ترفند تهیه چلو گوشت مجلسی | با این روش برای مهمون هات غذای مجلسی درست کن! + ویدئو
چلو گوشت، یکی از اصیلترین و مجلسیترین غذاهای ایرانی است که در تمام نقاط کشور با ذوق و سلیقههای مختلف پخته میشود. این غذا از دیرباز در سفره ایرانیها جایگاه ویژهای داشته و به عنوان نمادی از مهماننوازی و سفرههای رنگین ایرانی شناخته میشود.
کد خبر: 9692
چلو گوشت مجلسی، غذایی پرماجرا و خوشمزه
چلو گوشت، یکی از اصیلترین و مجلسیترین غذاهای ایرانی است که در تمام نقاط کشور با ذوق و سلیقههای مختلف پخته میشود. این غذا از دیرباز در سفره ایرانیها جایگاه ویژهای داشته و به عنوان نمادی از مهماننوازی و سفرههای رنگین ایرانی شناخته میشود.
در اینجا، طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با زعفران و رب گوجه را به شما آموزش میدهیم:
در میان اخبار
مواد لازم:
- گوشت: 500 گرم (ران یا سردست گوسفندی به دلخواه)
- پیاز: 2 عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- چلو: به مقدار لازم
- سیب زمینی: 2 عدد (اختیاری)
- گوجه: 2 عدد (اختیاری)
طرز تهیه:
- آماده سازی گوشت: گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و با کمی نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
- سرخ کردن گوشت: در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. گوشت را به همراه کمی پیاز داغ به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت سرخ شود.
- اضافه کردن پیاز: پیازها را نگینی خرد کرده و به گوشت اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا پیازها نرم و شیشهای شوند.
- اضافه کردن ادویه: زردچوبه و زعفران دم کرده را به گوشت و پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
- اضافه کردن رب گوجه: رب گوجه فرنگی را به همراه کمی آب به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- پخت گوشت: 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- آماده کردن چلو: برنج را خیس کنید و طبق دستور پخت چلو بپزید.
- اضافه کردن سیب زمینی و گوجه: 30 دقیقه مانده به پایان پخت، سیب زمینیهای پوست کنده و حلقه شده را به همراه گوجههای حلقه شده به خورش اضافه کنید.
- طعم دهی: در این مرحله نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. میتوانید به دلخواه از کمی پودر دارچین، پودر زنجبیل و یا گلاب نیز برای طعم دهی بیشتر استفاده کنید.
- سرو چلو گوشت: چلو را در یک دیس بکشید و خورش گوشت را روی آن بریزید. میتوانید از جعفری تازه برای تزیین غذا استفاده کنید.
نکات:
- برای پخت چلو گوشت میتوانید از گوشت گوساله نیز استفاده کنید.
- اگر تمایل به طعم ترشتر دارید، میتوانید از 1 قاشق غذاخوری آبلیمو در انتهای پخت به خورش اضافه کنید.
- میتوانید به جای رب گوجه فرنگی از 2 عدد گوجه رنده شده نیز استفاده کنید.
- برای اینکه سیب زمینیها له نشوند، میتوانید آنها را 10 دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه کنید.
- اگر وقت کافی ندارید، میتوانید از زعفران دم کرده آماده استفاده کنید.
نوش جان!
منبع ویدئو
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3wrqv4