهای بادام و پسته بیشتری برای تزیین استفاده کنید.
میتوانید از خلال پوست پرتقال یا نارنج نیز برای تزیین زرشک پلو استفاده کنید.
اگر میخواهید زرشک پلو را با مرغ ریش ریش سرو کنید، بعد از پخت مرغ، آن را ریش ریش کرده و با زعفران دمکرده مخلوط کنید.
زرشک پلو با مرغ مجلسی را میتوانید با سالاد شیرازی، ماست موسیر و ترشی سرو کنید.
نوش جان!