ترفند درست کردن گیلاسپلو | یک ناهار تابستانی متفاوت که به امتحانش میارزه
گیلاس پلو یکی از غذاهای منحصر به فرد و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به آلبالو پلو دارد. در این غذا به جای آلبالو از گیلاس استفاده میشود که طعم شیرینتری به پلو میبخشد. در این مقاله، دو روش تهیه گیلاس پلو با گوشت چرخ کرده و مرغ شرح داده شده است.
کد خبر: 12467
گیلاس پلو یکی از غذاهای منحصر به فرد و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به آلبالو پلو دارد. در این غذا به جای آلبالو از گیلاس استفاده میشود که طعم شیرینتری به پلو میبخشد. در این مقاله، دو روش تهیه گیلاس پلو با گوشت چرخ کرده و مرغ شرح داده شده است.
مواد لازم برای تهیه گیلاس پلو با گوشت چرخ کرده:
- گیلاس: ۲۵۰ گرم
- برنج: ۳ لیوان
- شکر: ۲۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
- روغن: ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه گیلاس پلو با گوشت چرخ کرده:
-
گیلاسها را با شکر ترکیب کنید:
- گیلاسها را شسته، هسته آنها را جدا کنید و با شکر مخلوط کرده و برای ۲ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند.
-
برنج را بخیسانید:
- برنج را شسته و با نمک به مدت ۲ ساعت بخیسانید.
-
مایه گوشتی را آماده کنید:
- پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. گوشت چرخ کرده را با پیاز، نمک و فلفل ترکیب کنید.
-
کوفته قلقلیها را سرخ کنید:
در میان اخبار
- از مایه گوشتی قلقلیهای کوچک درست کرده و در روغن سرخ کنید.
-
گیلاسها را با شکر بجوشانید:
- گیلاسها را روی حرارت ملایم بجوشانید تا قوام پیدا کنند.
-
برنج را آبکش کنید:
- برنج را در آب جوش ریخته و نیم پز کنید، سپس آبکش کرده و با آب سرد بشویید.
-
گیلاس پلو را آماده کنید:
- کف قابلمه روغن بریزید و یک لایه برنج بریزید، سپس گیلاسها و گوشت قلقلی را اضافه کنید و لایههای برنج و مواد را تکرار کنید. در انتها زعفران و روغن اضافه کنید.
-
برنج را دم کنید:
- قابلمه را روی شعله ملایم قرار داده و با دمکنی به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم کنید.
مواد لازم برای تهیه گیلاس پلو با مرغ:
- برنج: ۲ لیوان
- گیلاس: ۱ لیوان
- سینه مرغ: ۲ تکه
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد
- خامه صبحانه: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا: ۱ قاشق مرباخوری
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه گیلاس پلو با مرغ:
- گیلاسها و شکر را بجوشانید تا قوام پیدا کنند.
- مرغ را مکعبی خرد کرده و با پیاز، آبلیمو، روغن زیتون، سس مایونز، خامه، نمک، فلفل، پاپریکا و زعفران مخلوط کنید و در یخچال بگذارید.
- برنج را بخیسانید.
- مرغها را سرخ کنید.
- برنج را نیم پز کرده و آبکش کنید.
- برنج را با زعفران و آب گیلاس ترکیب کرده و دم کنید.
- برنج آماده شده را در دیس ریخته و با گیلاس پخته و مرغ سرخ شده تزیین کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه گیلاس پلو:
- برای گوشت قلقلیهای کوچک استفاده کنید.
- میتوانید گوشت را با پیاز سرخ کنید و با برنج و گیلاس ترکیب کنید.
- گیلاس پلو خواص زیادی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
- برای تزیین میتوانید از خلال بادام و پسته استفاده کنید.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4ve6n2