گز آردی | گز آردی خانگی

ترفند درست کردن گز آردی خانگی | اونقدر راحت و خوشمزه‌ست که دیگه برای خرید گز پول نمی‌دی+ویدئو

یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران، به ویژه اصفهان، تهیه می‌شود. گز انواع مختلفی دارد، از جمله گز آردی، گز لقمه‌ای، گز سکه‌ای، گز بادامی و غیره.
کد خبر: 4267
ترفند درست کردن گز آردی خانگی | اونقدر راحت و خوشمزه‌ست که دیگه برای خرید گز پول نمی‌دی+ویدئو

یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران، به ویژه اصفهان، تهیه می‌شود. گز انواع مختلفی دارد، از جمله گز آردی، گز لقمه‌ای، گز سکه‌ای، گز بادامی و غیره.

در این دستور پخت، طرز تهیه گز آردی بدون داغ زدن آموزش داده می‌شود. این روش تهیه گز، نسبت به روش سنتی، آسان‌تر و سریع‌تر است.

مواد لازم

  • سفیده تخم مرغ: ۴ عدد حدود ۱۲۰ گرم
  • شکر: ۲ پیمانه (۴۰۰ گرم)
  • گلاب: نصف پیمانه (۱۰۰ گرم)
  • آب: نصف پیمانه یکم کمتر (حدود ۸۰ گرم)
  • پودر هل: ۱ ق چ
  • گلوکز مایع: ۱ پیمانه (حدود ۴۰۰ گرم)
  • مغزیجات دلخواه به اندازه لازم
  • آرد برای زیر و روی کار

طرز تهیه

۱. سفیده تخم مرغ‌ها را با همزن برقی با دور تند بزنید تا فرم بگیرند و کاملا سفید و پفکی شوند. ۲. در یک قابلمه، شکر، گلاب، آب و پودر هل را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. ۳. بعد از اینکه شکر حل شد، گلوکز مایع را اضافه کنید و هم بزنید. ۴. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید شهد به جوش بیاید. ۵. بعد از اینکه شهد به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه بجوشد تا غلظت پیدا کند. ۶. شهد را از روی حرارت بردارید و کم کم به سفیده تخم مرغ‌های فرم گرفته اضافه کنید و با همزن برقی با دور تند بزنید تا کاملا مخلوط شوند. ۷. خمیر گز را به مدت ۱۰ دقیقه با دور تند هم بزنید تا کاملا سفت شود. ۸. خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود. ۹. بعد از اینکه خمیر کمی سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید و به شکل دلخواه فرم دهید. ۱۰. گزهای فرم داده شده را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید و به مدت ۵ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شوند. ۱۱. بعد از اینکه گزها سفت شدند، آن‌ها را از یخچال خارج کنید و به دلخواه با مغزیجات تزئین کنید.

نکات مهم

  • اگر سفیده تخم مرغ ها رو خوب نزده باشید و یا غلظت شهد کم‌باشه و خوب قوام نگرفته باشه گز شما شل میشه و سریع اب میشه.
  • پس حتمااااا بذارید شهد حدود یک ربع بعد از اضافه کردن گلوکز بجوشه رو حرارت متوسط و ملایم تا کف کنه و حباب های درشت بزنه و بین دو انگشتتون نخ نخ بشه و مثل عسل باشه غلظتش
  • شهد داغ داغ رو کم کم به سفیده اضافه کنید و با دور تند بزنید تا کاملا بپزه و غلیظ شه، حداقل ۱۰ دقیقه باید بزنید
  • میتونید اینکارو‌ رو بخار کتری انجام بدید تا سریع تر ببنده.

نکته

  • میتونید به دلخواه به خمیر گز، مغزهای دیگه مثل پسته، بادام، گردو و غیره اضافه کنید.

امیدوارم از این دستور پخت لذت ببرید.

منبع ویدئو




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4vjvp4

پربیننده ترین




اخبار داغ



دیدگاه ها


9 ماه پیش

این گز نیست

9 ماه پیش

لطفا چیزی که تجربه ندارید به مردم آموزش ندید، شما یه مرحله رو که درست کردن گز رو ماهیتابه است رو حذف کردید.

ایمان9 ماه پیش

برو جمع کن من استاد کار این کارهستم اصلان این کار را نکنید این گز به شش ساعت کار وزارت دارد گول این کار را نخورید که سلطان میگیرید