ترفند درست کردن نخودپلو مجلسی | اونقدر خوشمزه و مقویه که میشه پای ثابت سفرهتون+ویدئو
نخود پلو یکی از انواع پلوهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم و عطر نخود، طرفداران زیادی دارد. این پلو را میتوان به عنوان یک غذای اصلی در وعدههای ناهار یا شام سرو کرد.
مواد لازم:
- نخود: ۱ پیمانه
- گوشت گوسفندی یا گوساله: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- نمک: به مقدار لازم
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- برنج: ۲ پیمانه
- زعفران: به مقدار لازم
- کشمش: ۱/۲ پیمانه
- زرشک: ۱/۲ پیمانه
- خلال بادام: ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه:
در میان اخبار
۱. ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید. ۲. گوشت را به صورت قیمهای خرد کنید. ۳. پیاز را خلال کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. ۴. گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. ۵. نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. ۶. نخود را به گوشت اضافه کنید و ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. ۷. حرارت را کم کنید و اجازه دهید نخود و گوشت به مدت ۲ ساعت بپزند. ۸. در یک قابلمه دیگر، برنج را با مقداری آب و نمک بپزید تا نیمپز شود. ۹. کشمش، زرشک و خلال بادام را در مقداری روغن تفت دهید. ۱۰. برنج نیمپز را آبکش کنید. ۱۱. کف قابلمه مورد نظر را چرب کنید و لایهای از برنج بریزید. ۱۲. روی برنج، مقداری از گوشت و نخود بریزید. ۱۳. دوباره لایهای از برنج بریزید و روی آن مقداری کشمش، زرشک و خلال بادام بریزید. ۱۴. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. ۱۵. در آخر، روی پلو را با زعفران دم کرده تزیین کنید. ۱۶. پلو را به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم کنید.
نکات مهم:
- برای اینکه نخود پلو شما خوشمزهتر شود، از نخود تازه و پوستکنده استفاده کنید.
- اگر نخود تازه در دسترس ندارید، میتوانید از نخود خشک استفاده کنید. در این صورت، نخود را باید حداقل ۱۲ ساعت خیس کنید.
- برای اینکه گوشت قیمهای شما خوشمزهتر شود، میتوانید از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید.
- اگر میخواهید نخود پلو شما رنگ و عطر بهتری داشته باشد، میتوانید به آن مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.
- میتوانید به نخود پلو خود، سبزیجات دیگری مانند هویج، ذرت، فلفل دلمهای و... نیز اضافه کنید.