ترفند تهیه حلیم بادمجان | بیا یه روش ساده برای تهیه این غذای خوشمزه بهت یاد بدم! +ویدئو
حلیم بادمجان، غذایی اصیل و خوشمزه
حلیم بادمجان، یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر اصفهان میرسد. این غذا با طعمی بینظیر و ظاهری دلربا، زینتبخش سفرههای ایرانی، به خصوص در مناسبتها و مهمانیها است.
در اینجا، طرز تهیه حلیم بادمجان را به صورت مرحله به مرحله شرح میدهیم:
در میان اخبار
مواد لازم:
بادمجان: 4 عدد
عدس: 2 پیمانه
گوشت چرخکرده: 200 گرم
پیاز: 2 عدد
سیر: 3 حبه
رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
نعناع داغ و کشک برای تزیین
مراحل پخت:
آمادهسازی بادمجانها: بادمجانها را شسته و پوستشان را بگیرید. سپس به صورت نگینی خرد کنید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از 30 دقیقه، بادمجانها را آبکش کرده و به خوبی فشار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
پخت عدس: عدسها را شسته و با 3 پیمانه آب و مقداری نمک در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.
آمادهسازی گوشت: پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن در یک تابه تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس گوشت چرخکرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت رنگ قهوهای به خود بگیرد.
آمادهسازی بادمجانها: بادمجانهای خیسخورده را در یک قابلمه بریزید و به همراه مقداری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا کاملاً سرخ و نرم شوند. سپس سیر رندهشده را به بادمجانها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
ترکیب مواد: رب گوجه، زردچوبه و مقداری آب را به بادمجانها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس پخت عدس را که کاملاً پخته و له شده است، به همراه مقداری از آب عدس به مخلوط بادمجان اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
پخت حلیم بادمجان: حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. به مدت 1 تا 2 ساعت حلیم بادمجان را روی حرارت ملایم بپزید تا کاملاً جا بیفتد و غلیظ شود. در این مدت، گاهگاهی حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد.
سرو حلیم بادمجان: حلیم بادمجان را گرم سرو کنید. میتوانید آن را با نعناع داغ، کشک، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.
نکات:
برای اینکه حلیم بادمجان طعم و بوی بهتری داشته باشد، میتوانید از بادمجان کبابی به جای بادمجان سرخشده استفاده کنید.
برای غلیظتر شدن حلیم بادمجان، میتوانید مقداری از آب عدس را قبل از اضافه کردن به بادمجانها، کنار بگذارید.
اگر حلیم بادمجان را برای تعداد نفرات کمتر تهیه میکنید، میتوانید از نصف یا یکسوم مواد اولیه استفاده کنید.
حلیم بادمجان را میتوانید به صورت فریزری نیز تهیه کنید. برای این کار، بعد از پخت حلیم، آن را در ظرفهای مخصوص فریز بریزید و در فریزر قرار دهید.
نوش جان!
دیدگاه ها
سلام، ممنون از دستور حلیم بادمجان ولی تو اصفهان این طوری نمی پزند کلا موادش فرق میکنه
بیا تا غدا بهتون یاد بدم رب گوجه رو اصلا نباید در حلیم بادنجان استفاده کرد
پربیننده ترین
دیدگاه ها
سلام، ممنون از دستور حلیم بادمجان ولی تو اصفهان این طوری نمی پزند کلا موادش فرق میکنه
بیا تا غدا بهتون یاد بدم رب گوجه رو اصلا نباید در حلیم بادنجان استفاده کرد